De danske udendørsmesterskaber blev afviklet fra d. 1. – 8. august i Hareskov-Værløse Tennisklub. Arrangørklubben og Dansk Tennis Forbund, havde vejrguderne med sig man skulle igennem 194 kampe for at kunne uddele medaljer i de fem rækker.

Damesingle

I damesinglen var forhåndsfavoritterne de to KB-spillere Mai Grage og Karina Ildor Jacobsgaard. Mai mødte ikke megen modstand på vejen til finalen , og afgav på vejen sammenlagt kun otte partier, så favoritværdigheden var begrundet.

Om end Karina kun var seedet 5, så havde hun vundet de to seneste GPS turneringer og vist stærk form inden DM. Og da 2. seedet Cecilie Melsted fra HIK overraskende måtte forlade turneringen allerede i første runde, efter nederlag til Hvidovre-pigen Emma Tranberg, så var vejen til finalen åben for Karina. I de fire kampe før finalen opnåede Karinas modstandere sammenlagt 13 partier, så der herskede ingen tvivl om at de to spillere velfortjent nåede finalen.

Det var ikke første gang de to stod overfor hinanden, og første sæt gav da også publikum en gang flot tennis; Mai vandt sættet med 7/5. Derefter var der såmænd udsolgt hos 35-årige Karina, som spillede sin tredje finale ved dette DM, kræfterne slap op, og en mindre skade i låret gjorde kampen umulig mod en særdeles velspillende Mai Grage, som vandt andet sæt 6/0.

Ud over de to finalister så er der et par piger som skal fremhæves for deres indsats under DM. Først og fremmest den unge Clara Tauson fra Gentofte. Det 12-årige stortalent tog den ene gode skalp efter den anden, og spillede sig med flot og uimponeret spil frem til semifinalen, hvor hun også holdt fint med i starten af kampen mod Karina Ildor; Clara kommer vi helt sikkert til at høre mere om.

Også Emilie K.S. Hansen, KB, leverede en overraskende flot turnering. Emilie spillede sig gennem kvalifikationen og slog i hovedturneringen bl.a. 3-seedede Olga Helmi, før hun blev stoppet i kvartfinalen.

Tennisspilleren Mai Grage
Dansk mester i damesingle Mai Grage, KB. Foto: Sportsfotograf.com.

Herresingle

Som hos damerne, så var der også en klar forhåndsfavorit hos herrerne, Martin Pedersen, KB. Og i sine fire kampe frem til finalen viste Martin da også uhyggelig styrke, ni partier opnåede hans fire modstandere sammenlagt.

I den anden halvdel af lodtrækningen var Philip Ørnø, seedet til at nå finalen, men en total offday for Gentofte-spilleren i første runde mod den unge klubkammerat, August Holmgren, betød at andre navne trængte sig på mht. finalepladsen.

Den forsvarende mester Tobias Galskov, tabte til Marc Ferrigno, Hvidovre, mens en anden gammel kending Søren Wedege, Hvidovre derpå slog Marc og således stod overfor Christian Sigsgaard, Gentofte i den nederste semifinale.

Den 18- årige Christian er dog på ingen måde en urutineret herre på seniorniveauet, idet han bl.a. forrige år var den tabende finalist i DM-finalen. Christian levnede ikke den rutinerede og erfarne Søren mange chancer og vandt klart med 6/1 6/2.

Således stod den unge Gentofte-spiller atter i finalen, og skulle nok spille sit livs kamp for at få bugt med Martin Pedersen. Første sæt var dog hurtigt overstået, da Martin enkelt vandt sættet med 6/2, men derefter kom Christian betydelig bedre med i duellerne og de to næste sæt blev yderst tætte og spændende. Begge sæt blev afgjort i tiebreak, og på de afgørende bolde udfoldede Martin sin store rutine og færdigheder, og kunne således vinde kampen med 6/2 7/6 7/6.

I herrerækken skal kvalifikationsspilleren Nicolai Ferrigno, Hvidovre fremhæves, han nåede med en lang række flotte sejre over seedede spillere frem til semifinalen, hvor Martin Pedersen så agerede stopklods, men en fantastisk flot turnering af Nicolai.

Tennisspilleren Martin Pedersen
Dansk mester i herresingle Martin Pedersen, KB. Foto: Sportsfotograf.com.

Damedouble

Damedoublen mellem det topseedede par, Mai Grage/Karina Ildor Jacobsgaard, KB og det 3. seedede par, Frederikke Svarre, KB/Frederikke Uhrskov Støhckel, Holte blev vundet klart af de to spillere som også stod overfor hinanden i singlefinalen; Mai og Karina vandt ret enkelt med 6/1 og 6/2.

To mester-par fra KB; forrest damedoublen Karina Ildor Jacobsgaard og Mai Grage og bagerst herredoublen Thomas Kromann og Martin Pedersen.
To mester-par fra KB; forrest damedoublen Karina Ildor Jacobsgaard og Mai Grage og bagerst herredoublen Thomas Kromann og Martin Pedersen.

Herredouble

Herredoublen havde også en klar favorit i Martin Pedersen/Thomas Kromann, KB mod Philip Ørnø/August Holmgren, Gentofte men kampen viste at Gentofte-parret på ingen måde var kyste på forhånd og leverede en flot kamp som dog i sidste ende sluttede med sejr til KB-spillerne med 6/4 7/5.

Mixdouble

Det var lige før at arrangørklubben Hareskov-Værløse kunne have krydret DM-ugen på eget anlæg med en DM-titel, idet Karina Ildor Jacobsgaard, KB dannede par med Rasmus Heinemann, HVT (Karina er desuden til daglig sportsmanager i HVT). De spillede sig flot frem til finalen, hvor de stod overfor det topseedede par Maria Jespersen/Philip Ørnø, Gentofte. Det blev en yderst tæt affære, som adskillige gange fik hjemmepublikummet op at stå, men til sidst vandt favoritterne fra Gentofte med 7/6 4/6 og 10/6

Hele ugen har Hareskov-Værløse Tennisklub lagt anlæg og frivillige kræfter til årets danske mesterskaber i tennis, og den opgave forstod klubben at udføre til perfektion. Og når det samtidig sker i fantastisk vejr, så står alle tilbage med et særdeles positivt indtryk af DM Ude 2015. Flot, flot arrangement af DTF og HVT.

Mestrene i mixed double Philip Ørnø og Maria Jespersen, Gentofte.
Mestrene i mixed double Philip Ørnø og Maria Jespersen, Gentofte.

 

Forrige artikelTennisavisen – August 2015: Læs hele avisen online
Næste artikelTV Kampe torsdag: 3. runde kampe i Cincinnati
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.