Denne artikel er lavet i samarbejde med TevMedia

Tennis har en række stjerner, som har begået sig i sporten i mange år. Det gælder for eksempel for de eksemplariske søstre, Serena og Venus Williams, som har deltaget i mange kampe og mesterskaber. 

Senest stillede Serena Williams op til Wimbledon, men måtte trække sig på grund af en skade. Vi kender også alle den temperamentsfulde Roger Federer og den fremragende spiller Rafael Nadal. Og så er der selvfølgelig de store, danske profiler som for eksempel Kenneth Carlsen og Caroline Wozniacki.

Der kommer dog hele tiden nyt blod til tennisverdenen, og der er bestemt mange af disse unge spillere, der har potentiale til at overtage tronen, når de andre træder af. 

De nye lysende stjerner på den danske tennishimmel

Enhver sportsgren har en række nye stjerner, der venter i kulissen klar til, når deres chance byder sig. Nogle gange kommer de helt ud af det blå, såsom for eksempel Danmarks nye pokerstjerne Lasse Jagd Lauritsen, og nogle gange kan vi se dem komme på lang afstand, når de klatrer sig vej gennem rækkerne, som det for eksempel var tilfældet med den fremragende danske målmand Kasper Schmeichel.

I tennisverdenen er der også en lang række lovende, nye stjerner, og det er dem, vi skal se nærmere på nu. Vi kommer først til at se på talenterne her i vores egen lille andedam, men vender så blikket ud i den store verden for at se, hvad vi finder af nyt, råt talent derude.

Starter vi hjemme i lille Danmark, er der skabt et tomrum på tennisscenen efter hele landets tennisdarling Caroline Wozniacki valgte at lægge den professionelle ketsjer på hylden i 2020. Der bliver nu længselsfuldt set på, hvem der mon skal følge i hendes fodspor.

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at der især bliver stillet skarpt på den unge dansker Holger Rune, der med sine bare 18 år allerede byder på imponerende præstationer og forekommer lovende. På trods af sin unge alder har han allerede deltaget i flere Grand Slam-turneringer i juniorrækken, hvor han har vundet juniorudgaven af French Open. Denne sejr fik for alvor hele verden til at vende blikket mod den unge spiller. Hvis han får et par år mere til at finpudse sit spil, kan vi godt forvente store ting af Holger Rune.

Ligeledes kan vi i kvindernes rækker se en masse talent i blandt andre den 19-årige Hannah Viller Møller, der indtil videre har klaret sig godt i diverse turneringer. Den unge spiller har blandt andet vundet det danske mesterskab i både 2017 og 2019 og er allerede nu et lovende talent. Også den unge dansker Clara Tauson, der ligesom Holger Rune har deltaget og sågar vundet flere junior Grand Slams, byder på potentiale.

Hun har blandt andet vundet en Grand Slam i Australien i 2019, hvilket er en imponerende titel at få i hus. Tauson er stadig kun 18 år, men allerede nu udviser hun et stort talent, der kun kan blive større i takt med, at hun bliver ældre og får mere erfaring.

Foto: Unsplash.com af Zoë Reeve. Roger Federer er en kendt tennisstjerne, men hvem skal mon følge i hans fodspor?

Et kig mod udlandet

Ser vi mod udlandet, er der selvfølgelig også her en række spillere, der står i kø for at overtage efter de store giganter, der lige nu præger scenen. Her finder vi blandt andre spillere som italieneren Jannik Sinner, der lige nu befinder sig i ungdommens Top 100. Hvis han fortsætter sin spektakulære stil, kan han uden tvivl nå langt.

Ligeledes har den unge ukrainer Dayana Yastremska udvist talent, og det har den unge amerikaner Cori Graff skam også. De ligger alle sammen lunt i svinget og udviser et kæmpe potentiale.

Hvis disse unge spillere får mulighed for at finpudse deres talenter, skal de nok nå langt, og vi kommer med garanti til at se mere til dem med årene. Der er selvfølgelig mange flere, der er på vej op, og der kommer hele tiden flere til.

Generelt virker det til, at vi har en stærk generation af nye tennisspillere, der alle står klar til at overtage efter de nuværende stjerner, når tiden er inde.

Denne artikel er lavet i samarbejde med TevMedia

Forrige artikelATP Båstad: Stime af nederlag afbrudt med ren vinder fra Frederik Løchte
Næste artikelATP Båstad: Holger Rune igen chanceløs mod Casper Ruud’s klassespil. Løchte også færdig
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.