Efter 6-1 i et fejlfrit 1. sæt af Holger Rune meldte Thomas Fabbiano sig ind i kampen i de efterfølgende halvandet sæt, inden Holger med et rent break genvandt kontrollen

Når 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune spiller kampe på ATP Challenger niveau mod rutinerede spillere, som befinder sig i top 200, vil der i langt de fleste kampe forventes dansk sejr, men hvis der slækkes blot en anelse på koncentrationen, eller Holger er for langt fra sit topniveau, vil der i sådanne kampe altid være risiko for, at modstanderen trækker det længste strå.

Seneste eksempel herpå var, da Holger i semifinalen i Milan for 2 uger siden mødte no. 260 Gian Marco Moroni (ITA), der vandt 7-6(4), 6-1 i en kamp, hvor Holger især i 2. sæt var langt under det niveau, som sikrede hans første Challenger titel i Biella og har sikret et avancement til en rangering som no. 219.

Efter en tiltrængt pause deltager Holger i denne uge i ATP Challenger 80 turneringen Internazionali di Tennis i Perugia i Italien, hvor han i 1. runde mødte 32-årige Thomas Fabbiano (ITA), der svarer meget godt til ovennævnte spiller-kategori, idet han for blot 2 år siden stadig var i top 100.

Fabbiano er no. 183 på den seneste rangliste, hvilket rækker til en 5. seedning i turneringen, men det var Holger der svingede taktstokken i 1. sæt, hvor han uden problemer vandt sine egne partier, mens Fabbiano kun vandt et enkelt serveparti til 1-2, hvor han endda måtte afværge 2 danske break-muligheder.
2 af de øvrige italienske servepartier blev brudt ved 15-40 og et enkelt ved 30-40 efter 0-40.

I 2. sæt løftede Fabbiano dog sit niveau, og der sneg sig desuden lidt flere fejl ind hos Holger, der i sit serveparti ved 1-1 indledte med en forhånd i nettet til 0-15, og det blev 15-30, da 2. bolden blev ramt forkert i opspringet, hvorefter Fabbiano havde initiativet i den næste slagudveksling, som afsluttedes med en vinder til 15-40, hvorefter en dyb returnering på 1. serven fremtvang dansk fejl til 1-2.

Holger havde derefter 2 muligheder for at bryde tilbage i italienerens efterfølgende parti, men ingen af dem blev udnyttet, hvorefter Fabbiano uden at være i større problemer kunne serve for sættet ved 5-4, hvor Holger omsider havde chancen for at bryde tilbage, men returneringen på den næste 1. serv havnede i nettet, og efter en italiensk servevinder sluttede den næste duel med dansk fejl, som sikrede Fabbiano sættet 6-4.

Fra starten af 3. sæt var begge omhyggelige i egne servepartier, men efter at Holger havde holdt serven til 3-2, fik han lagt presset over på Fabbiano med en fremprovokeret fejl efter en dyb bold i forhånds-hjørnet, og Holger  havde derefter heldet med sig, da en stopbold rullede over nettet til 0-40.
En dyb retur på italienerens efterfølgende 1. serv fremprovokerede endnu en italiensk fejl og break til 4-2, som blev fulgt op med et sikkert dansk serveparti til 5-2.
I italienerens næste serveparti afsluttede Holger kampen på den første matchbold med en vinder fra baghånden til samlet sejr 6-1, 4-6, 6-2.

Kampen kan genses herunder.

Resultatet betyder, at Holger nu er Danmarks højst rangerede på ATP liverankingen.
Tabellen herunder viser mulige point og rangering afhængig af hvor langt Holger når i turneringen.

Modregnes R16 Kvart Semi Finale Vinder
2 7 15 29 48 80
Ny Point 324 332 346 365 397
Mulig rangering 12-jul 215 210 201 190 179

Holgers modstander i 1/8-finalen på torsdag bliver 23-årige no. 248 Lukas Klein (SVK), der vandt 6-1, 7-6(4) over no. 279 Riccardo Bonadio.

Forrige artikelDet går forrygende i Ry Tennisklub – mentorordning og godt fyldt køleskab blandt årsagerne
Næste artikelTV 2 svarer på kritik af dækning af tennis på TV og Play
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.