Både Holger Rune og Frederik Løchte Nielsen måtte forlade Nordea Open efter klare nederlag mod suveræn nordmand og flyvende hollændere

I onsdagens 1. runde i double ved ATP 250 Nordea Open i Båstad fik Frederik Løchte omsider brudt en stime på 9 nederlag i træk, da han sammen med Andre Goransson fandt de gode takter frem mod argentinerne Facundo Bagnis og Federico Coria, der blev besejret 6-4, 6-3.

ATP Båstad: Stime af nederlag afbrudt med ren vinder fra Frederik Løchte

Da 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune dagen forinden havde vundet 1. runde kampen i single mod ATP-ranglistens no. 91 Albot Rabot (MDA) efter ren opvisningsstil i både 2. og 3. sæt, var der håb om, at danske tilskuere med billet til turneringen kunne overvære begge danskere, når de skulle i aktion.
Det skulle dog i praksis vise sig at blive en smule besværligt, da begge deres kampe var programsat som 3. kamp på henholdsvis Centre Court, hvor dagens 4 resterende 1/8-finaler afvikledes, og Court 1, hvor der var blev afviklet 3 doubler.

I optakten til torsdagens kampe blev den nordiske dominans på spilleprogrammet fremhævet.

I den første kamp på Centre Court mødte den 8. seedede 22-årige finne, Emil Ruusuvouri 30-årige Norbeert Gombos (SVK), der fulgte tirsdagens comeback mod Pablo Cuevas (URU) op med en overbevisende sejr 6-2, 6-4.

Mange havde set frem til den næste kamp på Centre Court hvor 28-årige no. 97 Roberto Carballes Baena (ESP) mødte 3. seedede no. 31 Fabio Fognini (ITA), som Magnus Norman i præsentationen betegnede som en spiller, der på sine bedste dage har vundet over nogle af de allerbedste, men man ved aldrig hvad der er i vente fra italieneren, der både kan være på venstre og højre side og sågar på ryggen.

Tilskuerne fik dog alle udgaver af Fognini, der momentvis viste genialiteter, som både fremkaldte begejstring hos ham selv og publikum, men i længden blev det spanierens større stabilitet, der blev udslagsgivende og sikrede sejren 6-3, 1-6, 6-4.

Længden af de første 2 kampe på både Centre Court og Court 1 betød, at tilskuerne ikke havde mulighed for at følge både Holger og Løchte, da deres kampe blev afviklet samtidig, og derfor valgte Tennisavisens udsendte at blive på Centre Court og overvære Holgers kamp mod Casper Ruud.

Der blev dog aldrig reel spænding om udfaldet, idet den 1. seedede nordmand fra starten af kampen demonstrerede, at Ruud-er-Konge i Norden, da han lagde ud med et ekstremt højt tempo med både tryk og præcision, og han indledte med et rent serveparti, som blev fulgt op af et rent break, der betød 8-0 i vundne point, inden Holger vandt sit første point, da han efter en duel med god længde og fart omsider fik presset nordmanden til en fejl.
Efter en norsk es til 30-15 vandt Holger endnu et point efter en fejl fra Ruud, og Holger udlignede også til 40-40, da Ruud blev presset til fejl i baghånds-hjørnet.

En dobbeltfejl fra Ruud åbnede en dør på klem med en dansk break-mulighed, hvor Holger havde initiativet, men et forsøg på at presse Ruud i forhånden efter en kort bold ville formentlig havde give point mod de fleste, men ikke mod nordmanden, der med en “banan-skruet” forhånd passerede Holger, og med 2 servevindere sikrede Ruud en 3-0 føring.

Selvom Holger fulgte godt med i starten af de næste slagudvekslinger, var der ingen fejl at hente hos nordmanden, hvorimod tidlige fejl fra Holger betød 0-30, inden en velplaceret 1. serv fremtvang en fejl på returneringen, men efter en cross vinder fra nordmandens baghånd, blev Holger i næste duel presset til en fejl og dermed break til 0-4.

Den norske dominans fortsatte med et rent serveparti til 5-0, og efter endnu et break ved 15-40 måtte Holger indkassere et “æg” i et fejlfrit norsk 1. sæt, hvor Holger kun i det tredje parti havde haft en reel mulighed for at vinde et parti.

En sådan mulighed fik Holger dog allerede i det første parti i 2. sæt, hvor Holger vandt de første 2 point, og efter en norsk fejl havde han chancen ved 30-40, men efter nordmandens 2. bold efter 2. serven forivrede Holger sig med en longline baghånd, der ramte ved siden af linjen.
I stedet havde normanden derefter selv fordel, som Holger afværgede med en longline baghånds-vinder, som Ruud anerkendende klappede af sammen med publikum.
I den næste slagudveksling bevarede Holger initiativet og fremtvang en slicet returnering, som blev fulgt op med en vinder fra forhånden til endnu en break-mulighed, som Ruud dog afværgede med et es, og efter endnu et es sikrede Ruud sig partiet, da Holgers returnering på en udad-skruet 2. serv blev for bred.

Holger indledte derefter sit serveparti med en dobbeltfejl og en forhånd i nettet, og da han i næste duel havde tilspillet sig initiativet med en skarp cross baghånd, der pressede Ruud til en kort bold, lagde Holger en stopbold, som Ruud havde nemt ved at nå frem til, og efter en kort duel ved nettet havde nordmanden igen 3 break-muligheder, og efter en dansk bold, som blev hængende i netkanten, var endnu et rent norsk break en realitet, og risikoen for “briller” (6-0, 6-0) var faretruende, da Ruud efterfølgende holdt serv til 3-0 efter 40-15.

Selvom det så sort ud på scoretavlen fortsatte Holger ufortrødent med at gøre sit bedste uden på noget tidspunkt at virke opgivende, og i det næste serveparti blev anstrengelserne omsider belønnet, da Holger på sin 3. fordel i partiet omsider kom på tavlen, hvilket fremkaldte en reaktion hos både publikum og Holger, næsten som hvis han havde vundet selve kampen.

Sportsfotograf.com – Holger Rune efter tirsdagens sejr over Radu Albot

På begge de to første fordele afsluttede Holger med fejl, men i 3. forsøg blev det første point sikret, da Holger fulgte en skarp 1. serv op ved nettet med en vinder på en slagflugtning.

Det danske point fik dog ikke nordmanden til at vakle, og han holdt efterfølgende serv til 4-1, men til gengæld vandt Holger for første gang i kampen et serveparti komfortabelt, da han reducerede til 2-4.
Ruud fortsatte dog sejrskursen, da han sikkert holdt serv til 5-2, hvorefter Holger trods 2 fordele forgæves forsøgte at holde sig inde i kampen i sit næste serveparti, hvor Ruud på den 2. matchbold sikrede sejren efter en afsluttende dansk dobbeltfejl.

Sejrs-interviewet og uddrag fra kampen kan ses herunder.

Det klare nederlag understreger, at der fortsat er et stykke vej for Holger til den absolutte top, hvor Casper Ruud hører til blandt de allerbedste, når han rammer sit topniveau på grus, men sejren – med 6-0 i 3. sæt – i 1. runde mod Radu Albot viser også, at Holger kan hamle op mod spillere i top 100, hvilket han kan få mulighed for allerede i næste uge, hvor han har fået endnu et wildcard til ATP 250 Plava Laguna Open i Umag i Kroatien.

Første-seedet i turneringen bliver formentlig no. 41 Albert Ramos-Vinolas (ESP), som Holger har mødt 2 gange tidligere i år har givet kamp til stregen, men i begge tilfælde var det dog rutinen der sejrede.
Hvis Holger gør sig umage i Umag, har han en god chance for at avancere til top 200 på ATP-ranglisten, hvor 20 point for sejren over Albot bringer Holger en enkelt eller ganske få pladser fra top 200, og blot en enkelt sejr i Umag vil bringe Holger i top 200.

I den sidste kamp på Centre Court måtte Elias Ymer forlade turneringen, da Henri Laaksonen (SUI) fulgte sejren over Lorenzo Musetti (ITA) op med sejr 6-2, 7-5 over svenskeren.
Laaksonen har efterfølgende trukket sig, hvorved Casper Ruud er videre til semifinalen uden kamp, og han er eneste tilbageværende repræsentant fra Norden.

Foto: Privat – Andre Goransson og Frederik Løchte Nielsen

Samtidig med Holgers kamp på Centre Court mødte Frederik Løchte Nielsen og Andre Goransson på Court 1 det hollandske par David Pel og Sander Arends, der effektivt sørgede for, at Løchtes brud dagen før på stimen af nederlag blev en enlig svale, idet hollænderne vandt 6-2, 6-2.
Et dansk øjenvidne til kampen fortæller, at hollænderne brød det dansk svenske par i alle Løchtes servepartier.

Løchte og Goransson er i næste uge tilmeldt ATP 250 Swiss Open i Gstaad.

Forrige artikelNye stjernespillere på vej
Næste artikelTurneringer uge 29: Alle 3 topkandidater til Davis Cup i aktion. OL start i weekenden
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.