Alle tennisspillere på tværs af niveau, alder og køn kan dyste om 20.000 kr. i UTR Summer Cup. Tennisakademiet tilbyder både deltagelse i Tenniscamp og UTR Matchplay

For de fleste af Tennisavisens læsere har kendskabet til Universal Tennis Rating (UTR) formentlig været yderst beskedent, indtil Give Tennisklub sammen med ØBG Silkeborg 21-23. maj afviklede B&O Silkeborg / Give /ØBG Invitational, som kunne følges på livestream, og finalen blev vist på Eurosport 2 med ugens største seertal for kanalen.

UTR Event: Sprudlende Frederik Løchte vinder efter ren opvisning i Give

Næste UTR Event fulgte i Pinsen, hvor UTR Leschly Challenge i Farum blev dækket af TV 2 Sport med seertal omkring 8.000 under optakten lørdag til ca. 14.000 ved finalen om søndagen.

UTR Event: Holger Rune vinder hidtil største præmiesum efter finalebrag mod Christian Sigsgaard

Leschly Tennis Foundation har et nyt UTR Event i støbeskeen i Hørsholm-Rungsted Tennisklub 5-7. juli, hvor alle uanset niveau, køn og alder kan tilmelde sig, og deltagerne vil blive opdelt i flere rækker baseret på deres UTR-rating, så der tilstræbes jævnbyrdige kampe.

I hver række er der 2.000 kr. til vinderen, 1.000 til finalisten og 500 kr. for at nå semifinalen.
Deltagergebyret er 200 kr., som betales inden første kamp.

Som det fremgår af opslaget herover var der 7. juni allerede tilmeldt 48 spillere, og de højst ratede på nuværende tidspunkt er

Spiller Klub UTR-rating
Philip Hjorth Lyngby 12.98
Simon Friis-Søndergaard KB 12.97
Sander Gjøls-Andersen HIK 12.87
Jesper Andi Jørgensen Gentofte 12.13
Alexander Schou Lyngby 11.50
Carsten Gildum HRT 11.20(P)
Allan Larsen Gentofte 11.08(P)
Alexander Stage Fruens Bøge 10.66
Sofia Nami Samavati Holte 10.60
Alexander Garde HRT 10.56
Rasmus Egehus HRT 10.36
Jacob Strabo HRT 10.24

De øvrige tilmeldte har UTR-rating i disse intervaller:
8-10: 11 tilmeldte
6-8:  5 tilmeldte
4-6:  9 tilmeldte
->4: 16 tilmeldte
Desuden er tilmeldt 8 spillere, som endnu ikke har en UTR-rating.

Tilmeldingen er åben for alle indtil 29. juni på https://app.myutr.com/events/23296?t=1, og foregår ved at klikke på “Register”.
Hvis man endnu ikke har en UTR profil, kan den oprettes gratis i forbindelse med tilmeldingen.

Spillere uden UTR-rating opfordres til selv at arrangere en kamp mod en spiller, som i forvejen har en rating, og når resultatet indrapporteres, får man en “promotional” rating baseret på kampens cifre.

Tennisakademiet afvikler camp og UTR Matchplay

2-3. juli tilbyder Tennisakademiet UTR Matchplay for turneringsspillere fra 10-18 år, og det er ikke en betingelse, at man i forvejen spiller på Tennisakademiet, der sideløbende arrangerer Yonex Sommercamp, som heller ikke forudsætter tilknytning til akademiet.
Detaljer om camp’en, hvor der er 16 pladser, findes på https://tennisakademiet.dk/sommercamp.html.

Deltagerne i camp’en kan uden ekstra betaling deltage i Yonex Summer Camp UTR Matchplay, Rosevænget 10, 3450 Lillerød, hvor første udgave afvikles 2. juli, hvor der i skrivende stund foreløbig er tilmeldt 7 spillere med UTR-rating i intervallet 1.00-3.57.
Link til Yonex Summer Camp UTR Matchplay 2/7 2020 – https://app.myutr.com/events/23158

Yonex Summercamp
Tennisakademiet – Fiona Wahl, Lyngby

Til Yonex Summer Camp UTR Matchplay 3/7 2020 er foreløbig tilmeldt 8 spillere i intervallet 1.17-4.70.
Link: https://app.myutr.com/events/22608

For spillere, der ikke deltager i camp’en, er deltagergebyret 250 kr.
Tilmeldingsfristen er 1. juli.

Yonex Summercamp
Tennisakademiet – Alexander Thorsen fra HVT er blandt de tilmeldte

Alle klubber kan blive Verified UTR Digital Club

Tennisakademiet bliver Danmarks første UTR Match Academy, og på deres hjemmeside findes en uddybende orientering om Universal Tennis Rating på dette link – https://tennisakademiet.dk/utr.html.

Morten Lyngbæk fra Leschly Tennis Foundation oplyser, at enhver dansk tennisklub gratis kan blive Verified UTR Digital Club gennem fonden, og klubbens udpegede Organizers opnår derved samme adgang som et Power abonnement ($99), der giver fuld adgang til spillernes 2-cifrede UTR-rating og statistik for egne spillere samt en række yderligere detaljer ved UTR.

Flere klubber har benyttet sig af muligheden for at anvende UTR ved interne turneringer, og i takt med at stadig flere klubber oprettes som Verified UTR Digital Club, og flere spillere tilmeldes UTR, vil mulighederne for at arrangere jævnbyrdige kampe på tværs af klubberne formentlig styrkes.