I en finale, der var en ATP Challenger værdig, vandt Holger Rune et velspillet opgør mod Christian Sigsgaard. Frederik Løchte vandt i 3 sæt mod Johannes Ingildsen

Efter de to første kampe ved UTR Leschly Challenge, hvor Christian Sigsgaard fik revanche mod Frederik Løchte Nielsen, har begge spillere på den opdaterede UTR-rating 14.06 point, hvorimod den forventede sejr til Holger Vitus Nødskov Rune over Johannes (Joe) Ingildsen ikke ændrer noget, hvorved Holger fortsat har 13.97 point og Joe 13.18, idet sejrens størrelse (6-4, 6-2) svarer til det forventede  i forhold til den indbyrdes forskellen i deres rating.

UTR Event: Sigsgaard fik revanche mod Løchte. Holger gentog sejr over Joe

Inden søndagens kampe om 3-4. pladsen og selve finalen benyttede nogle af boldbørnene lejligheden til at nyde det gode vejr, og de stillede villigt op til fotografering, da de fik at vide, at billedet bliver bragt i Tennisavisen.

Alle boldbørnene har det tilfælles, at de selv har et brændende ønske om at blive professionelle tennisspillere, og flere af dem er i danske tenniskredse og blandt Tennisavisens flittigste læsere allerede “etablerede navne”, som jævnligt omtales i Tennisavisen, især i “Dagens kampe” i forbindelse med deltagelse i internationale turneringer under Tennis Europe.

Bagest ses Cecilie Agerbek Fridthjof og Lucca Ingildsen, og forrest Anders og Romeo Elfving samt Oliver Steines.

Foto: Tennisavisen6-

Kampen om 3. pladsen var en gentagelse af sidste uges finale i Give, hvor Løchte i ren opvisningsstil vandt 6-1, 6-2 over Joe, men især i 1. sæt fandt Løchte ikke helt de samme takter, hvorimod Joe fortsatte de gode takter fra kampen dagen før, og han styrede begivenhederne i sættet, som han vandt 6-3.

Løchte fik dog efterfølgende bedre kontrol over kampen, hvor han spillede sig frem til i alt 27 break-muligheder, hvorimod Joe ikke formåede at bevare sit momentum, og han følte ikke selv, at han spillede op til gårdsdagens niveau.
Efter et par timers spil vandt Løchte kampen 3-6, 6-3, 6-3.

I sidste uge i Give modtog Løchte 10.000 kr. som vinder, og Joe fik 5.000 for 2. pladsen.
Joe modtager samme beløb (5.000 kr.) for 4. pladsen, mens 3. pladsen udløser 15.000 kr. til Løchte.

UTR Event
Foto: Tennisavisen

Herunder billeder fra KJSelecta v. Kenneth Jessen.

Frederik Løchte Nielsen
© KJSelekta.dk
Christian Sigsgaard
© KJSelekta.dk
Frederik Løchte Nielsen
© KJSelekta.dk
Christian Sigsgaard
© KJSelekta.dk
Frederik Løchte Nielsen
© KJSelekta.dk
Christian Sigsgaard
© KJSelekta.dk
Frederik Løchte Nielsen
© KJSelekta.dk

Holger vinder over Sigsgaard i finale på højt niveau

I finalen indledte både Holger og Sigsgaard med at serve overbevisende, og ingen havde større problemer med at holde serv indtil 2-2, hvorefter Sigsgaard med en tung forhånd i Holgers næste serveparti fik fremtvunget en kort returnering, der blev straffet, og en efterfølgende fejl fra Holgers forhånd og et passerslag fra Sigsgaard til 15-40 efter en uskarp approach uden dybde førte til kampens første break-muligheder.
Den første break-mulighed blev fjernet med et es, og Holger var tæt på at afværge den næste med et par tunge dybe bolde, men Sigsgaard sendte det hele retur, og han brød serven, da Holger sendte bolden over baglinjen.

Da Sigsgaard servede ved 4-3 indledte han med en upresset fejl fra forhånden til 0-15, og efter en længere slagduel blev Sigsgaard presset til at sende bolden i nettet til 0-30, hvorefter en dobbeltfejl betød 3 muligheder for at bryde tilbage, og med endnu en dobbeltfejl ved 15-40 var Holger tilbage i sættet ved 4-4.

Begge holdt derefter igen serv i de følgende 4 partier, og derved måtte sættet afgøres i tiebreak.
Holger fik det første minibreak efter fejl fra Sigsgaards forhånd til 1-2, men Sigsgaard brød straks tilbage, da han straffede en upræcis stopflugtning, som åbnede banen.

Næste minibreak kom ved 5-5, da Sigsgaard sendte en høj returnering uden fart i nettet, hvilket samtidig betød sætbold i egen serv til Holger, som fulgte en velplaceret førsteserv op med at lægge yderligere pres på Sigsgaard, som dog holdt boldene i banen, indtil en fejl fra Holger bragte balance ved 6-6.

Holger holdt derefter serv, da Sigsgaard gik lidt for meget efter en vinder fra forhånden, som blev en anelse for lang, og dermed havde Holger sætbold i modstanderens serv.
En dyb returnering fra Holger på førsteserven fremprovokerede fejl i nettet, og dermed vandt Holger 8-6 i et jævnbyrdigt sæt, som blev afgjort på de berømte små marginaler.

I 2. sæt fortsatte begge med at holde serv indtil 2-2, hvor Holger fik presset Sigsgaard til en fejl til 0-15 og endnu en fejl satte yderligere pres på ved 0-30.
En heldig netruller fra Holger betød 3 break-muligheder, og efter at have afværget den første, betød en fejl fra Sigsgaard 3-2 til Holger, som holdt fast i sit break med et rent parti, som blev afsluttet med et es til 4-2.

Sigsgaard kom bagud 0-15, da han efter fremstød til nettet først fik en svær bold på kroppen, hvorefter Holger sendte næste bold forbi.
Holger havde godt fat i modstanderens førsteserv, som blev returneret dybt og efterfulgt af fejl fra Sigsgaard til 15-30.
Selvom Holger derefter blev kostet rundt på banen i den næste duel, blev det alligevel 15-40, da Holger fra en presset position i forhånds-hjørnet, sendte en retur på tværs af banen.
Et es fra Sigsgaard afværgede den første break-mulighed, men endnu en fejl efter en dyb returnering med højt opspring fra Holger afgjorde reelt kampen med dobbelt-break til 5-2.

En longline forhåndsvinder fra Holgers baghånds-hjørne skaffede matchbold ved 40-15, og en fejl fra Sigsgaards forhånd sikrede Holger sejren 7-6(6), 6-2, og den hidtil største præmiecheck på 50.000 kr. til stor tilfredshed hos både manager/mor og træner/coach.

UTR Event
Foto: Tennisavisen – Aneke Rune, Lars Christensen

Herunder en række billeder fra kampen fra KJSelecta

Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk

Christian Sigsgaard

© KJSelekta.dk

Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk
Christian Sigsgaard
© KJSelekta.dk
Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk
Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk

Sigsgaard modtog både blomster og en 2. præmier på 30.000 kr.

Christian Sigsgaard
Foto: Tennisavisen

Herunder viser Holger præmiechecken sammen med Lars Christensen, som har en væsentlig andel i Holgers udvikling.

UTR Event
Foto: Tennisavisen

Desværre var der ikke tilskuere udover enkelte med presseakkreditering, samt arrangører og hjælpere, selvom der er masser af plads til, at et pænt antal tilskuere sagtens kan bevare den sociale distance, som anbefales i disse corona-tider.

Tennisavisen har fået oplyst, at Holger i næste uge er inviteret til en turnering hos Fair Play i Malmø sammen med flere gode svenske spillere.
Selvom regeringen endnu ikke anser det for sikkert at lukke svenskere ind i hovedstadsområdet, løber Holger næppe den helt store risiko ved at tage en smuttur over Øresundsbroen, da risikoen for smitte hinsidan er væsentlig mindre end i den danske hovedstad, hvis smittetal kun overgås i Sverige, hvis man bevæger sig langt nord på.