Johannes Ingildsen var chanceløs i finalen mod Frederik Løchte Nielsen, hvis spilleglæde fandt det allerbedste spil frem

Efter fredagens semifinaler ved B&O Silkeborg / Give / ØBG Invitational skulle finalen efter planerne være afviklet samme dag, men det blev forhindret af det regnvejr, som satte sit præg på semifinalen mellem de 2 KB-spillere Johannes (Joe) og Søren Hess-Olesen, der med et smash i nettet sikrede sin klubkammerat sejren og en plads i finalen mod 36-årige Frederik Løchte Nielsen, der forinden havde vundet “generationernes kamp” mod 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune.

UTR Event: Løchte vandt generationernes kamp og er klar til finale mod Ingildsen

Eurosport var stadig på pletten og klar til at vise finalen, som på grund af vejret blev flyttet til lørdag kl. 1100, hvilket betød logistiske udfordringer, som arrangørerne vanen tro sørgede for at finde løsninger på, så både Eurosports kommentator og spillerne fik forlænget opholdstilladelsen i den lille jyske by, hvis ildsjæle og sponsorer i samarbejde med ØBG Tennis i Silkeborg har fået stor anerkendelse for at stable en flot turnering på benene i en svær corona-tid.

Et eksempel på byens handlekraft var, da Eurosport kort før fredagens transmission havde brug for et stillads, men der skulle ikke mere end et telefonopkald til, førend stilladset var fremskaffet.

Foto: Tennisavisen – Eurosports “praktikant” klar til fredagens finale, som dog blev udskudt til lørdag

Oprindelig var det meningen, at KB’s ukrainer Eric Vanshelboim skulle have deltaget i turneringen, men da han befandt sig i udlandet, blev der på grund af grænselukninger for mange komplikationer, selvom ambassaden havde været kontaktet.

I stedet trådte Joe til med få dages varsel, og han udnyttede den uventede mulighed optimalt, da han efter nederlag til Holger og sejre over Give-spillerne Anders Grinderslev og Rasmus Michelsen spillede sig i semifinalen, som han som nævnt vandt på et hængende hår over Søren Hess-Olesen.

De nævnte kampe i pulje 1 blev afviklet torsdag i ØBG Tennis i Silkeborg, som netop har udgivet ovenstående lille stemningsvideo fra dagen, hvor den absolutte elite i Danmark besøgte ØBG.

Verified UTR Event
Foto: Tennisavisen – Johannes Ingildsen

Løchte havde i semifinalen mod Holger fundet sit bedste spil frem, og i finalen var det helt fra start tydeligt for de tilstedeværende og TV-seerne, at Løchte var fuldt koncentreret om opgaven, hvilket lyser ud af billedet herunder.

Verified UTR Event
Foto: Tennisavisen – Frederik Løchte Nielsen

Desuden var han ikke bleg for at erkende, at udsigten til langt om længe igen at få mulighed for at spille en single-kamp til bedst a 5 sæt – hvilket han ikke har oplevet siden Davis Cup opgøret mod Sydafrika i 2017 – på Give Tenniskubs anlæg næsten var på højde med at spille Grand Slam på Wimbledon – dog sagt med et glimt i øjet.

Det var også tydeligt, at det ikke er tomme ord, når Løchte selv ofte påpeger, at han spiller tennis på grund af kærlighed til spillet, hvilket kom til udtryk i form af sprudlende tennis, som niveau-mæssigt tåler at blive sammenlignet med, da han i Davis Cup opgøret mod Norge i Stavanger for 3 år siden pillede pynten af det fremstormende norske stortalent, Casper Ruud.

Davis Cup: Løchte udspiller Norges supertalent i ren opvisning

Efter endnu en opvisning med spil i særklasse levnede Løchte ikke sin 22-årige modstander muligheder for at skabe tvivl om udfaldet af kampen, som han efter ca. halvanden time havde vundet 6-2, 6-1, 6-2.

Verified UTR Event
Foto: Tennisavisen – Frederik Løchte Nielsen og Johannes Ingildsen

Finalen kan genses herunder, hvor der desuden er interviews før og efter kampen samt præmieoverrækkelse.

Tennisavisens udsendte fik ligeledes taget billeder ved turneringen, hvor Løchte kan hæve en præmiecheck på 10.000 kr. Joe får det halve (5.000 kr.) for 2. pladsen, mens både Søren og Holger får 2.500 kr. for pladsen i semifinalen.

Verified UTR Event
Foto: Tennisavisen – Frederik Løchte Nielsen og Johannes Ingildsen

Efter turneringen blev forsøgt at tage et billede af Eurosports OB-vogn, og derved kom kommentator Anders Haahr Rasmussen ind i billedet under oprydning efter transmissionen.

Verified UTR Event
Foto: Tennisavisen – Anders Haahr Rasmussen