I de seneste par måneder har no. 200 Julia Boserup deltaget i flere ITF turneringer, med kvartfinaler ved $75.000 Albuquerque i september og $50.000 Macon i sidste uge som de bedste resultater.
I denne uge nåede Julia et skridt videre til semifinalen ved $50.000 turneringen John Newcombe Women’s Pro Challenge i New Braunfels, Texas, hvor hun lørdag mødte den eneste seedede spiller, der fortsat er med i turneringen, 6. seedede no. 132 Irina Falconi (USA).

Julie fik en god start på kampen med et tidligt break, og hun førte 40-15 i egen serv ved 3-1, men en uprovokeret fejl efterfulgt af dobbeltfejl, netruller og vinder fra Falconi skabte balance i stillingen.
Ved 3-3 havde Julia både 40-0 og senere fordel, men 3 uprovokerede fejl og en dobbeltfejl lukkede Falconi ind i partiet, som hun herefter afsluttede med 2 flotte vinderslag.
Falconi havde derefter både det mentale og spillemæssige overtag, og hun holdt sin serv rent til 5-3, og i Julias næste serveparti udstrålede Falconi større selvtillid, og efter overbevisende spil brød hun igen serven og tog dermed sættet 6-3.

Også i 2. sæt fik Julia en god start, da hun straks brød serven, og hun holdt derefter sin egen serv til 2-0 efter at have reddet 2 break-bolde.
I det næste parti havde Julia break-chance til dobbelt break, som Falconi fik reddet, da hun med ryggen mod nettet fik drejet et højt lob i baghånden på tværs helt ude ved linjen.
I stedet for 0-3 bevarede Falconi således kontakten, og hun vandt ligesom i 1. sæt 6 partier i træk, og dermed kampen 6-3, 6-2.

I næste uge skal Julia i aktion for 3. uge i træk, denne gang ved $50.000 Captiva Island, Florida, hvor 17 af deltagerne på Acceptance-listen er i top 200. Derefter bliver der en pause fra turneringer, men Julia får travlt alligevel, da hun er i gang med en online uddannelse på Penn State University, hvor  hun i dette semester har et par tidskrævende klasser.

Forrige artikelATP Challenger Charlottesville: Imponerende doublesejr til Løchte
Næste artikelTV-kampe: Søndag finaler i Paris og Sofia, samt Maraton New York
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.