Efter den udsatte kvartfinale kom Anna Signe Rasmussen ikke ind i kampen igen, da den omsider blev genoptaget lørdag

Sommerens projekt for Anna Signe Rasmussen, der jagter WTA-point til ranglisten, blev ved $10.000 turneringen Future Nord i Kaltenkirchen, Tyskland indledt med 2 point, hvilket var en god begyndelse til det første delmål, som er at få sit navn på ranglisten.

Som tidligere omtalt vandt Anna 3 sikre sejre i kvalifikationen og 1. runde af hovedturneringen, hvilket blev fulgt op af hendes “svendestykke” i ITF-sammenhæng, da hun i 2. runde efter 3½ time vandt 6-7(7), 6-4, 6-4 over Lena Rueffer (GER), der havde sendt 4. seedede  (608) Nicole Coopersmith (USA) ud af turneringen på en dag, hvor Anna tilbragte 5 timer 17 min. på tennisbanen.

Dagen efter måtte hun på banen igen, da hun i kvartfinalen mødte no. 774 Lisa Matviyenko (UKR), som fik en god start og bragte sig foran 5-2, men Anna fik dog kæmpet sig ind sættet, da hun reducerede til 4-5.

Sættet endte dog 6-4 til ukraineren, der også fik den bedste start på 2. sæt, hvor hun førte 2-0 40-15, da vejret satte en stopper for videre spil fredag.
Da 2.sæt blev genoptaget lørdag, var Anna ikke i stand til at komme tilbage i sættet, men hun kom hurtigt bagud 0-3 og derefter desuden 0-4, og løbet var dermed kørt, da Matviyenko vandt kampen 6-4, 6-0.

Efter kampen erkendte den trætte dansker, at hun ikke var skarp nok, da kampen blev genoptaget.
Hun var dog indstillet på straks at drage videre til den næste turnering i Polen og spille kvalifikation næste dag, men hun fandt efterfølgende ud af, at hun ikke kunne nå frem og spille 2 kampe efter en togtur på 14 timer, og derfor er hun i stedet vendt hjem til Danmark.

Lisa Matviyenko blev dog i Kaltenkirchen endnu en dag, i det hun også vandt i semifinalen mod 5. seedede  (698) Kimberley Zimmermann (BEL) 6-4, 1-6, 6-4.
I den anden semifinale vandt 3. seedede (512) Katharina Hobbgarski (GER) over (758) Vednula Zovincova (CZE) 2-6, 6-4, 6-4.

Næste turnering for Anna bliver Amstelveen Future i Holland, hvor der er sign in i kvalifikation på lørdag.

Anna vinder af Atlantic 10 Conference titlen

Tennisavisen har under turneringen i Tyskland haft en tæt dialog med Anna, som værdsætter omtalen, som for en skribent er ekstra motiverende, når spillerne selv bidrager, hvilket mange af de danske spillere er ganske flinke til.

Annas og andre danskeres præstationer er da heller ikke gået ubemærket hen, hvilket kom til udtryk i denne Facebook statusopdatering hos Karen Barritza

“Hvor er det fedt at se, hvor godt, det går for Danmark med Anna S. Rasmussen on fire i Tyskland, Emilie Francati der giver den gas i Sverige, ville ønske det var mig! 🙂 og ikke mindst Olga, som er så flittig med sin internationale turneringsprogram. Wuhu”

Anna har desuden fremsendt nedenstående billeder, da Virginia Commenwealth University i maj måned vandt Atlantic 10 Conference titlen, hvor denne video stammer fra

Foto: Chris Fatton
Foto: Chris Fatton
Forrige artikelITF Helsingborg: Olga Helmi klar til 2. runde af kvalifikationen
Næste artikelITF Junior Roehampton: August Holmgren tur retur til London igen om en uge
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.