Både Nikolaj Katic og Kasper Elsvad kom på en svær opgave i 3. runde ved Grade 4 turneringen Flower Bulb Tournament i Hillegom, Holland, og for begge sluttede turneringen med et udbytte på 10 point til ranglisten.

Nikolaj havde på pariret den sværeste opgave, da han i 1/8-finalen mødte 1. seedede (246) yunosuke Tanaka (JPN), som levede op til favorit-værdigheden med sejr 6-2, 6-4.

KB-træner Rune Thomsen, som har fremsendt ovenstående billede, har disse bemærkninger til Nikolajs indsats

“I 1. sæt var Nikolaj slet ikke i gang, som man skal mod en modstander, der er 250 i verden, og sættet blev tabt forholdvis klart med 2-6.
I 2. sæt var Niko bedre med, og ved 4-4 er der forsat spænding om sættet, men desværre lykkedes det ikke for Niko at holde serven, og han taber 2. sæt med 4-6.”

Rune tilføjer, at det var tydeligt, at den lange kamp dagen før stadig sad i benene, men det skal ikke lyde som en undskyldning, da modstanderen bare var bedre.

Kasper tabte 1-6, 3-6 til 5. seedede (373) Tom Floris Moonen (NED). Rune har denne kommentar til kampen

“En spiller som bare er bund solid fra start til slut, og det er forskellen på ham og Kasper, for frem til 3-3 er Kasper helt på samme niveau, eller måske endda lidt bedre. Men derfra falder Kasper kun i niveau, mens modstanderen forsætter, og det giver altså match score 3-6 1-6.
Det er forsat på det mentale at Kasper taber disse kampe, men der er heldigvis fremgang at spore.”