De topseedede danskere Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard er planmæssigt videre sammen med Patrick Kristensen, Olga Helmi, Sofie Samavati og Hannah Viller Møller. 
Philip Hjorth, Nikolaj Katic, Sebatian Grundtvig samt Ida Emilie Krause og Rebekka La Cour Hillingsø ude.

I mandagens indlæg fra ITF Grade 4 juniorturneringen Copenhagen Winter Cup fremgik, at det er den laveste kategori under ITF, men der findes faktisk også en Grade 5 kategori.
Under alle omstændigheder kræver deltagelse i hovedturneringen, at spillerne har et rimelig højt niveau, og samtidig er det en god anledning for arrangørerne til at give nogle af de yngre talentfulde spillere chancen.

13-årige Sebastian Grundtvig ydede god modstand mod 17-årig modstander

Arrangørerne havde derfor givet et wildcard det 13-årige Sebastian Grundtvig, som en enkelt gang tidligere har prøvet at deltage på ITF-niveau, da han i efteråret 2014 også fik wildcard til Rungsted Kyst, hvor han tabte til no. 339 Emil Ruusuvuori (FIN) 6-0, 6-2.

I tirsdagens 1. runde opgør i KB mødte Sebastian 17-årige no. 467 Tomas Vaise (LTU), som fik god modstand af Sebastian, men han kunne dog ikke hindre, at den både ældre og dermed fysisk stærkere modstander vandt 6-2, 6-3.

Tennisspilleren Sebastian Grundtvig
Foto: Sportsfotograf.com.

Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen klarede skærene trods bump undervejs

Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen behøvede ikke noget wildcard for at være direkte i hovedturneringen, hvor Joe og Christian er seedet henholdsvis 1 og 2.

Christian havde da også tilsyneladende helt styr på hans 1. runde kamp mod (651) Efstathios T. Tsiranidis (GRE), da han havde vundet 6-2 i 1. sæt og førte 3-0 i 2. sæt.
Christian kunne dog ikke holde koncentrationen 100 procent, og det lykkedes modstanderen at komme tilbage i sættet, hvor han var med indtil 4-4, inden Christian igen fik styr på kampen og tog de sidste partier og sejren 6-2, 6-4.

Joe forstod i endnu højere grad end Christian at skabe spænding om udfaldet, da han mødte (636) Rudolfs Mednis (LAT), som vandt et jævnbyrdigt 1. sæt 7-3 i tie-break.
Selvom Joe ikke spillede op til sit allerbedste, demonstrerede han dog sin evne til at finde løsninger til at trække sejren i land med 6-7(3), 6-4, 6-4, hvilket hans træner udtrykte sin anerkendelse for.

Patrick Kristensen vender truende nederlag til sejr

15-årige Patrick Kristensen, der er no. 1048, var også en af de yngre, som fik tildelt wildcard til turneringen, og han mødte i 1. runde 16-årige (819) Ioannis Papounidis (GRE), som indledte med at vinde 1. sæt 6-4.
Patrick viste god moral, og fik godt styr på sit spil, hvilket blev belønnet med sejr på 4-6, 6-3, 6-3.

Tennisspilleren Patrick Kristensen
Foto: Sportsfotograf.com.

Philip Hjorth ude efter kamp, hvor han ikke selv var tilfreds med sit spil

15-årige Philip Hjorth, som er no. 712, havde gjort en del ud af forberedelserne til denne turnering, som han uden tvivl havde store forventninger til, inden han i 1. runde mødte 16-årige (917) Louis Newman (GBR), som havde været gennem kvalifikation.

I en kamp, hvor Philip slet ikke kunne få sit spil til at fungere, blev det til nederlag i 2. sæt 3-6, 3-6, og han fortalte efterfølgende, at det var en af de kampe, hvor det bare ikke fungerede.
Philip er dog helt afklaret med, at man i en karriere opbygning må være indstillet på at acceptere, at man ikke kan vinde eller top-præstere hver gang.
Humøret fik dog et tak opad igen, da Philip senere vandt i double.

Tennisspilleren Philip Hjorth
Foto: Sportsfotograf.com.

Nikolaj Katic ude efter 3 sejre i kvalifikationen

16-årige Nikolaj Katic kunne i kraft af sin rangering som no. 771 akkurat ikke gå direkte i hovedturneringen, men han levede til gengæld op til sin 1. seedning i kvalifikationen med 3 sejre.

I 1. runde af hovedturneringen mødte han den jævnaldrende (686) Kristjan Tamm (EST), som dog ikke var så tam, at det lykkedes Nikolaj at forhindre modstanderen i at vinde et jævnbyrdigt opgør 6-3, 7-5.

Tennisspilleren Nikolaj Katic
Foto: Sportsfotograf.com.

Ida Emilie Krause og Rebekka La Cour Hillingsø tabte til svære modstandere

Arrangørerne havde også givet wildcard til 15-årige Ida Emilie Krause, der er no. 1477 på ranglisten, og hun mødte i 1. runde 16-årige (746) Sandra Ortevall (SWE), som var for svær en opgave for Ida, som tabte kampen 1-6, 2-6.

Der var også wildcard til 14-årige Rebekka La Cour Hillingsø, som er no. 1578, og hun kunne ikke hindre, at hendes 2 år ældre modstander (629) Paulina Bakaite (LTU) løb med sejren 6-3, 6-2.

Sejre til Olga Helmi og Sofia Nami Samavati i kampe, hvor der måtte dommer i stolen

I hver sin ende af hallen blev på samme tid spillet kampe, hvor Olga Helmi og Sofia Nami Samavati var i aktion.
Begge kampe var eksempler på de problemer, der kan opstå i turneringer, hvor spillerne selv skal dømme.
I begge kampe måtte turneringsleder Daniel Mølgaard Nielsen flere gange på banen, fordi der opstod uoverensstemmelser, og i begge tilfælde blev der på et tidspunkt sat en dommer i stolen for at afgøre de bolde, som spillerne ikke kunne enes om.

Ved Grade 4 turneringer er der ikke krav om dommer ved kampene, og derfor er deltagerne i disse turneringer vant til, at de selv dømmer boldene.

14-årige Olga Helmi tog i kraft af finalepladsen i Västerås først på året et stort spring frem på ranglisten som no. 772, og derfor var hun direkte i hovedturneringen, hvor modstanderen var 16-årige (599) Friderika Lotti Meszaros (HUN), som kom bedst fra start og førte 3-1 i 1. sæt og havde flere chancer til 4-1 i et maraton-parti, som Olga endte med at vinde.
Efter et yderst jævnbyrdigt sæt, der som nævnt blev afbrudt flere gange, indtil der kommer dommer i stolen, vandt Olga sættet 7-5 i tiebreak.
I 2. sæt kom Olga bagud 0-3 og virkede halvsløj, men hun kom igen til hægterne, hvorefter hun vandt de næste 6 partier i træk, og dermed kampen 7-6(5), 6-3.

14-årige Sofia Nami Samavaiti, der er no. 1025, mødte 16-årige (1673) Line Ebeltoft Huglen (NOR), og efter et jævnbyrdigt 1. sæt, som efter diverse uoverensstemmelser endte med, at Sofia vandt sættet  7-1 i tiebreak, kom der dommer i stolen.
Herefter kunne Sofia koncentrere sig om selve kampen, og hun vandt 7-6(1), 6-2.

Hannah Viller Møller videre efter sejr over tidligere turneringsvinder

Hannah Viller  Møller, som stadig er U14 spiller, havde også fået et wildcard, og hun skulle spille dagens sidste single, efter at alle andre singler var overstået, og der blev spillet doubler på de øvrige baner.

Modstanderen var 15-årige (1718) Jolina Barbara Feger (GER), som tidligere har vundet en turnering i Danmark under TE Europe.
Det generede dog ikke de 2 år yngre dansker, som med stor sikkerhed kunne stå imod sin modstanderes større slagkraft,  og med god taktisk fornemmelse for spillet lykkedes det for Hannah at sikre sig en meget flot sejr på 7-6(2), 6-4.

Spilletider for singlekampe med danske deltagere onsdag

[1] (180) Johannes Ingildsen (DEN) vs. (571) David Norfeldt (SWE) – ons 0900 Court 4
(451) Ben Draper (GBR) vs. [2] (188) Christian Sigsgaard (DEN) – ons 0900 Court 5
[5] (334) Emil Ruusuvuori (FIN) vs. (WC) Kasper E. Elsvad (DEN) – ons 2. match Court 5
(863) Dorthea Faa Hviding (NOR) vs. (LL) Sofie Vogel Bjerringgaard (DEN) – ons 2. match Court 6
[6] (658) Viktoria Morvayova (SVK) vs. (WC) Hannah Viller Møller (DEN) – ons 1130 Court 4
[4] (225) Aaro Pollanen (FIN) vs. (WC) (1048) Patrick Kristensen (DEN) – ons 1130 Court 5
(1018) Sofia Nami Samavati (DEN) vs. [2] Anastasia Kulikova (RUS) – ons 1300 Court 7

 

 

Forrige artikelWTA: Diamond Games – drama tirsdag og onsdagens program
Næste artikelATP Rotterdam: ABN Amro World Tennis Tournament er et af Hollands sportsklenodier
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.