Philip Hjorth (billedet) og August Holmgren deltager for tiden sammen med to andre 15-16. årige drenge, Patrick Kristensen og Tobias Lentz og 4 jævnaldrende svenske piger i et 5 ugers tennis eventyr i Østen under ledelse af Dave Bandelin.
Turen er omtalt på Euroelite Tennis, som bl.a. ønsker at bidrage til give deltagerne større selvtillid og evne til oftere at vinde tætte kampe.

Da ITF Juniors International Championship 2014 i Ipoh er den første i rækken af 4 turneringer i Østen, kan man næppe forvente at se resultatet heraf allerede, men både Philip og August var meget tæt på at virkeliggøre denne intention, da de efter sikre sejre i deres første kampe i R32 mødte højere rangerede spillere i 1/8-finalen.

Philip, der er no. 1288, mødte 3. seedede no. 284 Cing-Yang Meng (TPE), og han havde faktisk mulighed for at serve for kampen i 2. sæt, men modstanderen spillede godt på de vigtige point. Også 3. sæt blev tæt, men et enkelt break blev udslagsgivende, så Cing-Yang Meng vandt kampen 6-4, 5-7, 6-3.

August er no. 746 og var 11. seedet, men hans modstander i 1/8-finalen Okkie Kellerman (RSA) er no. 325 og 6. seedet.
August tabte 1. sæt 1-6, men i et jævnbyrdigt 2. sæt viste August i tie-breaken, at han godt kan være med, når det bliver tæt, og det lykkedes ham at vinde tie-breaken 9-7 og dermed tvinge kampen ud i 3. sæt, som han dog tabte, og Okkie Kellerman vandt derved kampen 6-1, 6-7(7), 6-3.

August fik chancen for at få revanche i double, hvor han sammen med Tobias Lentz igen mødt Okkie Kellerman og dennes makker Francois Kellerman, som må være en tvillingebror, men de 2 brødre må være skræmmende gode, da de vandt deres første kamp 6-0, 6-0.
August og Tobias kunne da heller ikke forhindre, at de gik videre til semifinalen med sejrscifrene 6-1, 6-2.

De 4 drenge har fortsat 3 turneringer, hvor de kan drage nytte af de erfaringer, som de høster undervejs.
I næste uge gælder det en Grade 4 turnering i Malaysia, 24th Sarawak Chief minister’s Cup (II)

Forrige artikelATP Challenger Tiburon: Løchte videre i double
Næste artikelITF Hong Kong: Emilie Francati til semifinalen i fejende flot stil
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.