En af de ting der blev snakket rigtig meget om ved prisoverrækkelsen af ITF Commitment Award i FN Byen var den meget flotte afslutning på sæsonen 2014 Frederik Løchte Nielsen havde. I den sidste turnering i Champaign, USA nåede prismodtageren finalen efter at have spillet flot tennis turneringen igennem.

Løchte blev spurgt om det var overraskende for ham, hvortil han svarede: “Det er det faktisk ikke. Jeg havde længe søgt efter mit spil og følte at vi var inde på noget godt i løbet af sommeren. Og det var kulminationen af træningen og det at jeg havde en lang periode uden skader, der gav resultatet.”

Hvor meget betød det så for Løchte at han havde sin træner Patrik Langvardt med på turen? Løchte medgav at det var meget vigtigt for ham. “Jeg vil sige det sådan”, svarede Løchte, “at det er vigtigt at han er med på de rigtige tidspunkter. Det er utrolig vigtigt at min tennis bliver set af ham. Selvom jeg har lært at håndtere tingene selv, så er det godt at mine kampe bliver set med andre øjne.”

Det var uundgåeligt at der var mange der gerne ville høre hvor han skulle starte sæsonen 2015. Løchte fortalte til TennisAvisen at der ikke lå noget fast endnu, men de foreløbige planer indikerer at han spiller to futures i Californien og derefter en challenger turnering på Hawaii. Der kunne derefter komme en challenger i Dallas på tale, men det var endnu meget usikkert.

Frederik blev også spurgt om prisen fra ITF (som er en slags pris for loyalitet) var et udtryk for hvordan var som spiller og som person. “Hvis du mener at jeg er tro mod holdet og mod den måde jeg spiller tennis på, så ja. Jeg prøver at være tro mod min træner og også være kompromisløs i min tennis. I det hele taget være tro mod mine værdier.”

Vi håber Frederik holder sig skadesfri så venter der måske nogle store resultater fra hans ketcher i den kommende sæson.

 

Forrige artikelITF Junior Stavanger: Samavati, Krause og Hillingsø eneste i 2. runde
Næste artikelITF Junior Mexico: August Holmgren imponerer
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.