Håbet om en ren dansk semifinale i Båstad blev spoleret allerede i 1. runde, da Emilie Francati overraskende tabte til tysk spiller, som fik brudt en stime på 9 nederlag. Karen Barritza videre efter sejr over kvalspiller

Efter sidste uges flotte sejre over flere spillere i top 3-400 blev Karen Barritza mandag belønnet for indsatsen med et avancement på WTA-ranglisten fra no. 530 til 465, hvilket er karrierens hidtil højeste rangering.

I denne uge er både Karen Barritza og Emilie Francati, som gjorde det glimrende ved FED Cup i Egypten, tilmeldt $10.000 tuneringen Rising Star Tour i Båstad, hvor der på grund af de opløftende præstationer måske kunne være basis for at håbe på et godt dansk resultat – måske endda en ren dansk semifinale i nederste halvdel, hvor begge danskere havnede i lodtrækningen.

Karen spillede sin første kamp mandag, hvor hun vandt over kvalspilleren  Giulia Ferrari (ITA) 6-4, 6-1, og hun er klar til at tage imod no. 1128 Jasmina Tinjic (BIH), der vandt over den svenske kvalspiller Marina Yudanov 6-1, 7-5.

Emilie Francati
Foto: Sportsfotograf.com. – Emilie Francati

Skulle en ren dansk semifinale blive aktuelt, var det dog en forudsætning, at også Emilie Francati kom godt fra start, da hun tirsdag formiddag spillede 1. runde mod no. 784 Katharina Hering (GER), der på papiret lignede en overkommelig opgave, da hun i hele 2016 endnu ikke havde vundet en eneste ITF kamp i 9 turneringer – selvom den 21-årige tysker de forudgående sæsoner havde plus på kontoen over vundne og tabte kampe.

Alligevel blev undertegnede skribent på Tennisavisen temmelig forbavset, da det på livescoren fra turneringen pludselig stod 4-0 til tyskeren, og Emilie havde ikke været i nærheden af point i kampens start.
Herefter skete der en vending i sættet, og Emilie fik indhentet modstanderen og fik tvunget sættet ud i en tiebreak, som Emilie vandt 8-6.

Philip Ørnø, som er med som coach for Emilie, blev spurgt om der blot var tale om at få banket lidt rust af, hvortil han svarede, at der skulle bankes noget nervøsitet ud af kroppen. Men hun kom flot igen og begyndte så at svinge igen mellem at stresse og træffe rigtige beslutninger.

I 2. sæt havde Emilie hele 8 muligheder for at bryde tyskerens serv, men da hun kun udnyttede en enkelt af dem, og modstanderen selv var effektiv i udnyttelsen af sine chancer, blev Emilie brudt 3 gange af 4 mulige, og hun tabte derfor sættet 2-6.

Heller ikke i 3. sæt formåede Emilie at tage vare på sine muligheder, og selvom hun i løbet af sættet havde 5 break-chancer, blev ingen af dem udnyttet, hvorimod tyskeren brød 2 gange af 4 mulige, og kampen endte med tysk sejr 6-7(6), 6-2, 6-1.

Philip betegnede det som et ærgerligt nederlag, hvilket der formentlig fortsat kan komme flere af, men han påpegede, at Emilie samtidig bliver bedre af sådanne kampe.

Emilie kan stadig få succes ved turneringen, da hun sammen med Cornelia Lister (SWE) er seedet 1 i double, og de vandt mandag i 1. runde over Rebecca Gustafson/Jennifer Jussi (SWE) 6-1, 6-3.

Karen spiller double senere tirsdag sammen med Mathilda Malm (SWE), når de i 1. runde møder 2. seedede Katharina Hering (GER)/Nikki Luttikhuis (NED), så Karen får chancen for at hævne sig på Emilies vegne mod den tyske Hering.

Man kan måske undre sig over, at der ikke er dansk deltagelse i herresingle ved turneringen, når man tager i betragtning, at der nogle gange efterlyses mulighed for flere Futures herhjemme, og Båstad ligger ikke langt fra Danmark – faktisk næsten tættere på end Jylland, altså set fra Hovedstadsområdet (må hellere lige indskyde, at undertegnede selv er “etnisk jyde”).

Tennisspilleren Thomas Schwencke Lindqvist
Foto: Sportsfotograf.com – Thomas Schwencke Lindqvist

En sikker dansk deltager ved mange Futures er ofte Thomas Schwencke Lindqvist, og han sørgede endnu en gang for at repræsentere Danmark, da der blev spillet kvalifikation i herresingle, hvor han tabte 5-7, 2-6 til Eric Samuelsson.

Med den stædige ihærdighed, som 20-årige Thomas lægger for dagen, ved at fortsætte med at stille op i forskellige turneringer, kommer belønningen i form af endnu flere sejre uden tvivl.

 

Forrige artikelSeer – og læsertal styrer mediers dækning af dansk tennis
Næste artikelKB vil vinde holdturneringen hvert år
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.