Emilie Francati har for femte gang i 2016 spillet double-finale. I single blev det til en enkelt kamp i italiensk turnering

Det blev i den forgangne uge atter dokumenteret, at Emilie Francati har størst succes i double, da hun – efter at have vundet DM-titlen i mixeddouble sammen med Philip Ørnø – rejste til Italien for at deltage i $10.000 turneringen I° ACQUA&SAPONE TENNIS CUP i Aprilia.

Emilie er med henholdsvis kvartfinale og 1/8-finale i to 25K-turneringer i Ystad og Helsingborg avanceret mere end 100 pladser på ranglisten, hvor hun efter den seneste opdatering er no. 592, mens hendes modstander i 1. runde af hovedturneringen, Pauline Payet (FRA) er no. 732.
Forskellen på rangeringen kom dog ikke til udtryk i resultatet, idet det blev sikker fransk sejr 6-3, 6-0.

Derfor kunne Emilie fuldt ud koncentrere sig om double, hvor hun både i sit sidste år som junior i 2015 og i 2016 som senior har vundet flere titler og ofte har været fremme i finalerne.

Det blev også tilfældet i den forløbne uge, hvor hun sammen med Deborah Chiesa (ITA) var seedet 3 i double-rækken, og den seedning levede de mere end op til, da de i semifinalen vandt over 1. seedede Maria Marfutina (RUS)/Jelena Simic (BIH) 6-1, 4-6, [10-5].

Forinden havde de i 1/8-finalen vundet over Beatrice Lombardo (ITA)/Carla Touly (FRA) 6-4, 6-1, og i kvartfinalen vandt de over Rosanna Maffei/Ludmilla Samsonova (ITA) 6-4, 4-6, [10-7].

I finalen mødte de det 2. seedede italienske par Giorgia Marchetti og Angelica Moratelli, der i semifinalen havde vundet over Emilies banemand i single, Pauline Payet (FRA) og Julia Stamatova (BUL) 6-4, 6-3.

Det italienske par vandt finalen med de overbevisende cifre 6-1, 6-3, og dermed opnåede Emilie for anden gang en 2. plads i 2016, hvor hun også blev no. 2 sammen med Vera Lapko (BLR) i Macon i starten af marts.
Emilie har i 2016 hidtil vundet 3 titler – først sammen med sidste års succes-makker fra juniortiden, Emily Arbuthnott (GBR) i februar og i maj måned to gange i Båstad sammen med Cornelia Lister (SWE).

Emilie og hendes makker blev under turneringen interviewet – og fotograferet – af italiensk lokalpresse, hvilket Philip Ørnø har taget ovenstående billede af.

Forrige artikelSpændende kampe i herrernes mellemspil
Næste artikelITF Koksijde: Karen Barritza tabte i kvart-finalen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.