Julia Boserup var så godt som ude af turneringen, indtil taktisk ændring blev starten på et fornemt comeback mod sidste års vinder Anna Tatishvili

Fredag afvikledes kvartfinalerne ved $75.000 turneringen 2015 Coleman Vision Tennis Championships i Albuquerque, New Mexico, hvor dansk-amerikanske Julia Boserup mødte sidste års vinder Anna Tatishvili (GEO), som på vej mod sejren i 2014 havde slået Julia ud i kvartfinalen 7-6(1), 7-6(6), inden hun i semifinalen vandt over Johanna Konta (GBR) 4-6, 6-3, 7-6(3) og i finalen 6-2, 6-4 over Irina Falconi (USA).

Efter halvanden times kamp tydede meget på, at Tatishvili ville gentage sidste års sejr mod Julia, da hun efter at have vundet 1. sæt 6-3 bragte sig på sejrskurs 5-3 med mulighed for at serve 2. sæt og dermed kampen hjem ved 5-4.

Forinden havde Tatiskhvili gennem det meste af 1. sæt haft overtaget, da hun ofte pressede Julia til fejl med velplacerede flade bolde.
Julia fulgte dog med i starten af kampen, men da hun servede ved 2-3 kom hun bagud 0-30, hvorefter en dobbeltfejl betød 0-40 og 3 break-muligheder, hvoraf de 2 første blev afværget med vindere, inden en lidt for lang bold gav det break, som viste sig at blive afgørende for sættet, da Julia ikke formåede at bryde tilbage i næste parti, hvor hun lavede en fejl på den ene break-mulighed hun fik i sættet.

I 2. sæt fulgtes de pænt ad til stillingen 2-2, hvorefter Julia i sit næste serveparti kom bagud 0-30 efter en fejl i baghånden og et flot passer-slag ved nettet. Efter en vinder til 15-30 sørgede 2 dobbelt-fejl på stribe for, at Julia kom i problemer og blev brudt til 2-3.
Julia brød dog straks tilbage, da Tatishvili kom bagud 0-40, som dog blev til 30-40, inden Julia fremprovokerede en fejl, da hun fik lagt pres på modstanderens baghånd.

I Julias næste serveparti blev hun brudt endnu en gang til 3-4 i et tæt parti, hvor stillingen var lige mindst 5 gange, og på den 3. break-mulighed slog Julia en bold for lang, hvorefter Tatishvili bragte sig foran 5-3 efter et blankt parti, og alt tydede på, at løbet var kørt for Julia Boserup.

Julia holdt dog sin serv til 4-5, da hun afsluttede partiet med et fremstød til nettet, hvilket hun i den periode, hvor tingene så sortest ud gjorde flere gange på opfordring af hendes coach Patrick Frandji, som bl.a. opmuntrede hende med tilråb “good miss”, når den offensive taktik ikke helt lykkedes, men i flere tilfælde gav taktikken bonus.

Da Tatishvili fik muligheden for at serve kampen hjem ved 5-4 fik Julia lagt en smule pres på hende, da hun blev presset til en fejl i baghånden, og en efterfølgende dobbelt-fejl betød 0-30, men en vinder fra baghånden og et point direkte på serven skabte balance til 30-30, og Julia var således 2 bolde fra at være ude af turneringen.
På den næste bold gav en fejl Julia en break-mulighed, som hun udnyttede med en flot vinder på tværs med forhånden til stillingen 5-5.

Julia holdt derefter serv i et parti, hvor hun både leverede vindere og fremprovokerede fejl fra modstanderen, og dermed førte Julia 6-5 og presset var lagt over på Tatishvili, som skulle serve for at blive i sættet.
Tatishvili kom foran 30-0, da Julia blev lidt for ivrig på de første returneringer. Det afholdt hende dog ikke fra at fortsætte med at være aggressiv på returneringerne, hvilket gav bonus på de 2 næste returneringer, men endnu en fejl på returneringen gav 40-30 til serveren.
Endnu en retur-vinder skabte balance, og en netruller gav Julia sætbold, som dog blev afværget, men Julia fik endnu en sætbold, som denne gang blev udnyttet, så kampen skulle afgøres i 3 sæt.

Tatishvili var tydeligvis påvirket af den drejning, som sættet havde taget, mens Julia fra starten af 3. sæt var “on fire”, som kommentatoren på Livestream.com udtrykte det, og selvom de næste partier var nogenlunde jævnbyrdige, var det alligevel Julia, der havde det mentale overskud, som bevirkede at hun vandt de afgørende bolde, og hun bragte sig derved på sikker sejrskurs, da hun efter break i begge modstanderens servepartier kom foran 4-0.

Julia tabte ganske vist sit næste serveparti til 4-1, men hun brød straks efter til 5-1.
Der kom en smule mere grus i maskineriet, da hun kunne serve kampen hjem, da Julia efter 15-0 føring tabte 4 bolde i træk, og Tatishvili fik reduceret til 2-5.

Tatishvili evnede ikke at holde hovedet koldt, da hun i sit næste serveparti kom bagud 015 efter en afbrænder ved nettet, og en uprovokeret fejl gav 0-30. En serve-vinder og en for lang bold fra Julie skabte balance ved 30-30, hvorefter Julia for alvor trådte i karakter, da hun med en ren retur-vinder skaffede matchbold, som blev afsluttet med en vinder direkte langs linjen i forhånden.

Julia er dermed klar til semifinalen, hvor hun møder no. 439 Michaella Krajicek (NED), som har været gennem kvalifikation, men kom noget nemmere til semifinalen, idet hun vandt på walkover over Vania King (USA), som har forsøgt et comeback efter en længere pause.

I den anden semifinale mødes 7. seedede  (157) Naomi Broady (GBR) og (396) Amra Sadikovic (SUI), som har været gennem kvalifikation.
Broady leverede en mindre overraskelse, da hun i kvartfinalen vandt 6-3, 6-3 over 1. seedede (98) An-Sophie Mestach (BEL), mens Sadikovic havde vundet over (254) Tamira Paszek (AUT) 6-4, 6-3.

Julias kamp mod Tatishvili kan genses herunder

Forrige artikelITF Antalya: Simon Friis Søndergaard faldt mod 4. seedet italiener
Næste artikelWTA: Tokyo Pan Pacific – flad Wozniacki fik et par flade
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.