Novak Djokovic har fået en formidabel start på 2020 sæsonen, og her i marts måned er han fortsat ubesejret. Serberen holder sikkert førstepladsen på verdensranglisten, og senest sikrede han sig endnu en titel ved ATP Dubai Championsips med en sikker finalesejr over Stefanos Tsitsipas. 

Sæsonen er stadig ung og der er rigeligt med udfordrere til den serbiske gigant, men Federers skade gør vejen til endnu en stor sæson lettere for Djokovic. Hvis du tror på, at Djokovic kan vinde flere store turneringer i 2020, kan du spille på med denne bonus.

French Open det næste store mål

Djokovic startede Grand Slam-sæsonen med en imponerende sejr ved Australian Open, og han kan nu se frem mod det næste store sæsonmål i French Open. Kun én af Djokovics sytten sejre i Grand Slam turneringerne er kommet på det franske grus, og Djokovic går da også ind til dette års turnering som underdog.

Det er selvfølgelig Nadal, der har vundet French Open vanvittige tolv gange i femten forsøg, som er bookmakernes og eksperternes favorit til at gentage triumfen i år. Hvis du vil se nærmere på favoritterne til dette års French Open, kan du gøre det med denne kode promo.

Djokovic sejrsstime i 2020 har indtil videre strukket sig over seks sejre for Serbien i ATP Cup, Grand Slam-sejren i Australian Open og den nylige triumf i ATP Dubai Championships. Federers skade og en svingende start på sæsonen for Nadal betyder, at udsigterne til yderligere triumfer er gode for Djokovic.

Skader og andet uheld upåagtet er der ikke langt op til Federers ikoniske Grand Slam rekord.

Djokovic vej mod rekorderne

Triumfen i Australian Open var Djokovic syttende Grand Slam titel i karrieren, og hans ottende sejr ved Australian Open. Federer har ikke vundet en Grand Slam siden 2018, men står stadig som rekordholder med 20 titler.

Nadals ligger imellem med 19 titler, mens de alle tre har overhalet Sampras nu historiske rekord på 14 Grand Slam sejre mellem 1990 og 2002.

Djokovic, Nadal og Federer kæmper med iver for at sikre sig den mest ikoniske plads blandt tennislegenderne. Federer har allerede meldt fra til årets French Open efter en knæoperation, mens Nadal har fået en noget lunken start på 2020-sæsonen efter sin formidable afslutning på 2020.

Rækken af unge udfordrere er efterhånden lang: Ikke mindst græske Stefanos Tsitsipas har markeret sig over de sidste par år, mens især Dominic Thiem er blevet en tilbagevende magtfaktor i Grand Slam turneringerne. Udfordrerne er altså mange, men Djokovics start på 2020 tyder på endnu en stor sæson for serberen.

Forrige artikelUdvikling af et tennistalent
Næste artikel8 hjemmeaktiviteter til tenniselskere
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.