Der er både afgang og tilgang i tennisklubben KB. Sportschef Mikkel Nørby har sagt farvel mens tre nye danske tennispersonligheder er stemplet ind på Frederiksberg.

9 år

Så lang tid stod Mikkel Nørby i spidsen for en af landets mest vindende tennisklubber, KB, som sportschef. Inden da var han i en årrække tilknyttet Dansk Tennis Forbund i flere forskellige roller, blandt andet som Juniorlandstræner. Han har også arbejdet med Caroline Wozniacki.

Beslutningen om at stoppe er hovedpersonen selv ikke i tvivl om, er den rigtige. Det til trods, så var den svær at træffe.

– Når man mærker efter og ikke længere føler, at man er tilstrækkelig motiveret til at yde en ekstra indsats i det daglige, så er det alles pligt at reagere. Det skylder vi hinanden og klubben. Min beslutning trækker mig delvist i retning af en tilværelse som selvstændig indenfor privattræning, camps og workshop med afsæt i tennis. Derudover vil jeg gerne i højere grad kunne prioritere mine nærmeste og min egen tennis, forklarer Mikkel om beslutningen.

Han retter en stor tak til KB, der har været med at udvikle mennesket Mikkel Nørby, så han i dag har mod på at springe ud i et iværksættereventyr. Han vil forblive medlem af klubben og stadig følge klubbens to førstehold, fra tilskuerpladserne. Han noterer sig samtidig, at klubben aldrig har haft flere medlemmer på træning end netop nu, en ny afløser er fundet, og således er timingen for et skifte optimal.

Ny gammel kending tager over

Den ny tennischef på KB har klubben ikke været i byen for at finde. Han har i mange år allerede været fast inventar på klubbens anlæg på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Martin Linnet Killemose, tidligere Pedersen, er blevet ansat som klubbens ny tennischef.

Martin har i et par år arbejdet i det private erhvervsliv og neddroslet sin egen tennis. Det var blandt andet hans helt egen beslutning at stoppe på det Dansk Davis Cup-hold. Et hold han vandt mange imponerende sejre for, selv efter han var stoppet med tennis på fuld tid. Årsagen til det tidlige stop var uddannelse og ambitionen om et godt arbejde i den private sektor (Jurist hos Nordea). Men efter et par år der, trak tennishjertet og muligheden for at sætte sit aftryk i en af landets største klubber alligevel mere.

Martins funktion i klubben bliver ikke som sportschef, men i stedet i en ny rolle som administrativ leder.

– Det har længe været et stort ønske at ansætte en administrativ leder i den eksplosivt voksende afdeling, hvor der indtil nu har været en sportschef med ansvar for både det sportslige og administrative i klubben. Martin er et perfekt valg til stillingen. Han kommer med stor ekspertise indenfor tennis, da han har tilhørt den absolutte elite i dansk tennis. Derudover brænder Martins hjerte for KB, hvor han har været medlem siden 2002 og har været med til at vinde adskillelige DM-titler både individuelt og ved holdmesterskaberne. Han skal strukturere arbejdet mellem de ansatte og de frivillige i tennisafdelingen og få opsat specifikke og målbare mål for både afdelingen og hver af de ansatte. Struktur og ledelse er et stadig vigtigere fokusområde i en organisation, hvor omsætningen er tredoblet det senere årti, fortæller Nicolaj Caiezza, formand i KB Tennis.

Ny klubudviklingsansvarlig

En af Martins første opgaver var ansættelsen af Alexander Kjærgaard Rejnhold i funktionen som klubudviklingsansvarlig. Han har kommer til jobbet fra en ansættelse som klubchef i Hørsholm Rungsted Tennisklub og har tidligere været cheftræner I Hareskov Værløse Tennisklub og Kolding Tennisklub.

Opgaven bliver at skabe bedre kvalitet på klubbens træningstilbud, lave aktiviteter og events og derigennem skabe større sammenhængskraft mellem de mange forskellige medlemsgrupper på KB.

Derudover er udviklingen af klubbens egne talenter et arbejdsområde for den nye mand med ansvaret for klubbens udvikling. Alexander har siden 2016 været medlem af KB. Et næsten tvungent medlemskab eftersom han privat er gift med KB-legenden Karina Ildor Jacobsgaard.

Mere jysk blod på Frederiksberg

Alexander Kjærgaard Rejnhold har trådt sine barnsben i Aarhus-klubben Skovbakken. Et sted hvor også Mark Frøslev har været cheftræner. Netop cheftræner er titlen på det job den 47-årige Frøslev har landet i KB. Her tager han over på den sportslige front fra Mikkel Nørby, der også har en fjern fortid i Aarhusiansk tennis.

Mark Frøslev er hentet til klubben af tennischef Martin , der dermed hurtigt har fået sat sit aftryk på klubbens bemanding. Mark kommer fra et job som cheftræner i Lyngby Tennisklub og er oprindeligt uddannet folkeskolelærer. Inden han rejste over bæltet og bosatte sig på ”Djævleøen” var Mark cheftræner i de to Aarhus-klubber 1900 og Skovbakken.

Det primære fokus i rollen som cheftræner bliver klubbens førsteholdet for herrer samt de bedste spillere i alle aldre. Frøslev starter i sit nye job 1.april.