Inden opgøret i 2. runde havde Victoria Azarenka intet kendskab til Clara Tauson, som efter en heroisk indsats blev besejret af den tidligere verdens-etter og Grand Slam vinder

Selvom 18-årige Clara Tauson i sidste års udgave af French Open for blot 8 måneder siden gjorde sig markant bemærket, da hun sendte 21. seedede Jennifer Brady (USA) ud af turneringen i 1. runde, erkendte Victoria Azarenka at hun absolut intet kendskab havde til den unge dansker, da hviderusseren blev klar over, at de skulle mødes i 2. runde ved dette års udgave af French Open.

Der er næppe tvivl om, at Azarenka inden et eventuelt nyt møde vil være helt klar over, hvad der kan være i vente, idet Clara fuldt ud kunne være med i det powerbetonede spil, som kendetegner den 31-årige verdens-stjerne, der valgte at lade Clara serve fra kampens start.
Det viste sig at være en god taktik, idet Azarenka allerede i det første parti brød danskerens serv, men Clara meldte sig ind i sættet igen, da hun brød tilbage til 2-2, og de fulgtes derefter ad indtil 5-5, hvor Azarenka i et tæt parti med 2 fordele til hver bragte sig foran 6-5, hvorefter hun vandt sættet 7-5 på sin 2. sætbold.

2. sæt startede ligeledes med et hviderussisk break, men Clara brød straks tilbage, og hun holdt serv til både 2-1 og 3-2, men i det sidstnævnte parti havde Azarenka 2 break-muligheder, som blev afværget, hvorefter Clara selv havde en enkelt mulighed for et break til 4-2, men i stedet kom Clara selv under pres, da hun kom bagud 0-40, og selvom hun reddede de 2 første break-muligheder, bevirkede en dobbeltfejl at Azarenka brød serven på den 3. mulighed.

Det lykkedes dog for Clara at bryde tilbage igen til 4-4, men hun kom igen bagud 0-40 i egen serv, og hun blev endnu en gang brudt ved 30-40, hvorefter Azarenka sikkert servede kampen hjem, hvorved hun vandt 7-5, 6-4 efter et jævnbyrdig opgør, hvor det i den sidste ende blev rutinen, der sejrede.

Kampen viste dog, at Clara sagtens kan følge med i det høje tempo, og med mere erfaring vil Clara uden tvivl blive endnu bedre til at vælge de rigtige taktiske løsninger, idet hun teknisk har de samme våben, som de bedste spillere.

Azarenka møder i 3. runde Madison Keys, der ligeledes vandt i 2 sæt over en 18-årig modstander, Leylah Fernandez (CAN), som Clara seneste mødte, da hun i 2019 vandt finalen ved Australian Open som junior.

Da Clara også sidste nåede 2. runde ved French Open, der på grund af corona-pandemien først blev afviklet i oktober, kan hun ikke tilføje point til ranglisten.
Hun beholder dog fortsat de (40+70) 110 point som hun dengang optjente ved både at vinde 3 kampe i kvalifikationen og 1. runde i hovedturneringen, indtil 11. oktober, hvor de falder bort og erstattes af de 70 point fra sejren i dette års 1. runde indbringer.

Tennisavisen har fået bekræftet, at Clara ikke deltager i næste uges græsturnering i Nottingham, hvor hun oprindelig var tilmeldt.
Hendes rangering rækker ikke til hovedturneringen i de øvrige græsturneringer, der afvikles inden Wimbledon.
Entrylisterne for kvalifikationen til disse turneringer endnu ikke er oplyst, men det forventes, at Clara kan deltage i kvalifikationen til en eller to græsturneringer inden Wimbledon, hvor hun er direkte i hovedturneringen, der starter 28. juni.
Hvis Clara ikke er med i 2. uge af Wimbledon, har arrangørerne af WTA 250 Nordea Open i Båstad i samme uge givet tilsagn om, at Clara får et wildcard.

Forrige artikelChallenger Biella 7: Holger Rune overlevede 2 matchbolde inden sejr mod 3. seedet var i hus.
Næste artikelChallenger Biella 7: Holger Rune fik revanche mod Gastao Elias
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.