Efter karrierens hidtil både bedste og sværeste kamp vandt Holger Rune efter næsten 3 timer over Daniel Altmaier, og han er dermed klar til revancheopgør mod Gastao Elias

I sin seneste blog hos ITF konstaterer 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune indledningsvis, at han efter sin første finale ved ATP Challenger i Oeiras har indfriet et af sine mål, som var at nå top 300 inden udgangen af maj måned, idet han på den nye rangliste pr. 1. juni er no. 291.
Næste mål er top 150 til oktober og top 100 inden årets udgang.

Det næste skridt på den videre vej blev taget allerede 2 dage efter finalen, som Gastao Elias (POR) efter 2 timer og 46 minutter vandt 5-7, 6-4, 6-4, da Holger ved ATP Challenger Biella 7 i Italien i 1. runde vandt 6-2, 6-7(4), 7-6(5) over 3. seedede no. 145 Daniel Altmaier (GER), der ved stillingen 6-5 i 3. sæt havde 2 matchbolde.

Gastao Elias havde ligesom Holger fået en “Special Exempt” (SE) til hovedturneringen i Biella, fordi de på grund af finalen i Oeiras ikke kunne nå at deltage i kvalifikationen, og de fik begge blot en enkelt dag ekstra til at blive klar, inden deres første kamp, hvor de i tilfælde af sejr kunne se frem til et revanche-opgør i 1/8-finalen.

Da Elias i 1. runde mødte ranglistens no. 386 Flavio Cobolli (ITA), der havde wildcard, tydede 1. sæt ikke på, at portugiseren var topmotiveret til at yde endnu en kraftanstrengelse, da italieneren vandt 1. sæt 6-1, men Elias sikrede alligevel sejren 1-6, 6-3, 6-4, og derefter var det op til Holger, om et nyt revanche-opgør bliver en realitet.

Altmaier viste i efteråret ved French Open, at han på sine bedste dage kan bide skeer mod nogle af de bedste spillere, da han vandt over både 30. seedede Jan-Lennard Struff (GER) og 7. seedede Matteo Berrettini (ITA), og i kampen mod Holger bevarede tyskeren et højt niveau hele kampen.

Især i kampens 1. sæt var Holger dog spilstyrende, og han afgav blot et enkelt point i sine 3 første servepartier, hvorefter han brød tyskeren til 4-2, da den første mulighed opstod ved 30-40, og i Altmaiers næste serveparti brød Holger rent til 6-2.

2. sæt blev indledt med en rent dansk serveparti, og Holger havde derefter muligheden for en drømmestart, da Altmaier var bagud 0-40 i egen serv, men tyskeren vandt alligevel partiet, og det samme gentog sig i hans næste serveparti, hvor Holger havde 4 break-muligheder, som alle blev afværget.

Resten af sættet holdt begge serv, uden at skulle afværge break-bolde, og sættet blev derfor afgjort i tiebreak, hvor Holger vendte 0-3 til 4-3, men Altmaier tog begge mini-breaks tilbage, hvorefter han selv vandt begge sine server og dermed 7-4.

Sammenlignet med 1. sæt havde Holger skruet en anelse ned for det tempo, der havde sikret et dansk overtag i spillet, og derved blev både 2. og 3. sæt mere jævnbyrdige, og der skulle arbejdes hårdt for hvert eneste point.
Selvom Altmaier indledte sættet med at bringe sig på 40-0, fik Holger alligevel udlignet, men tyskeren vandt dog partiet, og han havde en enkelt mulighed for at bryde til 2-0, inden Holger udlignede til 1-1.

Holger udnyttede sin første break-mulighed i sættet til 3-2 ved 30-40, men Altmaier brød straks tilbage, da Holger kom bagud 30-40, men i det næste tyske serveparti – det “psykologiske 7. parti” – hvor Altmaier førte 40-15, lykkedes det igen for Holger at bryde serven til 4-3, og han udbyggede forspringet til 5-3 i egen serv.
Da Altmaier servede for at holde sig inde i kampen, havde Holger 2 matchbolde, inden han reducerede til 4-5, hvorefter Holger for første gang i kampen blev brudt rent, hvorved Altmaier var helt tilbage ved 5-5, og han holdt derefter serv til 6-5, så Holger for alvor var under pres, da det blev hans tur til at serve for at blive i kampen.

Ved 30-0 vandt Altmaier de næste 3 point, hvorved han havde matchbold, som Holger afværgede ved at følge en skarp serv udad op med en longline vinder modsat, men Altmaier skaffede yderligere en matchbold, da en længere slagudveksling endte med en dansk baghånd i nettet.
Matchbolden blev afværget efter endnu en lang duel, som blev afgjort med Holgers baghånd, som denne gang var en cross vinder.
Heller ikke i den næste duel fik Holger hjælp af fejl fra tyskeren, der dog ikke kunne blive ved med at modstå presset fra Holger, der fremtvang et smash-oplæg, som gav dansk fordel. og da tyskerens næste servereturnering endte i nettet, måtte kampen afgøres i tiebreak.

Efter et mini-break til hver kom Holger med endnu et minibreak foran 3-1, men Altmaier udlignede til 3-3, hvorefter Holger med endnu et minibreak kom foran 5-3. og han fik derefter matchbold i egen serv ved 6-4.
Altmaier afværgede matchbolden, da han med en dyb servereturnering pressede Holger til en fejl, men på den næste matchbold sikrede Holger sig en hårdt tilkæmpet sejr 6-2, 6-7(4), 7-5, da tyskerens 2. bold via netkanten ramte udenfor banen.

Kampen kan genses herunder.

Holger betegnede efterfølgende selv kampen som både den bedste og sværeste hidtil i karrieren.
Sejren indbringer 7 point til ATP-ranglisten, hvor Holger på liverankingen nu er no. 277.

I nedenstående artikel – på portugisisk – lægges op til, at en af kvartfinalerne kan blive et rent portugisisk opgør mellem Gastao Elias og 5. seedede no. 168 Frederico Ferreira Silva, men det forudsætter både, at Silva i 1/8-finalen vinder over no. 190 Alexandre Muller (FRA), og – ikke mindst – at Elias gentager sejren over Holger, der hos bookmakerne opfattes som favorit, selvom Elias efter finalen i søndags fører 2-0 indbyrdes.

Forrige artikelTurneringer uge 22: Clara Tauson og Frederik Løchte i French Open. Ny Challenger for Holger Rune
Næste artikelFrench Open 2021: Victoria Azarenka blev fulgt til dørs af “ukendte” Clara Tauson
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.