Fredagens kamp mellem Caroline Wozniacki og det amerikanske stortalent Catherine Bellis blev en affære over to dage. De to damer har mødt hinanden en gang før – i Dubai – hvor Caroline vandt. Bellis har haft et godt 2017 og som Caroline på vej op ad ranglisten. Bellis er en tricky spiller med mange gode varierede slag, der både er præcise og hårde. Og derfor var det ventet, at der ville komme mange dueller i kampen – hvilket var tilfældet. Selvom kampen gik over 2 dage så var det den erfarne og konstantspillende Caroline der vandt over den kommende USA storspiller Cathrine Bellis – hende skal vi holde øje med for hun er god allerede. 62 26 63 blev sejren på. Inden selve kampomtalen et stort hjertesuk – bær over med mig.

På grund af “manglende” økonomi har French Open endnu ikke, efter mange års eksistens, kunnet få råd til et lysanlæg på banerne eller for den sags skyld hawk eye. Lidt af en falliterklæring. Det mindste man så kan forlange er, at man får nogle apparater der kan måle luxtallet, og så have en grænse for hvornår en kamp skal udsættes. Da kampen blev afbrudt, var det på mørkeste tidspunkt i hele ugen når man sammenligner det aktuelle stoptidspunkt. Sammenligner man med den herrekamp der blev afbrudt en af de foregående dage, så var den blevet fortsat, hvis de skulle leve efter de handlinger der var i går. Som TV seer er det umuligt at afgøre, da kameraernes linser automatisk justerer, så der “ser” lyst ud. Når man har tur i det som Bellis, er man naturligvis ikke interesseret i at stoppe, men der skal være fair play, så det burde være nok at een spiller siger, at der skal stoppes. Hawk eye fordi jeg fornemmer, at der er mange situationer, at det er umpirens gode vilje, der afgør om bolden har rørt linjen – her er det egentlige problem – for hvornår rører en bold linjen i en gruskamp! I ved kære læsere fra hard court hvor tætte afgørelser der har været, som kun hawk eye kan afgøre. I det mindste burde man have et apparat, man kan holde henover der, hvor nedslaget har været, der kan finjustere umpirens øjne. Så fik jeg lige det sagt.

Så er kampen kommet i gang på bane 2

Første sæt startede vanen tro med et tabt serveparti af Caroline, der ret hurtigt var bagud 02. Så var maskinen justeret og skytset rettet ind og de lidt udmarvende dueller kunne starte, fordi de næste 7 partier stod der Caroline på. Mange af partierne blev afgjort af en fremragende forhånd fra Caroline, velplaceret og hård. 3. og 4. parti var vendepunktet i første sæt. Først vandt Caroline sit parti med lidt besvær for derefter at bryde tilbage. Forhånden og de lækre lob hun kan diske op med spillede en stor rolle i resten af første sæt. Forhånden er efter min mening blevet et godt våben, som baghånden er det. Hendes lob er stadig under udarbejdelse, men de bliver bedre og bedre. Første sæts længste parti var det 8. der indeholdt mange flotte dueller, hvor der blev gået til stålet. Der var spil der slikkede linjerne, netspil og igen en situation, hvor forhånden kom til igen. Sættet sluttede med et flot passerslag langs med nettet. 62 endte første aæt.

Andet sæt gik sådan set planmæssigt med et vundet parti, men så gik det galt i 3. hvor Bellis brød. Hun vandt herefter de næste 2 partier, og det var som om koncentrationen svigtede totalt, og specielt på et tidspunkt, hvor også lyset blev ringere – meget ringere – faktisk er det det tidspunkt i ugen, hvor der har været mest mørkt på samme tidspunkt, og ikke alle ser lige godt i det dæmpede lys. Tv seerne opdager ikke noget, fordi kameraerne justerer automatisk efter forholdene. Det kom til at betyde så meget, at den sidste rest af koncentration gik fløjten. Samtidig begyndte regnen at vælte ned – nå i alt fald regnede det så maget, at kampen blev afbrudt ved stillingen 25 og 30-0 til Bellis. Da kampen blev genoptaget lørdag efter 3 timers forsinkelse pga. en ret kedelig herrekamp, der måtte ud i 5 sæt, kunne Bellis uden de store problemer serve andet sæt hjem 26. Her en smule fra andet sæt.

Lidt frustreret woz

Jimmie (ham vi får mange billeder af) om lyssituationen

så blev kampen afbrudt

3die sæt og Caro skulle serve først. Det var en helt anden Caroline der begyndte. Begge spillere holdt deres første servepartier, men så gik det galt, fordi Bellis også havde fået ny energi og brød Caros andet serveparti, da Caroline lavede en dobbeltfejl. Så var det spørgsmålet om den mentale ballast var ok, og det må man sige den var. Hun brød rent tilbage. Det var vendepunktetl for der stod mere eller mindre Caroline på resten af kampen. Der blev disket op med lækre lobs og herlige forhænder og serven fejlede heller ikke noget. Bellis fik et parti mere. Caroline servede sikkert kampen hjem og sluttede med et flot es. Godt gået Caroline – det var en svær og tricky modstander, og det er rart at se, at du også har nogle tricks oppe i ærmet. Held og lykke mod Kuznetsova.

Lidt statistik – læg mærke til de 5 esser og antallet af vindere – så gør det ikke så meget at uprovokerede fejl stiger.

Så er det Kuznetsova næste gang