Carolines mulige vej gennem turneringen ser meget interessant ud

Carolines opvarmningsplan op til US Open fik ikke ligefrem en drømmestart; forhåbentlig er hun helt kampklar til næste punkt på turneringsprogrammet: Coupe Rogers présentée par Banque Nationale, Montreal – også kaldet Rogers Cup. Hovedturneringen starter mandag den 6. august.

Meget forståeligt fulgte Wozniacki teamet lægens råd om ikke at spille i Washington. Risikoen for forværring af skaden og  – som det blev nævnt – en 6 ugers skadespause var et godt argument. En sådan skadespause på nuværende tidspunkt ville en katastrofe: Farvel til US Open og usikkerhed om resten af sæsonen.

Tidligere resultater

Denne turnering spilles skiftevis i Toronto og Montreal.

Som det ses af nedenstående billeder, har Caroline lige bortset fra 2017 opnået de bedste resultater i Montreal. De andre år har hun i Toronto kun spillet en enkelt kamp, hvorimod hun i Montreal har vundet turneringen samt været i en semi- og en kvartfinale.
(Note: I 2007 spillede hun 2 kvalifikationskampe for at nå til hovedturneringen).

Modstanderne

Caroline sidder over i første runde.

2. runde kan blive en revanchekamp mod Aryna Sabalenka, som Caroline jo slog i en super kamp i Eastbourne i juni. Hvis så, bliver den første kamp nok fra asken til ilden for Caroline. Der er næppe en hverken stille eller rolig start i vente.

3. runde kunne efter seedning byde på (14) Elise Mertens, en hård modstander på en for hende god dag.

4. runde, kvartfinale, efter seedning (5) Elina Svitolina eller (11) Jelena Ostapenko. Andre modstandere kunne være fremadstormende Mihaela Buzarnescu, Johanna Konta, Kristina Mladenovic, Victoria Azarenka.

5. runde, semifinale,  ifølge seedning (3) Sloane Stephens, (7) Gabine Muguruza, (10) Julia Görges, (16) Naomi Osaka.

Finale efter top 10 seedning endnu engang (1) Simona Halep, (4) Angelique Kerber, (6) Caroline Garcia, (8) Petra Kvitova, (9) Karolina Pliskova. Desuden kunne det blive en ond ånd nemlig Daria Kasatkina. Andre muligheder er Venus W. eller Maria Sharapova.

Hvis det giver mening at tale om lette eller svære veje for Caroline, har vi vist her et eksempel på en af de mere udfordrende af slagsen fra start til slut.

Det er længe siden, Caroline har spillet en tenniskamp, og der kan jo ske så meget andet end det forventede. Ihvertfald ser det meget interessant ud.

Konklusion

Er Caroline helt skadesfri og kampklar, hvordan har de andre spillere det, hvem har momentum, hvem har dagsformen, når det gælder? 

Mere end “som sædvanligt” er det nok en meget god ide, ligesom Caroline selv at tage en kamp ad gangen. De efterfølgende muligvis kampe er jo temmelig irrelevante at spekulere ret meget Caroline i, hvis den nærmest forestående ikke vindes.

Men for os publikummer er det jo alligevel en del af fornøjelse at have vore ambitioner for Caroline, i det mindste at få Caroline at se i nogle gode tenniskampe mod gode modstandere her i forberedelserne til US Open.