I det første afsnit af "5 rødglødende dage i Polen" taler Tennisavisen med Danmarks Fed Cup hold samt den svenske holdkaptajn Mattias Arvidsson og Johanna Larsson om forventningerne

Det er nu godt en uge siden, at Danmarks Fed Cup hold rejste til Zielona Gora, hvor 7 nationer deltog i Group I Europe/Africa, men 8 andre nationer i samme Group spillede i Bath i Storbritannien.

Tennisavisen har det meste af sidste uge dagligt rapporteret fra Zielona Gora, hvor vi først og fremmest har fulgt det danske hold, men i næsten lige så høj grad også vore svenske naboer, som kvitterede for interessen ved velvilligt at stille op til flere interviews i løbet af stævnet, og de kunne ikke undgå at bemærke, at Tennisavisens medrejsende video-mand, Georg Beyer Clausen havde et ben i både den danske og svenske lejr, idet han er bosiddende i udkanten af Stockholm, og han havde derfor fået speciel-designet en kasket, som han havde på, når han lavede optagelser

Georg Beyer Clausen
Foto: Georg Beyer Clausen

Georg har efterfølgende udarbejdet en video med højdepunkter for hver enkelt dag, og den første udgave kan ses herover.

Det var forbundet med en del besvær at få Georg helskindet fra Stockholm til Zielona Gora, da der havde været både aflysninger og forsinkelser i Arlanda lufthavn, og derfor kom Georg akkurat for sent til at nå samme fly, som de danske spillere rejste med fra Kastrup til Poznan om mandagen.

Flyselskabet havde derfor ombooket via Frankfurt til Poznan, men flyet til Frankfurt var ligeledes forsinket, og derfor måtte Georg overnatte i Frankfurt.

I mellemtiden var undertegnede sammen med de to ægte tennisfans, Inge Ejsing og John Sellerup Pedersen i bil nået frem til Tawerna Cicha Przystan i Zielona Gora, hvor vi på opfordring af en god bekendt fik smagt på den polske specialitet Golonka

Fed Cup
Foto: Privat – Ole Dalsgaard Jensen, Inge Ejsing og John Sellerup Pedersen kæmper sig gennem en kæmpe Golonka

Om tirsdagen – dagen før de første kampe – ankom Georg omsider til Poznan og videre med tog til Zielona Gora, hvor Inge og John hentede ham, mens undertegnede “sonderede terrænet” i Hala Widowiskowo-Sportowa, hvor der var dukket yderligere 3 tennisfans op fra Danmark – Maria Jespersens kæreste og forældre, som overværede træningen for de danske spillere.

Fed Cup
Foto: Tennisavisen – Bo Wolff og Maria Jespersens forældre, Vibeke og Flemming

Det blev ved samme lejlighed aftalt, at lave et interview med holdet kl. 16 om deres forventninger til torsdagens kamp mod Rusland og opgøret mod Polen om fredagen, og der blev lavet lignende aftaler med russerne efter deres træning i en nærliggende træningshal, og med svenskerne efter deres træning i den hal, der blev benævnt Court 2.

Foto: Inge Ejsing – Georg Beyer Clausen, Ole Dalsgaard Jensen og John Sellerup.

I mellemtiden var Georg ankommet med toget, og Tennisavisens udsendte er herover – sammen med Inge og John – på vej til den første opgave, som var et interview med den danske trup.
Inge og John fik lov til at være med i medie-centeret, hvor de danske spillere satte deres autografer på Inge’s medbragte dannebrogsflag, hvor hun senere endvidere fik autografer af både Rebecca Peterson og Johanna Larsson.

Hvordan det forløb er tidligere omtalt i artiklen herunder.

Fed Cup: Dansk succes hvis nedrykning undgås. Svensk respekt for Ukraine

Klik på videoen herunder for at se afsnit 1 af “5 rødglødende dage i Polen”

Forrige artikelKampe uge 7: Doha WTA turnering på TV2 Sport , 3 ATP turneringer på Tennistv
Næste artikelFed Cup minder Dag 2: Sverige og Rusland vinder nøglekampe på dansk fridag
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.