Genvalg til Karan Barbat og Mai Grage på FED Cup landsholdet, hvor Caroline Wozniacki gør comback. Julie Noe og Emilie Francati er nye på holdet

I perioden 2005 – 2011 var Caroline fast inventar på det danske FED Cup hold, hvor hun har deltaget 19 gange.
I de fleste kampe var Caroline garant for for mindst 1 sejr i single, hvilket også var tilfældet i 2011, hvor Danmark stadig var i Group I.

Trods Carolines sejre i single tabte Danmark samme år 1-2 til både Schweiz, Great Britain og Grækenland, og dermed rykkede holdet ned i Group II, og siden da har Caroline meldt fra til holdet for at koncentrere sig mere om hendes egen personlige karriere.

Året efter blev det til 3 nye nederlag, da Danmark først tabte 0-3 til Sydafrika og derefter 1-2 til både Montenegro og Finland, hvilket betød nedrykning til Group III Europe/Africa, hvor Danmark fortsat befinder sig.

I 2013 blev det til 2 sejre på 3-0 over Namibia og Morocco, men nederlag 1-2 mod Liechenstein.
I den sidstnævnte kamp vandt Mai Grage 6-3, 6-1 over Stephanie Vogt (LIE), der nu er no. 193 på ranglisten.
Maria Jespersen tabte 4-6, 2-6 til Kathinka Von Deichmann (LIE), som nu er no. 355.
Mai Grage og Malou Ejdesgaard tabte 3-6, 2-6 i doublen mod Vogt og Von Deichmann.
Martine Ditlev var med i en enkelt kamp, da hun sammen med Malou Ejdesgaard vandt 6-2, 6-3 i doublen mod Montenegro.

I 2014 vandt Danmark 3-0 over Madagascar, 2-1 over Norge, hvorefter det blev til 0-2 nederlag mod Estland, der havde Kaia Kanepi og Anett Kontaveit, som er rangeret væsentligt højere end de 2 danske singler Karen Barbat og Mai Grage, der begge tabte i 2 sæt med overbevisende cifre.

I kampen mod Norge vandt Mai Grage 6-1, 6-3 over Melanie Stokke , og Karen Barbat vandt 6-1, 6-3 over Ida Seljevoll Skancke.
I doublen vandt de 2 nordmænd 7-6(7), 7-6(3) over Malou Ejdesgaard og Mai Grage.

Med Wozniacki tilbage på holdet er målet oprykning

For at Caroline Wozniacki kan repræsentere Danmark ved de Olympiske Lege i 2016 er det en forudsætning, at hun stiller sig til rådighed for FED Cup holdet, og hun har nu igen meldt sig under den danske fane, hvilket øger chancen for oprykning gevaldigt.

Dansk Tennis Forbund har netop offentliggjort navnene på de spillere, som er udtaget til det danske Fed Cup landshold, der 13-18. april 2015 deltager i Group III Europe/Africa i Ulcinj i Montenegro, hvor de øvrige nationer er Algeriet, Angola, Armenien, Congo, Cypern, Grækenland, Island, Litauen, Makedonien, Madagaskar, Moldova, Mozambique, Namibia, Norge og Rwanda.

De deltagende nationer inddeles i 3 puljer a 4 og 1 pulje med 5.
Lørdag den 18. april mødes puljevinderne (A1 mod C1 og B1 mod D1) om 2 oprykningspladser til Group II Europe/Africa, som er 4. højeste FED Cup niveau.

Landstræner Kenneth Carlsen, der først vil lægge sig fast på en holdopstilling i forbindelse med kaptajnsmødet søndag den 12. april, udtaler i en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund

[quote_box_center]”I udgangspunktet er det vores målsætning at rykke op i Fed Cup. Jeg er utrolig glad for, at Caroline Wozniacki gør comeback på Fed Cup-holdet, hvilket naturligvis forøger vores oprykningschancer. Det er stort for dansk tennis, at Caroline stiller op, og hendes deltagelse i Montenegro bliver meget inspirerende for de andre piger på holdet. Jeg glæder mig”[/quote_box_center]

Udover Caroline Wozniacki, som næppe behøver nogen præsentation, er der genvalg til både Karen Barbat og Mai Grage, som for kort tid siden dystede i finalen om det danske mesterskab indendørs, hvor Karen vandt 6-4, 6-1.
Karen deltager jævnligt i ITF-turneringer, og hun sluttede 2014 flot ved at vinde en $10.000 turnering i Oslo i starten af november, og i den sidste turnering ugen efter i Finland nåede hun semifinalen.
Karen er rangeret som no. 622 på WTA-ranglisten med 31 point for 10 turneringer. Mai er no. 890 med de 12 point, som hun optjente, da hun vandt Copenhagen Combined med finalesejr over Karen.

Både Karen og Mai er årgang 1992, mens Caroline er fra 1990 og fylder 25 år 11. juli – samme dag som finalen i damesingle spilles på Wimbledon.

Julie Noe og Emilie Francati får debut på FED Cup holdet

Landstræneren har desuden udtaget 2 af de unge, Julie Noe og Emilie Francati, som begge forsøger at begå sig internationalt.

Julie Noe er fra 1996 og er netop blevet senior, og hun nåede forleden et af sine vigtige mål, som var at komme på WTA ranglisten, hvor hun har skrabet 6 point sammen, hvilket rækker til en placering som no. 1072.

Julie, der har planer om at deltage i en række ITF-turneringer i Tyrkiet og herefter i Sverige, har efter udtagelsen til FED Cup holdet denne kommentar til Tennisavisen

[quote_box_center]”Jeg er virkelig glad for at være udtaget til Fed Cup truppen. Jeg glæder mig til at være sammen med hele holdet, have et godt sammenhold og repræsentere Danmark”[/quote_box_center]

Emilie Francati er årgang 1997 og er dermed i gang med det sidste år som junior, hvor hun håber på at få mulighed for at deltage i juniorturneringen ved alle 4 Grand Slams.
Hun havde stor succes i double ved Australian Open, hvor hun sammen med Emily Arbuthnott (GBR) nåede semifinalen.
Denne præstation var medvirkende til, at både BT og DR P4 fik øjnene op for hende, hvilket førte til interviews og medvirken i LIGA på P4, hvilket er omtalt under Både BT og LIGA på P3 har fået øjnene op for Emilie Francatis bedrifter.

I øjeblikket deltager Emilie som forberedelse til French Open i juniorturneringer i Brasilien, hvor der spilles på grus, og hun har foreløbig gjort det udmærket mod spillere, som ligger i højt på juniorranglisten, hvor Emilie er no. 78.