Danmark fik en optimal lodtrækning og kan allerede onsdag med sejr over Egypten sikre kampe om oprykning, hvor Danmark ikke kan møde turneringens favorit fra Grækenland

I Tennisavisens optakt forud for afviklingen af Fed Cup Group II Europe/Africa blev påpeget, at Danmarks chance for oprykning vil være størst, hvis vi undgår at møde Grækenland i en finale, og at det derfor vil være en fordel at møde dem i den indledende pulje.

Fed Cup: Danmark bør undgå Grækenland i kamp om oprykning

Da Danmark er seedet 1 ved turneringen foran Norge, var det på forhånd sikkert, at Danmark ville havne i Pool A, som på grund af afbud fra Moldavien kun består af 3 hold, mens Norge som seedet 2 kommer i Pool B med 4 hold.
Lodtrækningen skulle afgøre, hvordan 3. seedede Bosnien/Herzegovina og 4. seedede seedede Egypten blev fordelt i de to puljer, og her blev Egypten trukket ud til Danmarks pulje, mens Grækenland som det sidste hold havnede i samme pulje, og derfor kan Danmark i en eventuel oprykningskamp ikke møde Grækenland.

På papiret er Egypten at foretrække som modstander, hvis man tager udgangspunkt i WTA-ranglisten, hvor Egyptens bedste er no. 391 Sandra Samir, mens den næsthøjeste rangerede er no. 918 Lamis Alhussein Abdel Aziz.
Desuden har Egypten udtaget 19-årige Dona Abo Habaga og 23-årige Rana Sherif Ahmed, og ingen af dem er på WTA-ranglisten.

Egyptens Fed Cup hold 2018
Foto: Georg Beyer Clausen – Egyptens Fed Cup hold

Danmark og Egypten mødes onsdag kl. 1000 dansk tid, og selvom den danske holdkaptajn Jens Anker Buus Andersen forsøger at neddæmpe forventningerne ved at betegne kampen som fifty-fikty, må lodtrækningen alligevel betyde, at Danmark har en stor chance for at sikre sig en kamp om oprykning allerede på førstedagen.

Danmark vandt 2-1 over Egypten ved Fed Cup for et år siden, hvor Karen Barritza i 1. singlen vandt 6-3, 6-2 over Sandra Samir, som hun formentlig kommer til at møde igen i 1. single, og med en dugfrisk DM-titel i bagagen er der grund til at tro på en gentagelse.

Da Clara Tauson har udviklet sig med stormskridt siden sidste år, er det højst sandsynligt, at hun spiller 2. singlen, hvor hun ikke kan undgå at påtage sig favoritværdigheden, uanset hvem Egypten vælger at stille med.

Også i doublen har Danmark et stærkt kort, hvis Emilie Francati og Maria Jespersen, som for få uger siden vandt 2 double-titler i Heraklion på den græske ø Kreta.

Hvis Danmark lever op til favoritværdigheden og vinder over Egypten, og Grækenland torsdag ligeledes slår egypterne, spiller Danmark og Grækenland puljefinale fredag om 1. og 2. pladsen i puljen, men begge hold vil i så fald uanset udfaldet være sikker på en kamp om oprykning lørdag.

Norges Fed Cup Team 2018
Foto: Tennisavisen – Norges Fed Cup hold, Malene Helgø, Astrid Wanja Brune Olsen, Lilly Håseth, Caroline Rohde Moe

I Pool B er Norge væsentligt svækket i forhold til det hold, som de oprindelig havde udtaget, idet begge de højst rangerede no. 207 Ulrikke Eikeri og no. 264 Malene Stokke har meldt afbud, og derfor består holdet af no. 738 Malene Helgø og urangerede Astrid Wanja Brune Olsen, der begge var udtaget, samt Caroline Rohde Moe og Lilly Håseth, der ifølge holdkaptajn Robert Gustafsson er udtaget i stedet.
Gustafsson forudser nogle “tuffa matcher”, men han håber dog på et nordisk derby på sidste-agen.

I “Go’ aften fra Athen” følger en række billeder og videoclips fra onsdagens træning samt interview med det danske team

Go'aften fra Athen
Fed Cup 2018

 

Forrige artikelITF Junior Megrine: Puslespil at planlægge Holger Vitus’ rejser
Næste artikelGo’aften fra Athen – med optagelser fra træning og interview med Danmarks hold
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.