Sommeren går på hæld, og det markerer hver fjerde år også slutningen på et OL. I denne udgave blev de Olympiske Lege afviklet i den japanske hovedstad Tokyo og bød på hele 339 sportsbegivenheder fordelt på 33 sportsgrene.

Mange flokkes om de ikoniske begivenheder som mændenes 100 meter løb og det store maratonløb, men for de ketsjer-elskende sportsentusiaster var især én sportsgren det absolutte fokuspunkt, hvilket naturligvis er tennis.

I denne artikel skruer vi tiden tilbage og kaster et blik på de store vindere i det netop afviklede OL i tennis, men vi tager også et kig på taberne.

Tysk triumf i herresingle

Hvis du var en af de heldige, der nåede at indløse en kod til sportsbetting og havde spillet på Alexander Zverev som vinder af OL i herresingle i tennis, så ville du sikkert sidde med et stort bredt smil på læberne nu. Selvom Tyskland har fostret mange stærke tennisspillere gennem tiden, så er det meget småt med medaljer i OL-regi. Inden Zverevs guldmedalje var det 29 år siden, at Tyskland sidst hev en medalje hjem ved OL i tennis. Dengang var det i herredouble, da klenodiet Boris Becker og Michael Stich nappede guld ved OL i Barcelona i 1992. I denne forbindelse blev den store taber i guldkampen russiske Karen Khachanov.

Schweizisk guld i damesingle

Den blot 24-årige schweiziske tenniskomet Belinda Bencic nappede guldet i kvindernes damesingle og noterede sig dermed for sin første medalje ved et OL nogensinde. Senere nappede Bencic også en sølvmedalje i damedouble sammen med landsmanden Viktorija Gulobovic. Bencic har også gjort et kæmpe væsen af sig på den internationale scene, hvor hun i skrivende stund rangerer som nummer 4 på WTA-ranglisten.

Den store taber i kvindernes guldkamp blev tjekkiske Markéta Vondroušová. Hun måtte bøje sig efter tre hårde sæt mod schweizeren.

Kroatisk dobbelt-hæder i herredouble

Der var kroatisk OL-triumf i mændenes herredouble, da duoen Nikola Mekic og Mate Pavic strøg helt til tops. Aldrig før i nyere OL-historie har Kroatien hevet metal hjem i tennis-disciplinen, så det var to stolte landsmænd, der vendte hjem til fædrelandet ovenpå sensommerens triumf.

Ironisk nok hev Kroatien to medaljer hjem i tennis i Tokyo, eftersom Mekic og Pavic besejrede sine landsmænd Marin Cilic og Ivan Dodig i finalen.

Tjekkiet til tops i damedouble

Til trods for landets størrelse har Tjekkiet været en stolt tennisnation gennem flere årtier. Det netop afsluttede OL i Japan var ingen undtagelse. Her nappede duoen Barbora Krejcikova og Katerina Siniakova nemlig guldet og skrev sig ind i Tjekkiets tennishistorie sammen med klenodier som Ivan Lendl, Jana Novotna og Tomas Berdych.

De store tabere i damedouble-dysten blev schweiziske Belinda Bencic og makkeren Viktorija Gulobovic.

Russisk guld og sølv i mixeddouble

Der stod Rusland på det hele i OL-turneringens mixed double finale, da både Anastasia Pavlyuchenkova/Andrey Rublev og Elena Vesnina/Aslan Karatsev havde spillet sig frem til finalen. At Rusland skulle vinde guld var dermed en kendsgerning allerede før start. Det blev dog Pavlyuchenkova og Rublev, der løb og smashede sig bogstaveligt talt til sejren i en gyser af en finale, hvor man blandt andet reddede sig ud af en match bold til modstanderparret.

Forrige artikelTurneringer uge 34: Discovery Plus/Eurosport Player viser kvalkampe med både Mikael Torpegaard og Holger Rune
Næste artikelUS Open 2021: Holger Rune klar til at møde Djokovic på Arthur Ashe Stadium
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.