Fire jævnbyrdige mandskaber tørnede i weekenden sammen i kampen om det danske holdmesterskab for herrer.

I lørdagens semifinaler stod de forsvarende mestre KB overfor Gentofte, mens HIK og Skovbakken skulle kæmpe om den anden finaleplads.

KB var svag favorit mod Gentofte, men som kampen skred frem så var det tydeligt at de to hold på dagen var yderst jævnbyrdige. Tre af de fire singler blev afgjort i Match Tiebreak, og der blev spillet tennis på højt niveau.

Efter singlerne var stillingen 2-2, og to vanvittigt spændende doubler som begge endte i MTB sluttede med en sejr til hvert hold.

Dermed skulle holdkampen afgøres i Golden MTB, og her valgte Gentofte at lade førstesinglerne afgøre dysten – Gentoftes Christian Sigsgaard mod KBs Markus Eriksson.

KB’eren vandt med mindst mulige margin 10-8, og så kunne de forvarende mestre ånde lettet op, finalen var nået.

Den anden semifinale mellem Skovbakken og HIK tegnede også til at blive en gyser, men da HIK tog føringen med 3-1 efter singlerne, så tegnede det godt for Hellerup-holdet.

Holdets unge talent, Holger Rune tog en vigtig sejr til holdet da han i en spændende og intens kamp slog Anders Grinderslev med 10-8 i MTB på 3. singlen. HIK tog derefter førstedoublen og sikrede sig finalepladsen med en 4-1 sejr.

Finalen

HIK stod for fjerde gang i træk i en holdfinale; de tre foregående var blevet tabt til Skovbakken og 2 x KB. På papiret var opgøret med KB helt åbent, men da HIK havde taget en 3-1 føring efter singlerne, så lovede det godt for Hellerup-klubben.

Nu skulle KB vinde begge doubler for at holde liv i forsvaret af titlen, men i denne finale var det som om HIK-holdet fornemmede at KB kunne besejres.

Godt støttet af mange tilskuere fra HIK, så fortsatte holdet med at dominere doublerne, som man havde gjort i singlerne, og førstedoublen sikrede at titlen kom i hus, og så kunne vild jubel blandt HIKs spillere og tilskuere bryde løs.

Det var HIK’s første holdmesterskab siden 1978, og det var et velfortjent et af slagsen!
Holdet som vandt guld var Thomas Kromann, Christoffer Kønigsfeldt, Alexander Kønigsfeldt, Holger Vitus Nødskov Rune, Rasmus Møller og Jacob Melskens.

Gentofte vandt bronzemedaljerne ved at slå Skovbakken 4-2

Stort tillykke til HIK med titlen og til de øvrige medaljetagere.

Forrige artikelMandag 3. september: Ingen TV-produktion fra court 14 med Clara Tauson
Næste artikeltirsdag 4. september. De forsvarende US Open mestre Stephens og Nadal i kvartfinale
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.