Clara Tauson er både godt spillende og har kompetencerne til om kort tid at spille sig ind i verdens top-100. Det spår den danske tennisekspert, Michael Mortensen, der ved flere lejligheder har trænet det danske stortalent.

17-årige Clara Tauson har brug sin Corona-ferie godt. Således har hun efter turneringerne på internationalt niveau blev genoptaget sidst i august måned først vundet en mindre turnering i Portugal og ugen efter nåede hun fjerde runde ved en WTA-turnering i Tjekkiets hovedstad Prag. Undervejs imponerede danskeren ved uden de store problemer at besejre den tidligere Grand Slamfinalist, Sara Errani fra Italien. Selvom den tidligere top-5 spiller ikke har fordums styrke, så vidner sejren i den grad om, at det danske stortalent bliver ved med at bygge på sit spil. Det vurderer Michael Mortensen, der ved flere lejligheder har trænet Clara Tauson.
”Sejren over Sara Errani var rent mentalt en virkelig milepæl for hende. At slå en tidligere Top 5 spiller og Grand Slamfinalist giver virkelig et boost. At hun så går ud dagen efter og vinder næste runde vidner blot om, hvor målrettet og sulten hun er, forklarer Michael Mortensen til Ekstra Bladet.
De mange sejre de senere uger har givet en god økonomisk indsprøjtning til den danske teenager. Med rigmanden Lars Seier Christensen er det dog næppe økonomien, der er i fokus. Det er i langt højere grad de ranglistepoint danskeren har kørt ind på kontoen. Point der betyder, at hun for første gang i karrieren har brudt ind i Top-200 på verdensranglisten over verdens bedste kvindelige tennisspillere.

Store perspektiver

Den senere tids imponerende resultater er for Michael Mortensen blot understregningen af, hvor stort et potentiale den unge danske tennisspiller er indehaver af. Et potentiale han, med den senere tids imponerende præstationer, har en stærk tro på udfolder sig endnu mere den kommende tid.
”Det er kun et spørgsmål om tid, før hun spiller med i en Grand Slam. Måske bliver det allerede i Australian Open og i al fald til næste års French Open,” mener Michael Mortensen.
”Jeg er slet ikke i tvivl om, at hun er i Top 100 om et år. Det har hun de spillemæssige kvaliteter til. Og når jeg ser på nogle af de andre, der på det seneste har taget turen derop, så kan hun sagtens spille lige op med dem,” lyder analysen fra Michael Mortensen overfor Ekstra Bladet.

Opbygget respekt

Det psykologiske aspekt omkring en tenniskamp er et af de elementer, der gør tennis både særligt og unikt. Et element mange danske tennisfans har lært indgående det sidste årti, når de har fulgt Caroline Wozniackis imponerende karriere. Gang på gang har det hurtigt stået klart i kampe, at modstanderen slog hårdere og dikterede kampene. Gang på gang understregede danskeren, hvor meget mere end power og præcision der skal til, hvis man vil vinde vigtige tenniskampe.
Den næste generation af store tennisspillere er alle vokset op med udgangspunktet i power og ikke mindst at have den teknik, der skal til for at blive en komplet spiller. Derfor vil konkurrencen naturligvis være benhård, og det handler i høj grad om, som Caroline Wozniacki, at kunne byde ind med et ekstra element. Det element modstanderen ikke har et modtræk mod.
Caroline Wozniacki vandt mange tenniskampe lettere, end hun i grunden burde. Fordi hun altid udstrålede sejrsvillighed og selvtillid. Det kom ind under huden på modstanderen, der ganske enkelt kapitulerede før tid, fordi respekten og frygten for danskerens enorme fysik skræmte.
Her er Clara Tauson ikke, endnu. Men de mange sejre den senere tid er et godt skridt på vejen.
”Hun sender et signal til de andre spillere. Nu er de ikke i tvivl om, hvem hun er. Nu vil hun få noget mere respekt, som hun kan lukrere på. Og så bliver det altså også lidt sjovere ude på træningsbanen, når det går godt i kampene. Hun er en alsidig type, der spillemæssigt har hele pakken. Hun mangler måske at blive lidt hurtigere, men det er ting, der kan arbejdes med,” forklarer Michael Mortensen.

Bliv bare ved med at være en ”kælling”

De fleste, der har oplevet Clara Tauson, har bemærket det. Det danske stortalent er indehaver af et voldsomt temperament. I udgangspunktet en god ting, hvis man skal kunne klare sig til tops i international sport. Det handler naturligvis om at kunne håndtere det på en måde, så det ikke går udover præstationerne på banen.
”Hun skal blive fortrolig med sine dæmoner. For min egen skyld må hun gerne være lidt af en kælling på banen, hvis hun er i stand til at tøjle sin energi derude. Det er det der skal til, hvis man vil helt til tops, siger Michael Mortensen.
Han vurderer de mange sejre vil modne Clara Tauson og gøre hende bedre i stand til at håndtere kommende store og mere betydende kampe.

Forrige artikelTurneringer uge 39: Torpegaard og Tauson spiller French Open kval. Rune til Nordafrika
Næste artikelFørste afdeling af Padel Tour afviklet
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten, gør Per til en af de bedste danske tennisjournalister.