Kun KB er klar til slutspillet

Der venter en række utrolig spændende opgør næste weekend, opgør som afgør hvilke hold der skal spille om medaljer i slutspillet.

Pulje 1:

Der var topopgør i Hørsholm mellem hjemmeholdet HRT og KBs forsvarende mestre. HRT har en række udenlandske spillere som klubben trækker på til DH-kampene, og i gårsdagens kamp stillede holdet med de to svenskere Filip Prpic og Patrik Brydolf, en nordmand Fredrik Ask og klubbens egen Morten Lyngbæk. KB havde også udenlandsk på toppen med svenske Daniel Berta, Martin Pedersen, Johannes Ingildsen og Mohamed Shabib.

På papiret lignede det en lige kamp, men bortset fra førstesinglen som Berta vandt med 10-8 i match tiebreak, så satte KB-spillerne sig klart på de øvrige singler og førte således 4-0 efter singlerne. Regn betød at de to doubler blev afgjort indendørs, og dem tog KB sig også af og vandt således med 6-0. Dermed er KB klar til slutspillet.

I den anden kamp skulle Hvidovre bruge en sejr på udebane mod ATK for at bevare håbet om slutspil. De to første singler tog Hvidovre i match tiebreak, og med en 4-0 føring kunne holdet bringe sig i en fordelagtig position inden næste weekends opgør mod HRT. Det krævede dog sejr i begge doubler, hvilket ikke lykkedes; faktisk tabte Hvidovre dem begge og skal nu hive en sejr hjem mod HRT for at komme i slutspillet.

Pulje 2:

Inden kampene lørdag lå alle fire hold til at kunne spille sig i slutspillet, og det ændrede opgørene i går ikke på.

I Århus tog Århus 1900 imod HIK, som dog var uden Thomas Kromann, der trækkes med en skade siden Davis Cup opgøret mod Finland. Begge mandskaber råder over en bred og homogen trup af spillere og det blev et særdeles jævnbyrdigt opgør, som til sidst endte 3-3. Dermed har begge hold stadig mulighed for at kvalificere sig til slutspillet.

I Lyngby mødte hjemmeholdet Gentofte. Lyngby var uden Frederik Løchte Nielsen og Mikael Torpegaard, mens Gentofte måtte undvære Christian Sigsgaard og sine svenske spillere. De to første singler mellem hjemmeholdets Kristioan Pless og Gentoftes Philip Ørnø, samt opgøret mellem Andreas da Cunha Bang og DM-finalisten August Holmgren blev afgjort med to bolde i match tiebreak, og begge til fordel for Lyngby. De to sejre gjorde at Lyngby fik 3-3 i opgøret og dermed stadig har chancen for at nå slutspillet. Og værd at bemærke at Gentofte havde fået støvet veteranen Ole Jensen af til opgøret; det er nogle år siden Ole sidst repræsenterede klubbens førstehold, men han svigtede på ingen måde, idet han vandt sin 4. single i to klare sæt.

I sidste runde spilles følgende opgør HIK (4 point) mod Lyngby (5 point) og Gentofte (8 point) mod Århus 1900 (7 point)

Forrige artikelDH for damer: To hold næsten klar til slutspillet
Næste artikelEntryliste: Uge 34, Premier New Haven, Caroline, Kvitova m.fl.
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.