Efter den forventede sejr til Christian Sigsgaard var August Holmgren presset af en overraskende velspillende thailænder, men fight og støtte fra publikum sikrede dansk 2-0 føring

I optakten til Davis Cup opgøret i Group II i Kolding mod Thailand blev udtryk forventninger til, at Gentofte duoen Christian Sigsgaard (Sigs) og August Holmgren kunne sikre en dansk drømmestart med sejre i begge fredagens singler.

Davis Cup: Gentofte duo kan lægge sejrssporet ud inden doublen med Løchte og Benji

Den første del af missionen blev gennemført med bravour, da Sigs mødte Thilands 1. single, Wishaya Trongcharoenchaikul, der indtil stillingen 3-3 havde væsentligt større problemer med at vinde sine servepartier end danskeren, der kun afgav 2 point i sine første 3 servepartier.
Derfor var det en naturlig konsekvens, at thailænderen i det psykologiske 7. parti ikke kunne fortsætte med at modstå overtaget fra Sigs, der brød serven til 4-3.

Davis Cup 2021
Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund – Wishaya Trongcharoenchaikul

I det efterfølgende danske serveparti havde Wishaya dog 3 muligheder for at bryde tilbage, men Sigs bevarede forspringet, og han brød derefter igen thailænderens serv og sikrede sættet 6-3.

v
Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund – Christian  Sigsgaard

I 2. sæt havde Sigs 2 muligheder for at bryde serven allerede ved stillingen 2-1, men Wishaya holdt stand og udlignede til 2-2, inden Sigs holdt serven rent til 3-2.
I det næste serveparti afværgede Wishaya igen 2 danske break-muligheder, men da han ikke selv udnyttede en efterfølgende fordel, brød Sigs serven på den 3. break-mulighed i partiet.

Davis Cup 2021
Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund  – Frederik Løchte Nielsen og resten af holdet bakker op

Sigs holdt derefter serv efter 40-30, og da Wishaya ikke selv udnyttede 2 fordele i sit næste serveparti, udnyttede Sigs den første danske matchbold til en sikker sejr 6-3, 6-2, og dermed sikrede han Danmark den forventede føring 1-0.

Davis Cup 2021
Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund – Christian Sigsgaard og Wishaya Trongcharoenchaikul

Holmgren comeback efter thailandsk overtag

På papiret kunne man godt fristes til at tro, at Danmarks 1. single August Holmgren derefter relativt enkelt kunne sikre Danmark et 2-0 forspring, da han derefter mødte Thailands 2. single, 20-årige Kasidit Samrej, der er no. 1136 på ATP-ranglisten.
Rangeringen er dog ikke altid udtryk for en spillers reelle niveau, som ofte bliver hævet væsentligt, når man spiller for sin nation.

Davis Cup 2021
Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund – Kasidit Samrej

Den unge Samrej kom flyvende fra start, da han med både tempo og præcision tog kommandoen og lagde et konstant pres på August, der blev brudt allerede i sit første serveparti, og da han ikke udnyttede to muligheder for at bryde tilbage, var han bagud 0-3.
Samrej havde derefter 2 break-muligheder til 4-0, inden August dog fik reduceret til 1-3.
Efter den thailandske lynstart kom August dog bedre med, og han reducerede til 2-4 med et rent serveparti, og han meldte sig for alvor ind i kampen, da han udnyttede sin 2. breakmulighed efter 15-40 i thailænderens næste serveparti og reducerede til 3-4.
August kom dog igen under pres, da han i sit næste serveparti var bagud 0-30, og selvom han fik udlignet til 30-30, blev han alligevel brudt til 3-5, hvorefter Samrej sikrede 1. sæt med et rent serveparti til 6-3

Davis Cup 2021
Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund – Kasidit Samrej

Presset på August blev ikke mindre, da han indledte 2. sæt med at komme bagud 0-30 i egen serv, og selvom han afværgede 2 breakmuligheder ved 15-40, blev han alligevel brudt på den 3. mulighed, og Samrej fik igen en drømmestart, da han holdt serv ved 40-15 til 2-0, inden August igen vandt sit serveparti til 1-2.

August holdt sig dog inde i opgøret, da han brød tilbage og udlignede til 2-2, og han havde desuden en enkelt breakmulighed til 4-2, men Samrej fik dog udlignet til 3-3, men i det næste thailandske serveparti havde August 3 breakmuligheder ved 0-40, og da han udnyttede den 2. mulighed, kunne han derefter serve for sættet ved 5-3, men i stedet blev han brudt rent, og Samrej udlignede derefter til 5-5 med et rent serveparti.

Davis Cup 2021
Foto: Privat – August Holmgren

Meget tydede på, at 2. sæt måtte afgøres i tiebreak, da Samrej ved 5-6 førte 40-15 i egen serv, og han havde senere i partiet yderligere 3 chancer for at vinde partiet, men August bevarede kontakten, og da han omsider selv fik en break-mulighed, der samtidig var sætbold, blev den straks udnyttet, og August vandt derved sættet 7-5 og fremtvang et afgørende sæt.

Davis Cup 2021
Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund – August Holmgren får råd fra holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen

En væsentlig årsag til, at August formåede at modstå presset fra en velspillende modstander, var i høj grad den medlevende opbakning, som August fik fra publikum, som han selv flere gange undervejs forsøgte at opildne, og derved blev skabt en ægte Davis Cup stemning, som blev yderligere forstærket, da August brød thailænderens serv rent til 4-2, og euforien fortsatte, da August vandt sit serveparti rent til 5-2, og da Samrej derefter kom bagud 0-40, afsluttede han selv opgøret med en dobbeltfejl, hvorved August efter at have vundet 13 point i træk vandt kampen 3-6, 7-5, 6-2.

Davis Cup 2021
Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund – August Holmgren og Kasidit Samrej

Dermed fik Danmark den forventede 2-0 føring efter førstedagen, men det var tæt på, at Thailand fik udlignet, hvilket August dog forhindrede, selvom han undervejs var helt ude i tovene, men en insisterende og mental kraftpræstation sikrede alligevel dansk sejr.

Davis Cup 2021
Foto: Privat – August Holmgren havde al mulig grund til at finde det store smil frem efter en ægte fight

Danmark har gode muligheder for allerede at sikre den endelige sejr, når den spillende holdkaptajn, 38-årige Frederik Løchte Nielsen sammen med 24-årige Benjamin Hannestad lørdag kl. 12 møder den thailandske double, som ifølge holdopstillingen består af Wishaya Trongcharoenchaikul og Palaphoom Kovapitukted, som ses på billedet herunder, da han forleden deltog ved M15 i KB.

M15 KB 2021
Foto: Privat – Palaphoom Kovapitukted

I tilfælde af dansk sejr i doublen er det uvist om begge singler bliver gennemført, men ofte bliver holdopstillingen ændret, når en nation har opnået 3 sejre.

Forrige artikelDavis Cup: Gentofte duo kan lægge sejrssporet ud inden doublen med Løchte og Benji
Næste artikelWTA Luxembourg 2021: Clara efter flot spil i endnu en finale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.