Udover den spillende holdkaptajn og alderspræsident Frederik Løchte Nielsen bliver det college spillere, der kan sikre dansk avancement i Davis Cup

I forbindelse med M15 turneringen i KB fik Tennisavisen oplyst, at flere af de spillere, som ikke har afsluttet deres college-ophold, skulle tilbage til USA 23. august.
Derfor var det en smule overraskende, at 23-årige August Holmgren, der fortsat har et år tilbage på college, i de efterfølgende 2 uger var tilmeldt M15-turneringer i Monastir i Tunesien.

Imidlertid har udskydelsen af tilbagevenden til college i San Diego formentlig sammenhæng med, at August indgik i Frederik Løchte Nielsens planer forud for Davis Cup opgøret mellem Danmark og Thailand 17-18. september i Sydbank Arena i Kolding, hvorved August fik en ekstra mulighed for at pudse kampformen af i Tunesien.

Det lykkedes ganske vist ikke for August at følge op på resultaterne i Vejle og KB, hvor han nåede henholdsvis finalen og semifinalen, idet han begge uger i Tunesien ikke kvalificerede sig til hovedturneringen.
Til gengæld havde han sammen med 24-årige Johannes Ingildsen (Joe) succes i double, da de i den første uge i Tunesien var helt fremme i finalen.

Joe havde i den første uge kvalificeret sig til hovedturneringen, da han vandt over August i kvalfinalen, men i 1. runde måtte han trække sig ved stillingen 3-6, 0-2 mod 2. seedee Yuki Mochizuki, og i den 2. uge blev både Joe og August sendt ud i 2. kvalrunde.

I mellemtiden var 24-årige Christian Sigsgaard (Sigs), der i år afsluttede sit college ophold, ankommet til Monastir for at deltage i den 2. uge, og han tromlede igennem kvalifikationen uden på noget tidspunkt at afgive mere end højst 3 partier i en kamp, og i hovedturneringen vandt han yderligere 3 kampe, inden han i semifinalen blev besejret 6-4, 6-4 af 2. seedede no. 557 Gage Brymer (USA).

Da Løchte torsdag offentliggjorde holdopstillingen til fredagens singler mod Thailand, faldt valget på August og Sigs, der er de højst rangerede danskere på ATP-ranglisten som henholdsvis no. 905 og 1085 efter Mikael Torpegaard og Holger Vitus Nødskov Rune, der ikke er til rådighed for holdet i denne omgang.

Til lørdagens double har Løchte udtaget 24-årige Benjamin Hannestad (Benji), der i modsætning til August var rejst tilbage til college i USA, men han har taget turen tilbage til Danmark, hvor han sammen med Løchte måske får mulighed for at sikre en afgørende dansk 3-0 føring inden de 2 sidste singler.

Å

Løchte vurderer, at der er gode muligheder for en sejr, fordi vi har et godt hold, og han forventer først og fremmest, at holdet leverer en god præstation, men han udtrykker samtidig respekt for modstanderne.

Set med thailandske øjne kan et studie af resultaterne ved ITF Men’s World Tennis Tour for de to danske singler, som begge har enhånds baghånd og spiller for Gentofte Tennisklub, næppe virke så skræmmende, at de ikke tror på deres egne chancer.

Et tilsvarende studie af de thailandske spilleres resultater giver til gengæld grund til dansk optimisme, idet Thailands 1. single, 26-årige Wishaya Trongchardenchaikul, der er no. 767 på den seneste ATP-rangliste, kun har optjent et enkelt point i 8 M15-turneringer i 2021.

Derfor er der en god chance for, at Sigs i fredagens første kamp kl. 16 kan sikre en god dansk start og 1-0 føring med opbakning fra publikum på hjemmebanen, men thailænderen bør dog ikke undervurderes, især da han i 2018 opnåede sin hidtil højeste rangering som no. 395.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af WISHAYA TRONGCHAROENCHAIKUL (@twishaya)

Thailands 2. single er no. 1138 Kasidit Samrej, der som 18-årig i 2019 for første gang repræsenterede Thailand, da han i opgøret mod Philiphinerne tabte knebent i 3 sæt, efter at Thailand havde sikret sejren med en 3-0 føring.

Samrej møder i fredagens 2. kamp August, der kan sikre Danmark det bedst mulige udgangspunkt med en 2-0 føring, inden doublen lørdag kl. 1200, hvor Løchte og Benji kan sikre den endelige danske sejr, når de møder Wishaya Trongchardenchaikul og Thailands næsthøjst rangerede spiller, 21-årige no. 1058 Palaphoom Kovapitukted, der på billedet herunder netop havde vundet 6-1, 6-3 over Valdemar Frederik Pape ved M15 turneringen for nylig i KB, hvor han i 1/8-finalen vandt 6-0 i 1. sæt over 3. seedede no. 569 Mick Veldheer (NED), der dog vandt de næste to sæt 6-3, 6-3.

M15 KB 2021
Foto: Privat – Palaphoom Kovapitukted ved M15 i KB 2021

Efter afbud fra Holger blev Joe udtaget til holdet, hvor han dog ikke optræder i holdopstillingen, men da der er mulighed for at ændre i opstillingen inden lørdagens kampe, er der formentlig gode chancer for, at Joe alligevel kommer i aktion, ikke mindst hvis den samlede sejr er sikret inden de sidste singler.

Kampene i Kolding kan følges på 6’eren og Discovery+.

Forrige artikelChallenger Szczecin: Efter solid 1. runde mod japaner gav Holger Rune 2. seedede med “spanskrøret”
Næste artikelDavis Cup: Sigsgaard viste vejen og Holmgren fulgte op med hjælp fra publikum
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.