Thomas Kromann og Frederik Løchte Nielsen efterlod ingen tvivl om udfaldet, da Marokko blev besejret i 3 sikre sæt

Thomas Kromann og Frederik Løchte Nielsen levede fuldt ud op til forventningerne, da de lørdag vandt en overbevisende sejr 6-2, 6-4, 6-2 over Reda El Amrani og Yassine Idmbarek og bragte Danmark foran 2-1 i Davis opgøret mod Marokko i Group II Europe/Africa.

Marokko bragte sig foran 1-0 i Idmbareks serveparti, hvilket var det eneste tidspunkt, hvor det ikke var danskerne som var foran i kampen, idet Danmark allerede i El Amranis serveparti bragte sig foran med et blankt break til 2-1, og det blev 3-1 efter et rent serveparti med to servevindere, et es og endnu en servevinder.

Marokko fik reduceret til 2-3 i et rent serveparti i El Amranis serv, hvorefter Danmark trods dobbeltfejl fra Løchte bragte sig på 4-2 efter 40-15, og med endnu et break til 5-2 kunne Kromann afslutte sættet med en servevinder til 6-2.

I 2. sæt fulgte Marokka med til 2-2, hvorefter Danmark spillede sig frem til 2 break-muligheder, og på den 2. mulighed fulgte Kromann op på en god retur fra Løchte og bragte Danmark på 3-2

I Løchtes næste serveparti var der både netruller, lob og smash fra Løchte til 15-0, og med et rent parti blev stillingen 4-2.
Marokkanerne bevarede dog kontakten med et rent serveparti fra El Amrani til 3-4.

Efter både dobbeltfejl og es til 15-15 i Kromanns næste serveparti kom Danmark på 5-3, da Løchte afgjorde en bold ved nettet, hvilket Kromann fulgte op med et es og en servevinder.

Da Løchte servede for 2. sæt, afværgede Marokko 2 sætbolde ved 40-15, men ved 40-40 blev det sætbold efter en servevinder, hvorefter Kromann pressede El Amarani til en fejl, som gav Danmark 2. sæt.

I 3. sæt blev El Amrani brudt allerede i det første serveparti, hvor Marokkanerne havde afværget 2 break-muligheder ved 15-40, men partiet endte alligevel med dansk break til 1-0, og det blev kort efter 2-0 efter et rent serveparti fra Kromann.

Det sidste reelle håb for Marokko forsvandt formentlig i det næste serveparti fra Idmbarek, hvor Marokko førte 30-0, men kort efter måtte afværge breakbold ved 30-40 i det parti, som formentlig var kampens længste, både med flere fordel og breakbolde, og det endte med dansk break til 3-0.

Marokko fik dog mulighed for at tage det ene break tilbage, da en vinder fra El Amrani på servereturneringen gav break-mulighed ved 30-40, men en cross halvflugtning fra Løcthe på Idmbareks returnering afværgede muligheden, og Danmark kom foran 4-0, inden Marokko i El Amranis serveparti omsider kom på tavlen ved 1-4.

Der kom derefter en smule pres på Kromanns serv ved 0-30, men efter en servevinder og et par Marokkanske fejl samt et dansk es blev føringen forøget til 5-1.

Danmark havde 2 matchbolde i Idmbareks næste serveparti, men begge blev afværget, hvorefter Løchte servede for kampen, og Danmark spillede sig frem til 3 matchbolde ved 40-0, hvor en dobbeltfejl fra Løchte og 2 fejl ved nettet fra Kromann betød udligning til 40-40, og en god retur fra El Amrani gav Marokko kampens 2. breakbold, men 2 servevindere gav ny dansk matchbold, som blev afværget med en returnering på linjen.
Kromann skaffede derefter endnu en matchbold, som Løchte udnyttede med en servevinder til dansk sejr 6-2, 6-4, 6-2.

Det efterfølgende pressemøde med de to spillere og holdkaptajn Kenneth Carlsen blev livestreamet på Tennisavisens facebook, og denne gang var der omsider helt styr på lyden, men interviewerens udtale af “double” måtte dog korrigeres en anelse.
Under pressemødet blev også set frem mod søndagens singler, hvor Løchte med sejr i den første kamp kan sikre den endelige sejr, og hvis det ikke lykkes, må Søren Hess-Olesen ud i en afgørende 5. kamp på hjemmebanen i Aarhus.

Norge allerede klar til hjemmebane opgør mod Danmark

I tilfælde af dansk sejr i en af søndagens singler, er det afgjort at Danmark i 2. runde spiller på udebane mod Norge 7-9. april, idet nordmændene fulgte op på de 2 sejre i fredagens singler, hvor Casper Ruud vandt 6-3, 6-1, 7-5 over Martins Podzus og Viktor Durasovic vandt 6-7(5), 6-4, 6-1, 7-6(3) over Mikelis Libietis, med sejr 6-3, 7-6(2), 6-7(5), 6-2 i doublen, hvor de samme 4 spillere var på banen.

Både Sverige og Finland fører 2-1 mod henholdsvis Tunis og Georgien.