Frederik Løchte Nielsen havde fuld kontrol over den første kamp mod Marokko. Søren Hess-Olesen tabte mod solid spiller, som afværgede vigtige breakbolde i 4. sæt

I den første kamp i Davis Cup i Group I Europe/Africa opgøret mod Marokko fik Danmark den bedst tænkelige start, da Frederik Løchte Nielsen vandt en sikker sejr 6-1, 6-3, 6-3 over 19-årige Amine Ahouda.

Løchte valgte at serve først, og han vandt begge sine første servepartier, hvor Marokkaneren blot vandt en enkelt bold.
Ganske vist vandt Marokkaneren også sit første serveparti rent, men næste gang han servede, blev han brudt til 1-3.

Ahouda kom også under pres i sit næste serveparti, hvor han med en fremprovokeret fejl kom på 0-40. Han fik dog afværget alle 3 break-muligheder, men danskeren endte alligevel med at bryde til 1-5 efter endnu en fremprovokeret fejl, og herefter servede Løchte sættet sikkert hjem 6-1.

I starten af 2. sæt var Løchte voldsomt utilfreds med, at en bold ikke blev dømt ude, men det hindrede ikke at Ahouda kunne bringe sig på 1-0 efter et rent parti, og danskeren kom derefter bagud 0-30 i egen, men et par servevindere fik rettet op på tingene, og med endnu en servevinder blev stillingen 1-1.

Løchte havde chancen for at sætte Marokkaneren under pres til 15-40 i næste serveparti, men en netruller blev forvandlet til et passerslag, og efter et par danske fejl, holdt Marokkaneren igen serv til 2-1, hvilket hurtigt blev 2-2 efter et rent danske parti.

Ahouda førte derefter 30-0 i egen serv, bl.a. efter et passerslag, og det blev 40-15  efter en dansk bold i nettet, men Abouda fik ikke lukket partiet, som efter endnu en marokkansk fordel endte med dansk break til 3-2 på en dobbeltfejl.

Løchte holdt fast i sit break til både 4-2 og 5-3, og han sluttede sættet med et rent break til 6-3.

I 3. sæt holdt begge serv, indtil Løchte afsluttede marokkanerens næste serveparti med en retur-vinder til 4-2, og ved 40-15 bragte han sig foran 5-2 med en servevinder.

Ahouda fik reduceret til 3-5, inden Løchte med et rent serveparti sikrede dansk 1-0 føring med cifrene 6-1, 6-3, 6-3.

Efter kampen og prisoverrækkelser til Årets tennisspiller (Caroline Wozniacki), Årets juniortennisspiller (Clara Tauson) og modtager af Jan Leschly prisen (Andreas Bjerrehus) blev der livestreamet på Tennisavisens facebook fra pressemøde med Frederik Løchte, hvilket kan ses herunder – bemærk udtrykket “kan ses”, idet det viste sig, at lyden manglede.
Til alt held er der også en lydoptagelse, som kan downloades, når man klikker på facebook-symbolet.

Tilføjelse: Lydfilen kan høres på denne optagelse

 

I den næste kamp var der debut til Søren Hess-Olesen mod Marokkos bedste spiller 28-årige Reda El Amrani, der tidligere har været rangeret som no. 160 i 2010, og med Løchtes sejr var der uden tvivl taget noget af presset fra den 26-årige dansker.

Marokkaneren viste sig at være en meget solid spiller, som havde overtaget fra starten af kampen, hvor Søren blev brudt og kom bagud 0-2, og han blev brudt igen til 2-5, hvorefter El Amrani servede 1. sæt hjem 6-2.

2. sæt blev ligeledes indledt med break til El Amrani, der holdt serv til 2-0, inden danskeren holdt serv, hvorefter Marokkaneren holdt serv rent til 3-1.

Søren holdt sig inde i sættet, da han holdt serv til 2-3, og i El Amranis næste serveparti lykkedes det – trods et par fordele til serveren – at bryde tilbage til 3-3, i en periode hvor momentum var ved at svinge over til danskeren, som i resten af sættet styrede begivenhederne, og det lykkedes at bevare overtaget og sikre sig sættet 6-3.

I 3. sæt fulgtes spillerne ad til 2-2, og El Amrani holdt serv fra 40-0 til 3-2, og det så ud til, at danskeren også var på vej til at holde serv, men efter 40-15 fik Marokkaneren både udlignet til 40-40, og med et smash og en vinder fra baghånden brød han danskerens serv til 4-2, og han holdt derefter serv til 5-2.

Søren kom herefter bagud 15-30 i egen serv, og med 2 fremprovokerede fejl og en vinder sikrede El Amrani sig 3. sæt 6-3.

I 4. sæt blev Søren brudt med et rent parti til 1-3, og det blev også 4-1 til Marokko, da danskeren blev fanget på den forkerte fod til 15-40 efterfulgt af longline vinder med baghånden.

I Sørens næste serveparti kom han på 40-15 efter et es og en servevinder, og en marokkansk fejl i nettet betød dansk reducering til 2-4, og derefter blev tændt endnu et håb om dansk comeback, da Søren med en netruller og fremprovokeret fejl spillede sig frem til 2 breakbolde, og på den første betød en marokkansk dobbeltfejl reducering til 3-4, og det blev også 4-4, da Søren med en vinder fra baghånden efter fulgt af en servevinder hold serv.

Begge holdt serv til 5-5, hvor Søren  efter flere forsøg fik afgjort et smash, som gav 2 danske breakmuligheder, som blev afværget med 2 servevindere, og yderligere en til Marokkansk fordel, der blev udnyttet til 6-5, og det blev 6-6, da Søren med et rent parti holdt serv til 6-6.

I den afsluttende tiebreak kom El Amrani bedst fra start, og han førte både 2-0 og 4-1, men Søren fik både reduceret til 4-5 og 5-6, hvor Marokkaneren holdt sin serv og sikrede sig sejren 6-2 3-6, 6-2, 7-6(5), og dermed er stillingen efter de 2 første kampe 1-1, hvilket formentlig ikke er helt uventet hos de fleste.

Søren Hess-Olesen, Reda El Arami
Foto: DTF

Pressemøde med Søren Hess-Olesen efter anden kamp findes herunder, men igen har der været problemer med at få lyden med, og derfor henvises igen til at downloade den medfølgende lydfil.


Lørdag kl. 13 afvikles doublen, hvor Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann formentlig møder Reda El Amrani og Yassine Idmbarak.