Efter overbevisende 2-0 føring i sæt lignede det sikker dansk sejr i den første kamp, men efter 2 sikre sæt og 3-1 føring til Hviderusland i 5. sæt, fik Løchte igen styr på spillet og sikrede dansk sejr

Tennisavisens forventning om dansk 1-0 føring efter fredagens første kamp i Davis Cup opgøret mod Hviderusland i Minsk kom til at holde stik, men det så ikke lovende ud, da Frederik Løchte Nielsen havde tabt både 3. og 4. sæt stort og var nede 1-3 i 5. sæt.

Løchte kunne imidlertid konstatere, at hans 23-årige modstander Yaraslau Shyla var ved at være mærket fysisk efter en lang kamp, hvilket gav danskeren selvtillid, hvorved han alligevel fik kæmpet en kneben sejr hjem med cifrene 7-5, 6-3, 1-6, 2-6, 7-5.

I 1. sæt bragte Løchte sig i en gunstig position, da han brød til 5-3 og kunne serve for sættet.
Shyla fik dog bragt spændingen tilbage, da han brød til 4-5 og holdt serv til 5-5.
Løchte holdt serv til 6-5, og sikrede sig derefter sættet på sin første sætbold ved 30-40.

Løchte fik en god start på 2. sæt, hvor han bragte sig foran 3-0 efter et break, og han kørte derefter sættet sikkert hjem til 2-0 føring og dansk momentum.

Dette momentum forsvandt som dug for solen i de to næste sæt, hvor danskeren tilsyneladende levede op til sin egen tidligere karakteristik af sit spil, hvor han sammenlignede de spillemæssige udsving med en bjerg-etabe ved Tour de France.
Selvom Shyla vandt 3. sæt 6-1, viser et nærstudium af statistikken dog, at den afgørende forskel var effektiviteten på break-mulighederne, idet danskeren ikke udnyttede en eneste af 6 muligheder, mens Shyla udnyttede 2 af sine 4 muligheder.

I 4. sæt var det dog ikke kun marginalerne, der faldt ud til Hviderussisk fordel. Danskerens førsteserve-procent faldt til 50 og han havde ikke en eneste break-mulighed i hele sættet, hvor Shyla igen udnyttede 2 af 4 og vandt sættet sikkert 6-2.

Det blev endnu mere op af bakke – eller bjerget – da Løchte i det afgørende 5. sæt kom bagud 1-3, men da han øjnede, at den lange kampe var ved at sætte fysiske spor hos modstanderen, fik danskeren for alvor troen på, at han stadig kunne vende kampen til egen fordel, og han brød tilbage og udlignede til 3-3, og han bragte sig desuden foran 4-3.

Hviderusseren holdt dog stand i de næste partier, hvor begge holdt serv, indtil 6-5 til Løchte, som havde fordelen at serve først, så han i tilfælde af et break ikke behøvede at holde serv efterfølgende.
Dette blev udnyttet i Shylas næste serveparti, som blev indledt med en dobbelt-fejl, og det blev både 0-30 og 15-40, hvilket gav 2 danske matchbolde.
Den første blev dog afværget, men på den næste sikrede Løchte sig sejren og bragte Danmark foran 1-0, og derved er en smule af presset taget af Andreas Bjerregaards skuldre inden han i den næste kamp møder Ilya Ivashka.

Denne kamp kan følges på livescore på http://daviscup.tennis-live-scores.com/scoreboard.html.
Danskeren er netop i skrivende stund kommet bagud 2-4 i 1. sæt efter dobbeltfejl.

Forrige artikelNext generation efter Williams
Næste artikelDavis Cup: Bjerrehus chanceløs mod Hviderussisk 1. single
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.