Landstræner Kenneth Carlsen er skuffet over stillingen 0-2 efter førstedagen, men han er tilfreds med indsatsen fra både Mikael Torpegaard og Frederik Løchte Nielsen

Mikael Torpegaard er ikke vant til Pressens store bevågenhed, men den fik han i den grad efter hans mere end godkendte indsats mod en af Verdens bedste spillere Rafael Nadal.

Alle medier, som har dækket kampen, er enige om, at Mikael leverede en indsats udover, hvad man med rimelighed kunne forvente. Han var da også selv ganske tilfreds med sin indsats i kampen, som han beskrev som det fedeste han nogensinde har oplevet i karrieren.

Mikael følte selv, at det i 1. sæt var en helt lige kamp frem til 4-4, hvor Nadal bare viste sin rutine, da han afværgede 3 break-bolde.
Mikael fortalte, at han havde tænkt sig at tage initiativet i både egne og Nadals partier, og han følte at returneringerne sad ok i både 1. sæt og store dele af kampen.

Mikael tilføjede, at han blev træt mod slutningen, og Nadal er jo i virkelig god form, og han vinder mange point på sin fysik og rutine.
At spille lige op mod så god en spiller foran et stort publikum giver Mikael selvtillid og mod på at træne endnu mere, da kampen også afslører, at der er brug for at arbejde endnu mere med fysikken.

Uprovokerede fejl eksisterer ifølge Løchte ikke i top-tennis

På pressemødet efter kampen mellem Frederik Løchte Nielsen og David Ferrer erkendte Løchte, at han kun har en chance mod en konstant spiller som Ferrer ved at spille sit absolut bedste over en hel kamp.

Ferrer spiller på et konstant niveau med høj intensitet hele kampen, mens Løchte betegner sig eget spil som en Tour de France bjerg-etape, hvor det går meget op og ned, hvilket er hans stil, og derfor kunne det ikke være anderledes.

Efter at Løchte havde bragt sig foran 3-1 i 2. sæt var han tilfreds med de valg han traf i forsøget på at holde fast i føringen, men Ferrer satte sine returneringer præcist i “snørre-båndene” og i det hele taget fik Løchte meget få chancer for at flugte i skulder-højde, når han kom til nettet.

Løchte konstaterede, at de få momenter han trods alt fik i kampen, ikke gik hans vej, og derefter var det bare spil til 1 mål. Han konstaterede igen, at han for at være med skal spille på et helt andet niveau, som han måske højst har været i stand til 3 gange i sit liv.
Han synes det var en fed kamp i en fed atmosfære med fed intensitet, og at det er ekstremt inspirerende at møde en top-10 spiller.

Løchte gentog en holdning, som han tidligere har givet udtryk for angående uprovokerede fejl, som er et begreb, der ganske vist anvendes ved statistikker fra en kamp, men når der spilles på så små marginaler, som det er nødvendigt i top-tennis, vil der komme fejl, så han finder “uprovokerede” fejl for et usselt begreb, hvor han foretrækker nogle gange at tale om “dårlige” fejl.
Han synes ikke der var mange “dårlige” fejl mod Ferrer, hvor han spillede på små marginaler mod en spiller, som giver så lidt at angribe på.
Derfor var Løchte glad for sine fejl, som ikke var dårlige fejl af en spiller, der er no. 283 og har tabt de seneste 3 challengers i kvalen, og derfor var det ikke noget “monster”, der gik på banen mod Verdens no. 8.

Landstræner: Danskerne kan være med, når de top-præsterer

Landstræner Kenneth Carlsen var enig i Løchtes opsummering af kampen, og han gav udtryk for, at både Mikael og Frederik har spillet til at spille lige op – og endda vinde – mod spanierne, men det forudsætter, at de kan spille konstant på dette høje niveau.
Begge havde nogle chancer undervejs, som ikke blev udnyttet, men det er også imponerende, at modstanderne i disse situationer stepper op og viser klassen, når det virkelig gælder.

Kenneth synes, at Mikael gjorde det rigtig godt og efter en lidt nervøs start viste, at han kan spille helt lige op med Nadal, så længe han kan holde sit bedste niveau, men i samme øjeblik Nadal var nede med break-chancer, viste han klassen ved at spille igennem og derefter tage den første chance, der efterfølgende byder sig.

Kenneth var ærgerlig over, at Danmark er bagud 0-2, men vi må også tage hatten af for, at vi mødte nogle utrolig gode modstandere.
Han betragter trods stillingen ikke kampen som afgjort, da der kræves 3 sejre for at vinde.

På spørgsmålet om det trods stillingen har været en positiv dag, medgav Kenneth at det er tilfældet, hvis man alene ser på indsatsen, hvor spillerne gjorde, hvad de kunne, og mere kan han ikke forlange.

Det meste af pressemødet efter Løchtes kamp mod Ferrer kan høres herunder