Kun i 2. sæt var Frederik Løchte Nielsen tæt på sæt-gevinst mod David Ferrer, som ikke gav mange muligheder

Denne omtale er primært baseret på notater, som er modtaget af Tennisavisens skribent Anders Høeg Lammers.

David Ferrer
www.sportsfotograf.com

Taktikken er tydelig for Løchte – tag kontrol over pointet så hurtigt som muligt, gerne med en ren vinder. Han smadrer til sine returneringer, hver gang han får chancen og går ligeledes efter store førsteserver. Når det lykkedes, vinder han. Når han kommer ud i en duel med Ferrer, taber han som regel.

Løchte var lidt uheldig med at blive breaket fra start. Kom tilbage fra 0-30 med to servevindere, så 30-40 og derefter blev hans flugtning fanget i netkanten, hvilket gav Ferrer et let passerslag for breaket.

Løchte slår fladt og hårdt fra begge sider. Få kan forsvare sig mod det, når det lykkedes. Ferrer gør det dog udmærket. Samtidig er det også nødvendigvis en strategi, der betyder at mange bolde bliver fanget i netkanten eller ryger lige en smule for langt. Det er et game of margins, og Løchte spiller med mindre margin mellem succes og fiasko end de fleste. 4-1.

Ferrer bryder til 5-1 efter Løchte ellers førte 40-15. Men en løs forhånd, en dobbeltfejl og et par flotte Ferrer returneringer, inkl. en ren vinder ned af linjen, og Ferrer server for sættet.

Og det gør han flot, bl.a. med en servevinder og en forrygende flot baghånd ned i hjørnet long line på Løchtes approach.

Smuk stop bold fra Løchte giver 40-15 og en lang Ferrer baghånd giver 40-30. Løchte bruger sin baghånds-slice effektivt til at mikse spillet lidt op. Ferrer tager sættet, da Freddy sender sin forhånds-returnering for langt.

Løchte bryder til 3-1 – en fantastisk bold ender med et forhånds-passerslag, Ferrer laver dobbeltfejl, og Løchte slutter af med en knaldhård forhåndsreturnering ned i fødderne på Ferrer. 3-1.

Løchte serve-flugter flot til 15-0, 30-0 via en cross-court vinder. En god Ferrer retur gør det til 30-15 (frede skyder i nettet) og på en ellers fin kick-serv laver Ferrer en ren baghånds-vinder cross-court, 30-all. Frederik approacher i baghånden med sin forhånd og kan ikke holde sin flugtning inde, BB retur. god serv. deuce.

Ferrer presser ham til at gå efter en running forhånd, der går lang. ny BB. anden-serven tager netkanten – det holdt kort med den føring…

Løchte har brug for sine førsteserver for ikke at blive brudt. Specielt fordi anden-serverne ikke er uhyppige.

Ferrer bryder ved 5-5 efter Frederik ellers har haft chancen for at holde. En dobbeltfejl hjælper Ferrer tilbage i partiet. Hvorefter han server sættet hjem.

I 3. sæt redder Løchte flot den første break-chance og får selv fordel, men Ferrer ender alligevel med at få en chance mere, og Løchte afgiver break via nok en dobbeltfejl. Ca. 8 efter godt to sæt er for mange, men Ferrers gode returneringer på anden-serven fremtvinger dem også. Det er klart Ferrer, der vinder flest point på Løchtes anden-serv.

Ferrer bryder igen for 5-2, da et par dyre fejl fra Frederik koster. Hver gang han ikke får nok første-server ind, er han i problemer. Ender med at hælde en baghånd cross-court ud over linjen.

Reaktioner på pressemøder følger.