Det første skridt mod deltagelse i Davis Cup Finals 2024 kan tages, når Danmark med Holger Rune på holdet møder Indien i Royal Stage i Hillerød

Efter sin debut som 14-årig i Gentoftehallen på Danmarks Davis Cup hold mod Egypten  har Holger Vitus Nødskov Rune endvidere spillet på Davis Cup holdet mod Tyrkiet i Vejlby-Riiskov Hallen i 2019 og mod Puerto Rico i Holbæk Sportsby.

I de efterfølgende 4 Davis Cup opgør har Holger af forskellige årsager ikke været til rådighed, blandt andet på grund af indrejse restriktioner fra Frankrig til Marokko og kollision med den individuelle sæsonplanlægning.

Trods afbud fra det danske topnavn, formåede holdet dog at vinde begge opgør i World Group II i 2021 over både Thailand på hjemmebane og Marokko på udebane, men da Danmark derefter mødte Indien i New Delhi i World Group I Play-offs 4-5. marts 2022, vandt hjemmeholdet komfortabelt 4-0, så Danmark igen måtte tilbage i World Group II.

Davis Cup: Løchte og Ingildsen vandt nøgleopgøret i double. Næste opgave Play-offs mod Indien

Da Danmark 17-18. september vandt 3-2 over El Salvador i 1. runde i World Group II, får holdet i 2023 en ny mulighed for at avancere til World Group I, når Danmark 3-4. april igen møder Indien i World Group I Play-offs.

I det forrige opgør havde Indien fordel af hjemmebanen på græs, som inderne er langt mere fortrolige med end danskerne, der desuden blev svækket yderligere, da hverken Holger Rune eller August Holmgren var til rådighed, idet sidstnævnte blev testet positiv med covid-19, og han var derfor i karantæne på et hotelværelse.

Rettelse: August Holmgren var ikke til rådighed mod Indien, fordi han spillede en vigtig kamp for sit college hold i San Diego – det var i opgøret mod El Salvadro, at August var i karantæne:

Holger havde meldt fra, fordi opgøret mod Indien blev spillet få dage inden kvalifikationen ved ATP 1000 Indian Wells i Miami, hvorved Holger ville få for kort tid til både at omstille sig fra græs i Indien til hardcourt og – især – jetlag som følge af tidsforskellen til Miami på den modsatte side af kloden.

Til gengæld vil Holger igen være til rådighed, når Danmark har hjemmebane mod Indien, og umiddelbart efter lodtrækningen meddelte Holger Twitter, at han ser frem til at spille foran et hjemmepublikum.

I denne uge meddelte Dansk Tennis Forbund, at opgøret mod Indien afvikles 3-4. april i Royal Stage i Hillerød, hvor der er plads til 2.800 tilskuere, og i betragtning af den ekstra store opmærksomhed, som Holger har tiltrukket efter forrige uges ATP Masters 1000 titel i Paris, hvor han samtidig gjorde indtog i top 10, vil der uden tvivl blive rift om billetterne, når billetsalget åbner fredag kl. 12 hos Ticketmaster.

Inden Davis Cup opgøret deltager Holger ved Grand Slam turneringen Australian Open, der afvikles 16-29. januar, men selv hvis det lykkes for Holger at nå langt – eller helt til tops – i Australien, har Tennisavisen fået bekræftet, at han stiller op mod Indien.

Derved øges Danmarks chancer betragteligt, idet Holger vil være storfavorit mod begge Indiens singler, og han vil uden tvivl også kunne forstærke doublen, hvis holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen udtager ham til både 2 singler og doublen.

I de 2 øvrige singler kan formentlig ventes større jævnbyrdighed, da Indien har 3 spillere i top 400, hvorimod alle de danske spillere – udover Holger – er udenfor top 500, men især August Holmgren og Elmer Møller har på det seneste vist gode takter, og i Davis Cup er spillernes rangering ofte uden betydning, da det altid giver et ekstra rygstød at spille for sit land på hjemmebane.

På plakaten (øverst) optræder både Holger Rune, August Holmgren, Elmer Møller og Christian Sigsgaard, hvilket dog ikke er nogen garanti for, at det lige præcis er dem, som bliver udtaget af Frederik Løchte.
Det er dog under alle omstændigheder et godt bud, og det vil desuden være nærliggende at antage at Johannes Ingildsen også bliver blandt de 5 udtagne, da han er et oplagt emne til doublen, hvor han er næsthøjest rangerede dansker som no. 334 efter no. 187 Holger.

Mikael Torpegaard har være plaget af skader i 2022, og han har ikke deltaget i turneringer siden starten af august, og derfor forekommer det mere tvivlsom, at han er inde i billedet.

Hvis Danmark vinder over Indien, deltager Holdet senere på året i World Group I, hvor vinderne formentlig i marts 2024 deltager i Qualifiers, hvorved Danmark i tilfælde af endnu en sejr kan deltage i Davis Cup Finals i september 2024, hvor de 8 bedste fra de 4 puljer kvalificerer sig til selve slutspillet i november 2024.

Davis Cup Finals 2022 afvikles 22-27. november i Malaga, hvor der indledes med følgende kvartfinaler, som kan følges på Eurosport 2 og Discovery+
Tirsdag 1600: Australien vs. Holland
Onsdag 1600: Kroatien vs. Spanien
Torsdag 1000: Italien vs. USA
Fredag 1600: Tyskland vs. Canada

 

 

Forrige artikelNitto ATP Finals: Topseedede Rafael Nadal ude af form besejret af bundseedede Taylor Fritz
Næste artikelDH: Clara spiller for KB
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.