Efter et overbevisende 1. sæt mod Taro Daniel havde Holger Rune større besvær, inden sejren i 1. runde blev sikret, men i 1/8-finalen fik 2. seedede Pablo Andujar med "spanskrøret" i dansk opvisning

Da 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune har som erklæret målsætning at slutte 2021 i top 100 og at deltage i Next Gen Finals i Milan til november, er det intentionen at spille så mange turneringer som muligt.
Dog kan citronen blive presset så meget, at der ikke bliver tilstrækkelig tid til at restituere og genoplade batterierne, hvilket formentlig var årsagen til, at Holger i sidste uge måtte forlade en Challenger 100 turnering i Østrig allerede efter 1. runde.

Challenger Tulln: Træt og opgivende Holger Rune færdig efter 1. runde

Den efterfølgende pause tyder dog på, at Holger har genfundet både motivationen og energien, da han i mandags mødte den 28-årige no. 109 Taro Daniel (JPN) i 1. runde ved ATP Challenger 100 i Szczecin i Polen.

Andalucia Open 2021
Foto: AnyTech365 Andalucia Open – Taro Daniel

Efter en solid indsats vandt Holger 1. sæt 6-3, hvorefter der dog blev mere kamp om sejren i 2. sæt, hvor Daniel 2 gange brød tilbage straks efter at være blevet brudt, men da Holger brød igen til 6-5 og førte 40-0 i egen serv, var kampen tilsyneladende reelt afgjort.
Japaneren afværgede dog alle 3 matchbolde og skabte fornyet spænding om udfaldet, og han havde desuden overtaget i næste duel, hvor han dog sendte en flugtning i nettet.
På den efterfølgende matchbold blev Holger presset til at forsøge et lob, som japaneren forsøgte at afgøre med et smash, som dog havnede langt ude, hvorved Holger vandt 6-3, 7-5.

Kampen kan genses herunder.

I onsdagens program var 1/8-finalen mod 2. seedede no. 74 Pablo Andujar (ESP) placeret som sidste kamp på Center Court, hvor Holger indledte med at holde serv til 1-0.
Derefter satte et længerevarende regnvejr en stopper for, at der kunne spille mere tennis, og derfor blev resten af kampen udsat til torsdag som den første kamp på Center Court kl. 12.

Ofte er det en fordel, at modstanderen starter med at serve, inden rytmen for alvor bliver fundet, men selvom spanieren et par gange måtte ty til 2. serven, lykkedes det ham alligevel at holde serven og udligne til 1-1.
Derefter var det dog spil til 1 mål, idet Holger resten af sættet satte sig totalt på kampen, hvor han brillerede med perfekte følte stopbolde og passerslag, når spanieren dristede sig frem mod nettet, og efter 2 rene danske servepartier og break ved 15-40 i begge spanierens partier spillede Holger sig frem til 3 sætbolde ved 40-0, inden spanieren dog vandt de næste 2 point, inden Holger afgjorde sættet 6-1.

Ofte sker det dog, at der efter et overbevisende sæt ubevidst slækkes på koncentrationen og modstanderen kan nulstille og starte på en frisk, og Andujar fik da også en god start på 2. sæt, da han holdt serv ved 40-15, men Holger fortsatte i samme spor som i 1. sæt, da han vandt sine næste 2 servepartier rent, og derimellem havde han brudt spanierens serv i 2. forsøg efter 15-40.
Derefter blev Andujar brudt rent til 4-1, og Holger vandt sit næste serveparti efter 40-30, hvorefter Andujar servede for at forsøge at forlænge kampen, og han havde en enkelt fordel ved 40-30, inden Holger med 3 vindere på stribe afgjorde kampen, som endte med de knusende cifre 6-1, 6-1.

Opvisningen kan genses herunder

Holger møder i kvartfinalen enten 7. seedede no. 95 Roberto Carballes Baena (ESP) eller no. 114 Kamil Majchrzak.

Forrige artikelWTA Luxembourg 250: Clara besejrer Alexandrova nok engang
Næste artikelDavis Cup: Gentofte duo kan lægge sejrssporet ud inden doublen med Løchte og Benji
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.