Noget forsinket bringer vi endnu en flot dansk tennisnyhed fra amerikansk collegetennis. Nicolai Ferrigno, der til daglig spiller for Oklahoma State University præsterede at vinde en af de mest prestigefyldte double turneringer i collegetennis overhovedet. Den fornemme præstation begik han sammen med sin tyske klubkammerat, Lucas Gerch.

128 double par skulle konkurrere om titlen i 126thAnnual Pacific Coast Men’s Doubles  Championship. Og det formodede stærkeste par Yannick Hanfmann og Roberto Quiroz fra University of southern Californien blev i foromtalerne til turneringen næsten udråbt som vindere i forvejen. Men der var andre stærke double par der ville det anderledes og det endte med en finale mellem Gerch/Ferrigno og et fransk/ecuadoriansk par.

Det double par var dog temmelig interessant. Franskmanden i parret, Thibault Forget er søn den legendariske franske tennisstjerne, Guy Forget og ecuadorianeren, Roberto Quiroz er nevø til French Open vinderen fra 1990, Andres Gomez.

De historiske aner var dog ikke nogen hjælp mod det dansk/tyske par der på dagen var det bedste par. De vandt kampen 6-3,6-4.

Gerch forklarede efter kampen at han og Ferrigno havde kunnet spille frit i turneringen, da ingen rigtig havde regnet med dem. Og der var rigtig mange stærke tennisspillere med, ikke bare i college sammenhæng, flere af de spillere Gerch/Ferrigno slog var top 200 spillere på verdensranglisten.

Turneringen er overaskende nok den næstældste tennisturnering i USA. Den blev allerførste gang afholdt i 1890 ved Hotel Del Monte i Monterey, Californien. Og det er en turnering, hvor historiens vingesus blæser på den rigtig “fede” måde. Vi kunne nævne i snesevis af tennislegender der har vundet netop denne double turnering. Lad os bare nævne to, Arthur Ashe og John McEnroe.

Turneringen er åben for andre spillere end college spillere, derfor er den stærkere end andre double turneringer i college regi.

Dermed endnu en fremragende dansk præstation i amerikansk college tennis.

Forrige artikelITF Junior Carson: Benjamin Hannestad i semifinale i double
Næste artikelATP Miami Masters: Træls fødselsdagsgave til David Ferrer
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.