Tirsdagens 2. runde kampe ved WTA Premier turneringen China Open i Beijing blev endestation for 2 af favoritterne til WTA-slutspillet i Singapore.

Agnieszka Radwanska gået i stå

5. seedede Agnieszka Radwanska (POL) tabte en smule overraskende 4-6, 4-6 til no. 45 Roberta Vinci (ITA), som sidste år var meget tæt på top 10, men indledte sæsonen med 6 1. runde nederlag på stribe, og hun har siden da ikke leveret prangende single resultater, bortset fra en kort opblomstring i juli måned, hvor hun var i finalen i WTA International turneringerne Bucharest og Istanbul, dog med klare nederlag til henholdsvis Simona Halep (ROU) 1-6, 3-6 og Caroline Wozniacki 1-6, 1-6.

Radwanska har nu i et par sæsoner været fast inventar på ranglistens top 5,  og hun er ligesom Caroline Wozniacki det levende bevis på, at man kan begå sig blandt de bedste, selvom man ikke er i besiddelse af et dræber-slag.
Mange spillere med power-fulde slag har oplevet at få deres spil pillet fuldkommen fra hinanden af Radwanskas taktiske klogskab og evne til at få en ekstra bold over nettet.

På det seneste har det dog set ud til, at Radwanska har haft stadig sværere ved at blive ved med at mobilisere den gejst, som med hendes spillestil er absolut nødvendig for at modstå den power, som de fleste spillere er i besiddelse af.
Siden starten af august, hvor hun vandt Premier 5 turneringen i Montreal med finalesejr 6-4, 6-2 over Venus Williams efter forinden at have vundet over Zahlavova Strycova, Lisicki, Azarenka og Makarova, er det gået ned ad bakke.
Hun klarede sig nogenlunde ugen efter ved Premier 5 turneringen i Cincinnati, hvor hun vandt over Lisicki 6-1, 6-1 i 1/8-finalen, hvorefter hun tabte til den formstærke Caroline Wozniacki 4-6, 6-7(5), men derefter har det været uventede nederlag ved US Open 3-6, 4-6 mod Peng Shuai (CHN), i Seoul 7-6(4), 2-6, 2-6 til Varvara Lepchenko (USA) og i sidste uge i Wuhan 6-3, 6-7(4), 6-7(7) til Caroline Garcia (FRA).

Radwanska er ikke tilmeldt flere turneringen inden WTA-slutspillet, og man må på hendes vegne håbe på, at hun har optjent tilstrækkeligt mange point til race-listen, så hun ikke behøver at forsøge at få wildcard til nogle af de sidste turneringer, men at hun kan få en tiltrængt pause efter et hårdt program, og bruge tiden på at lade op til slutspillet, så hun igen kan præstere på sit velkendte høje niveau.

Småskadet Eugenie Bouchard ude efter første kamp.

Efter sidste uges flotte indsats og finaleplads ved Premier turneringen i Wuhan havde 8. seedede Eugenie Bouchard kun haft få dage til at blive klar til at møde no. 26 Sabine Lisicki (GER), som altid vil være en svær modstander, hvis hun rammer en af sine gode dage, hvilket hun gjorde i denne kamp.
Desuden blev Bouchard tilsyneladende småskadet, da hun ved slutningen af 1. sæt tog sig til lysken, og i starten af 2. sæt tog hun en Medical timeout, hvor det ene lår blev forbundet.
Hun gennemførte dog kampen, men hun kunne ikke hindre at Lisicki vandt 6-2, 6-4 efter overbevisende spil.

Bouchard er tilmeldt de 2 International turneringer i Linz og Luxembourg, men det er nærliggende at gætte på, at hun melder fra til mindst den ene, hvis hun til den tid er sikker på at være kvalificeret til WTA-slutspillet, så hun kan koncentrere sig om at være helt klar dertil.

Øvrige favoritter klar til 1/8-finalerne

Udover Bouchard og Radwanska var eneste seedede spiller, som måtte forlade turneringen tirsdag, 14. seedede Flavia Pennetta (ITA), der tabte 1-6, 6-3, 2-6 til no. 19 Carla Suarez Navarro (ESP), hvilket næppe kan betegnes som en overraskelse.

Både 1. seedede Serena Williams, 2  Halep 4 Sharapova, 7 Kerber, 9 Ivanovic, 12 Makarova, 13 Safarova, 15 Petkovic, 16 Venus Williams er videre efter sikre 2-sæts sejre.
Venus Williams fik revanche for nederlaget i Wuhan i sidste uge til no. 49 Caroline Garcia (FRA), som hun efter at have misbrugt en matchbold tabte til i 3 tætte sæt. Denne gang vandt Venus 6-4, 6-3.

Wozniacki og Kvitova i kamp onsdag

I modsætning til Bouchard, som fik en meget kort pause efter finalen i Wuhan, fik både Caroline Wozniacki og Petra Kvitova en ekstra hviledag, inden de skal i aktion for første gang i turneringen, hvilket tyder på, at arrangørerne har taget hensyn til, at Caroline kunne have brug for ekstra tid til at blive helt klar efter den lårskade, som hun pådrog sig i semifinalen mod Bouchard.

Onsdag tages desuden hul på 1/8-finalerne med 2 kampe, bl.a. 7. seedede Angelique Kerber (GER) vs. 25 Svetlana Kuznetsova (RUS), hvor sidstnævnte med sejr formentlig kan sikre både Caroline, Ivanovic, Radwanska og Bouchard billetterne til WTA slutspillet.
Den anden 1/8-finale er 4. seedede Maria Sharapova (RUS) vs. 19 Carla Suarez Navarro (ESP)

TV-kampe ved China Open onsdag for WTA og ATP

[3] 3   Kvitova, Petra (CZE) vs.   23   Peng, Shuai (CHN) ons 0630cet CC R32
  174 WC Troicki, Viktor (SRB)   vs. [3] 7   Berdych, Tomas (CZE)   ons 0630cet LC R16
  20   Stosur, Samantha (AUS) vs. [6] 7   Wozniacki, Caroline (DEN) ons 2. match CC R32
  45   Andujar, Pablo (ESP)   vs. [5] 10   Dimitrov, Grigor (BUL)   ons 2. match LC R16
[1] 1   Djokovic, Novak (SRB)   vs.   44   Pospisil, Vasek (CAN)   ons 0900cet CC R16
  21   Cornet, Alizé (FRA) vs.   53   Davis, Lauren (USA) ons 3. match LC R32
[7] 8   Kerber, Angelique (GER) vs.   25   Kuznetsova, Svetlana (RUS) ons 4. match LC R16
  19   Suárez Navarro, Carla (ESP) vs. [4] 4   Sharapova, Maria (RUS) ons 1330cet CC R16
[8] 15   Isner, John (USA)   vs.   22   Robredo, Tommy (ESP)   ons 1500cet CC R16

Alle kampe vises på TennisTv.com
C More Tennis viser ATP fra 0630
Canal8 Sport viser ATP fra 1030
TV3 Sport 2 viser WTA fra 0830 – eller når Caroline vs. Stosur starter

TV-kampe onsdag ved ATP 500 turneringen i Tokyo

  47   Johnson, Steve (USA)   vs.   46   Granollers, Marcel (ESP)   ons 0400cet CC R16
[4] 8   Nishikori, Kei (JPN)   vs.   64   Dodig, Ivan (CRO)   ons 2. match CC R32
  34   Simon, Gilles (FRA)   vs.   60   Muller, Gilles (LUX)   ons 3. match CC R16
  102 WC Ito, Tatsuma (JPN)   vs.   66   Becker, Benjamin (GER)   ons 4. match CC R16

Alle kampe vises på Tennistv.com.
C More Tennis viser kampen, som spilles kl. 0400cet

Forrige artikelDM har 125 års jubilæum: De første mesterskaber
Næste artikelRibe Tennisklub: Når tennis er meget mere end stjernedrømme
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.