Anden runde modstanderen var 4de seedede 26 årige Ekaterina Alexandrova fra Rusland, som Clara Tauson besejrede i Lyon i foråret. Kunne hun gøre det igen? Og svaret på det spørgsmål er – ja det kunne hun – men det holdt hårdt – 6-4 3-6 7-6 blev det. Det var en utrolig jævnbyrdig match over lange stræk med Clara bedst i første og 3die sæt.

Første sæt var en selvsikker Clara, der viste hvor skabet skulle stå. På mange måder var Alexandrova lidt rådvild, specielt i femte parti, hvor Clara havde fler breakmuligheder, men ikke udnyttede dem. Gennembruddet kom først ved stillingen 4-4, hvorefter Clara brød Aleandrovas serv 5-4 efterfulgt af et servehold og dermed første sæt 6-4. Gode server, returer og breakmuligheder gjorde forskellen i første sæt

Andet sæt – ny kamp. Igen holdt denne påstand – for desværre var det en anden Clara i andet sæt: Færre første server lykkedes og uudnyttede breakmuligheder, samt en betydelig skarpere Alexandrova, gjorde at andet sæt fik en katastrofe start. Clara tabte andet parti og var hurtigt bagud 0-3, før hun med besvær kom på tavlen til 1-3 – spillerne holdt serv resten af sættet, selvom Clara havde 4 breakmuligheder i sættets sidste parti 4-6 blev det og man kunne frygte at løbet var kørt. Alexandrova spillede med større og større selvsikkerhed, så frygten var velbegrundet.

Andet sæt statistik

Tredie sæt begyndte da også, som andet sæt sluttede. Dog holdt tauson sit første parti, men måtte se sig breaket i andet serveparti til 1-2 og Alexandrova skulle serve, og det gik fint med rent serveparti. Så pludselig var Clara Tauson fra første sæt på plads igen – der var 40-0 og et es – 2-3. Alexandrova blev tilsyneladende lidt overrumplet af Claras spil, for hun spillede dårligere og tabte sit parti rent 3-3. Clara holdt og var foran 4-3. Begge spillere holdt deres serv resten af de ordinære partier med masser af godt spil. 6-6 og tiebreak. Da Alexandrova tabte sit andet point til 2-1 til Tauson og Tauson skulle serve, var det som om filmen knækkede for Alexandrova, og hendes minder fra Lyon kom forbi, og Clara vandt tiebreaken overbevisende 7-1 og dermed sæt og kamp -pyh Clara – seje tøs – held og lykke i kvartfinalen.

Kampens statistik