Efter en solid indsats og sejr til Holger Rune i 1/8-finalen mod Lukas Klein fik Vitaliy Sachko revanche efter nederlag i Prag

Citat fra Tennisavisens omtale efter 1. runde ved ATP Challenger 80 turneringen Internazionali di Tennis i Perugia i Italien:

Når 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune spiller kampe på ATP Challenger niveau mod rutinerede spillere, som befinder sig i top 200, vil der i langt de fleste kampe forventes dansk sejr, men hvis der slækkes blot en anelse på koncentrationen, eller Holger er for langt fra sit topniveau, vil der i sådanne kampe altid være risiko for, at modstanderen trækker det længste strå“.

Challenger Perugia: Flyvende start og suveræn afslutning sikrede Holger Rune sejr

I 1/8-finalen torsdag mødte Holger 23-årige Lukas Klein (SVK), der er no. 248 på ATP-ranglisten.
Bortset fra en enkelt slovakisk break-mulighed ved 30-40 i Holgers første serveparti havde Holger fuld kontrol over sine egne servepartier, som blev vundet overbevisende – heraf 2 rent – og efter et enkelt break til 3-2 kunne Holger efter en fokuseret indsats sikre 1. sæt 6-4.

2. sæt blev præget af en længere forsinkelse på grund af problemer med at få tændt lyset, da Klein syntes, der var ved at blive for mørkt, og han spurgte på et tidspunkt, om de skulle helt til Firenze for at tænde lyset.
Efter en længere pause kunne kampen dog genoptages med tændt lys, men trods afbrydelsen bevarede Holger fokus i sine egne servepartier, som stadig blev vundet komfortabelt.
Det samme blev slovakkens servepartier, indtil stillingen 4-4, hvor Holger efter 15-40 brød serven på den 2. mulighed, og han fulgte op med et rent serveparti, som sikrede sejren 6-4, 6-4.

Kampen kan ses herunder.

Dermed var Holger klar til kvartfinalen, hvor han fredag mødte 23-årige no. 303 Vitaliy Sachko (UKR), som Holger tidligere havde besejret 6-1, 1-6, 7-6(2) ved M25 i Prag for 2 måneder siden, hvor Holger efter et overbevisende 1. sæt kom i problemer, som blev forstærket af et vrid på anklen, men Holger insisterede på at gennemføre kampen, hvor han næsten humpede sig igennem 3. sæt.

M25 Prag: Stopbolde og vrid på ankel bragte sejr i fare for Holger Rune

Med henvisning til ovennævnte citat sammenholdt med, at Holger i det første møde havde et solidt overtag i 1. sæt, var der god grund til at forvente, at Holger igen ville tage styringen mod ukraineren, men det var alligevel sidstnævnte, der kom bedst fra start, da Holger ikke udnyttede 3 break-muligheder i kampens første parti, hvorefter Sachko i stedet brød Holgers serv til 2-0 eter 15-40.
Holger fik dog brudt rent tilbage til 2-3, men han blev straks brudt igen, hvorefter Sachko holdt serv til både 5-2 og 6-3.

I 2. sæt holdt begge serv uden at være presset indtil 3-3, men i Holgers næste 2 servepartier måtte han i begge tilfælde afværge en enkelt break-mulighed, hvorimod Sachko fortsat vandt sine servepartier uden for alvor at være presset.
Sættet blev afgjort i tiebreak, hvor Holger kom bagud med mini-break til både 0-1 og 1-4, men han tog begge mini-breaks tilbage og udlignede til 4-4.
Efter endnu et ukrainsk minibreak til 5-4 vandt Sachko begge sine efterfølgende server, hvorved han vandt 6-3, 7-6(4) efter en kamp, hvor Holger var lidt for passiv og overlod for meget initiativ til sin modstander, der blev belønnet for sin mere offensive tilgang til kampen, der kan genses herunder.

Kvartfinalen indbringer 15 point til ATP-ranglisten, hvor Holger ifølge liverankingen vil være no. 211 med 332 point, hvorved han overhaler Mikael Torpegaard, der bliver no. 217 med 327 point.

I næste uge har Holger wildcard til ATP 250 Nordea Open i Båstad, hvor de formodet 4 topseedede (14) Casper Ruud (NOR), (20) Cristian Garin (CHI), (31) Fabio Fognini (ITA) og John Millman (AUS) er oversiddere i 1. runde.

Det var ventet, at turneringens helt store topnavn ville være Denis Shapovalov, der har markeret sig fornemt ved Wimbledon, hvor han fulgte Novak Djokovic til dørs i alle 3 sæt i semifinalen uden dog for alvor at true serberen på de afgørende bolde.
Afbuddet var forudsigeligt efter at være gået så langt i Wimbledon, men arrangørerne havde alligevel håbet, at Shapovalov på grund af sit private partnerskab med Mirjam Bjorklund alligevel var dukket op.