Det er 13. gang Caroline deltager i turneringen i Indian Wells, hvor man som sædvanligt skal kikke langt efter svage modstandere - der er ingen.

Caroline i BNP Paribas Open, Indian Wells.

Caroline har deltaget ikke mindre en 12 gange i turneringen i Indian Wells. Hun vandt  turneringen ved at slå Bartoli i finalen i 2011, hvor hun iøvrigt slog Sharapova i semifinalen. Hun har spillet sig i i finalen yderligere 2 gange og kvartfinalen 2 gange. Hun har opnået at spille mindst 3 kampe i 9 ud af de gange 12, hun har deltaget i denne turnering.

Ganske pudsigt hun kun har tabt sin slutkamp i denne turnering til den samme spiller 2 gange i de 12 år, nemlig til Jelena Jankovic. Alle de andre år har det været til forskellige spillere, og de har faktisk været meget forskellige i såvel tilgang til tennis som spillestil.

Såfremt man dykker ned i det, er der egentlig i sig selv en historie i, hvilke modstandere, der slog Caroline ud. Selv om der indgår tilfældigheder og svingninger over tid, siger det noget om, hvordan spillet og spillestile har udviklet sig på de tolv år. Pudsigt som Carolines, Bencics – og iøvrigt Haleps og Kerbers spillestil trækker tråde tilbage til Hingis, medens spillere som Mladenovics, Ivanovic og Sharapova har en helt anden tilgang. Men den historie gemmer vi nu til en anden  gang.

Modstanderne i årets udgave

Caroline sidder over i 1. runde.

I 2. runde møder hun Rebecca Peterson eller Ekaterina Alexandrova, spillere som på papiret umiddelbart ikke ligner de største trusler, men som sagtens kan slå til, hvis de får chancen. Og netop det gør dem farlige for Caroline i sin første kamp i lang tid og måske med lidt usikkerhed om sin egen formåen.

3. runde byder nok på (23) Belinda Bencic alternativt de useedede Alison`er: Riske eller Van Uitvanck. Bencic er i/har haft en god periode, og spørgsmålet er, om hun fortsat rider på bølgen. Men også Alison Riske har spillet nogle stærke kampe og er en super farlig modstander – såvel for Bencic som i givet fald Caroline.

I 4. runde vil Caroline kunne møde (1) Naomi Osaka eller (25) Daniella Collins. Hvis Osaka lige nu måske er lidt nede i en bølgedal, er Collins nærmest det modsatte og dermed muligvis en endnu sværere modstander.

5. runde, kvartfinale, kunne blive mod (5) Karolina Pliskova. Men det ville ikke være nogen kæmpoverraskelse, hvis det ikke er tilfældet, alternativerne taget i betragtning.

6. runde, semifinale, ville efter seedning byde på en af tre top ti spillere (3) Petra Kvitova, (8) Angelique Kerber, (9)  Aryna Sabalenka eller måske useeded Venus Williams.

Caroline kan først i 7. runde, finalen, møde disse top 10 seedede spillere: (2) Simona Halep, (4) Sloane Stephens,  (6) Elina Svitolina,  (7) Kiki Bertens,  (10) Serena Williams.

Men feltet er så bredt, og der er mange dark horses såsom Anastasija Sevastova, Monica Puig,  Donna Vekic, Julia Görges, Sue-Wei Hsieh, Victoria Azarenka, Elise Mertens, Amanda Anisimova, Dominika Cibulkova, Caroline Garcia, Ashleigh Barty, Daria Kasatkina, Jelena Ostapenko, Barbora Strycova, med flere, en skøn blanding af garvede kæmper og yngre spillere på vej op, spillere som måske ikke alle nødvendigvis kandiderer til at vinde turneringen – umiddelbart – men som har spillet til på en god dag at gøre livet surt nok for næsten enhver modstander til at slå samme. 

Og det vil med ret stor sandsynlighed også ske i et antal tilfælde. Der findes ingen svage modstandere.

Caroline Wozniacki
© 2018 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una

Forhåbentlig har Caroline på det seneste kunnet træne, som hun gerne vil og skal for bedst mulig forberedelse til den forestående opgave: At opnå en god turnering.

Forventningerne denne gang

Ja, det kan der skrives enten meget eller meget lidt om, ikke mindst hvorvidt forventningerne baseres på fakta eller spekulationer.

Fakta om Carolines fysiske og mentale tilstand, kampform og parathed i det hele taget er der jo meget få af på nuværende tidspunkt, så der er ret frit løb for spekulationer og gætterier om, hvor Caroline er lige nu, og hvor langt hun kan gå i Indian Wells, hvorvidt hun kan slå den/de modstandere, det nu måtte blive.

Men det er vist ret sikkert, at Caroline selv glæder sig meget til at spille igen, og det er vist hævet over enhver tvivl, at der er en masse tenniselskere, som bare glæder sig til at se Caroline i aktion på tennisbanen igen, forhåbentlig i nogle gode, velspillede kampe, hvor Caroline er sig selv, som vi kender hende.

Turneringen starter 6. marts.

Caroline Wozniacki
© 2018 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una