Caroline går allerede igen på banen i en Premier Mandatory turnering, hvor hele verdenstoppen er med

Optakten

I Carolines seneste turneringskamp i Indian Wells vandt hun flest point i kampen mod Alexandrova: 106 mod Alexandrovas 104. Ikke desto mindre blev resultatet af denne meget tætte kamp, at Alexandrova vandt. Hun var skarpest på de afgørende bolde og Caroline lavede mange for hende atypiske fejl. Det negative regnskab vindere/fejl: Minus 15 er også atypisk for Caroline. Men positivt var det, at hun scorede så mange point, og at hun spillede en god 3 sæts kamp.

Imidlertid var det måske væsentligste, at Caroline fremstod fokuseret, energisk, bevægede sig godt og demonstrerede atter sin fightervilje – så ud til at være fit for fight.

At hun nok manglede noget i selvtillid, skarphed og tilstrækkeligt mod til at gå 100% efter chancen er vel meget lidt overraskende, eftersom hun ikke havde spillet en kamp i næsten to måneder, knap og nap var kommet igennem en hårdnakket virus og kun havde kunnet træne begrænset i en periode. Caroline havde dog i dagene op til kampen haft nogle sessioner med stærke træningspartnere, nemlig noget træning Frederik Løchte og  en træningskamp mod Angelique Kerber.

  

Caroline Wozniacki, Angelique Kerber
© 2019 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una


Alt i alt vurderet på den baggrund så præstationen i Indian Wells ganske lovende ud for de næste kampe.

 De foregående år I Miami Open

Caroline har deltaget i Miami Open 11 gange. Hun er nået frem til finalen en gang, til yderligere en semifinale og tre kvartfinaler.

Miami Open er en af de turneringer, hvor Caroline tidligt tog nogle store skalpe.  For eksempel slog hun i 2008 verdensranglistens #10 Bartoli med cifrene 6-3 6-1 i R64, og i 2009 eliminerede hun #4 Dementieva med 7-5 6-4 i R16. 

Også værd at bemærke at hun i 2012 slog Serena Williams i to sæt med cifrene 6-4 6-4 i kvartfinalen. 

Og så er Miami Open en af de turneringer, hvor Caroline og (næsten) navnesøster Karolina Pliskova har haft nogle drabelige, forunderlige og medrivende kampe. I 2013 slog hun Pliskova med 5-7 6-3 6-3 i R64 og i 2017 med 5-7 6-1 6-1 i semifinalen.

Modstanderne i årets Miami Open

Caroline sidder over i 1. runde.

I 2. runde møder hun enten Aliaksandra Sasnovich eller en kvalifikationsspiller. Sidst hun mødte Sasnovich var i Indian Wells 2018, hvor Caroline vandt 6-4 2-6 6-3. Sasnovich har blandt andre slået Petra Kvitova, Belinda Bencic, Kiki Bertens og Elise Mertens. Hun er så langt fra nogen let 1. kamp modstander for Caroline; det ser meget åbent ud på forhånd. 

3. runde kunne byde på (20) Gabine Muguruza, alternativt Tanara Zidansek eller en kvalifikationsspiller. Muguruza er muligvis til “at tale med”; hun virker ikke helt på toppen i øjeblikket. Men hun er en af de store udfordringer, selv om hun ikke er oppe på 100%

I 4. runde kunne modstanderen være (1) Naomi Osaka eller (27) Su-Wei Hsieh. To vidt forskellige spilletyper med det fællestræk, at de er svære modstandere for enhver.

I kvartfinalen, 5. runde, kunne (8) Angelique Kerber eller (9) Arena Sabalenka stå på den anden side af nettet. Useedet, nykårede Indian Wells Champion Bianca Andreescu kunne være et alternativ.

Semifinalemodstanderen kunne være (3 ) Petra Kvitova eller (7) Kiki Bertens. Useeded Victoria Azarenka er også en mulighed.

Først i finalen ville Caroline af top ti seedede spillere kunne møde (2) Simona Halep, (4) Sloane Stephens, (5) Karolina Pliskova, (6) Elina Svitolina, (10) Serena Williams eller useeded Venus Williams.

Forventningerne

Som nævnt ovenfor kan Carolines præstation i Indian Wells godt danne basis for en forsigtig optimisme, men forventningerne bør fortsat ses i lyset af en periode med begrænset træning samt manglende kamptræning. 

Caroline har formentlig som altid sit eget mål: At vinde turneringen. Men der kunne måske også i Wozniackiteamet være nogle delmål, såsom at Caroline får sit spil til at køre, som det skal, at hun stille og roligt får hævet sit niveau, og at hun får spillet nogle gode kampe, der kan bygges videre på i træningen op til de kommende turneringer. 

Sådanne delmål kunne sagtens være nogenlunde sammenfaldende med de ambitioner, omgivelserne med rimelighed kan have.

Turneringen Miami Open presented by Itau afvikles 19. – 30. marts 2019.

Og så en lille curiositet

 

Caroline Wozniacki
© 2019 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una

Selv Piotr kan under træningen tabe kampen om Carolines opmærksom.