Mikael Torpegaard fortsatte opstigningen på ATP-ranglisten efter kvartfinale i Drummondville. De næste par uger spiller han ATP Challenger i Frankrig

I den netop udsendte trykte udgave af Tennisavisen berettes i et portræt om 24-årige Mikael Torpegaards vej mod toppen, og artiklen er desuden netop udgivet i online udgaven herunder.

Torpegaard tordner mod toppen

I bestræbelserne på at klatre sig videre op ad ranglisten er Torpegaard “stormet” frem og tilbage over Atlanten nogle gange, idet han efter at have deltaget ved et par ATP Challengers i Ohio – Columbus og Cleveland – samt Morelos i Mexico i uge 8, var på en fransk visit i Pau i uge 9, hvor han i 2. runde tabte 6-1, 2-6, 4-6 til Mikael Ymer (SWE).

Derefter tog danskeren tilbage til det amerikanske kontinent, hvor han i sidste uge (11) deltog i en ATP Challenger i Drummondville i Canada, hvor han var seedet 11 og derfor oversidder i 1. runde (R64), hvorefter han vandt 6-2, 6-3 over 23-årige Jelle Sels (NED), der er no. 311 på ATP-ranglisten og no. 27 på ITF-ranglisten.

I 1/8-finalen mødte Torpegaard igen en 23-årig modstander, Gijs Brouwer (NED), der er no. 435 hos ATP og 31 på ITF-ranglisten. Efter et jævnbyrdigt opgør trak danskeren sejren i land 7-6(0), 6-7(5), 6-4.

I kvartfinalen var modstanderen 1. seedede 28-årige Ricardas Berankis (LTUS), som er no. 95 på ATP-ranglisten.
Trods forskellen i rangering var der tale om en jævnbyrdig kamp, som Berankis vandt 7-6(3), 6-4.

Der er links til alle kampene i “Kampe uge 11” under ATP-Challenger sektionen, hvor der desuden er resultater link til livestream fra Challenger turneringen i Phoenix i Arizona, hvor Frederik Løchte Nielsen for første gang i 2019 deltog i single.

Løchte vandt i kvalfinalen 6-4, 7-6(5) over Fabrice Martin (FRA), og han tabte derefter i 1. runde i hovedturneringen til no. 127  Peter Polansky (CAN) 6-7(7), 3-6.
I
double-rækken sammen med Marcelo Demoliner (BRA) var Martin Fabrice igen på den anden side af nettet sammen med Jonathan Erlich (ISR).
Løchte og hans makker vandt 6-2, 6-4, og efter en tæt afgørelse i match-tiebreak tabte de derefter i kvartfinalen til Andrea Arnaboldi/Salvatore Caruso (ITA) 6-3, 4-6, [8-10.

Med kvartfinalen optjente Torpegaard 15 point til ATP-ranglisten, hvilket betyder et avancement på 11 pladser til en rangering som no. 244, hvilket yderligere forbedrer mulighederne for at vælge, hvilke turneringer der passer bedst ind i planlægningen uden at pendle mere end højst nødvendigt over Atlanten.

Efter den “franske visit” i Canada, har Torpegaard igen taget en tur over “Dammen” til Frankrig, hvor han i denne uge deltager ved ATP Challenger i Lille, og i næste uge er han tilmeldt endnu en fransk ATP Challenger i St. Brieuc.

Det første opgør i Lille finder sted mandag som 4. kamp efter kl. 14, hvilket skønsmæssigt kan være ved 1930-tiden, og modstanderen i 1. runde (R64) er 24-årige Daniel Masur (GER), der er no. 262 på ATP-ranglisten.
Kampen kan følges på livestream herunder, hvor tidspunktet er anslået til 2000.