I første runde af $100.000 challenger turneringen blev det til sejr for Frederik Løchte Nielsen. Han stod overfor Young Seok Kim, Korea.

Det er altid svært at stå overfor en af de lokale spillere, der helt sikkert og ganske naturligt har glædet sig til at spille på hjemmebane. Koreaneren er nr. 654 på verdensranglisten, men havde imponeret ved at spille sig gennem kvalifikationen.

Frederik åbnede stærkt og i første sæt havden han ikke en eneste breakbold imod sig. Han spillede med den tålmodighed, der er nødvendig mod en så defensiv spiller som Kim. Det blev 6-4 til Frederik i første sæt.

I andet sæt fik Frederik et brud og det så ud som om han stille og roligt ville køre sejren hjem. Men i det ottende parti, der iøvrigt blev umådeligt langt brød Kim tilbage. Det nærmest lidt søvndyssende spil fra koreaneren begyndte at gøre sin virkning. Det samme var lige ved at ske i sættets sidste parti, Hvor Frederik servede ved 5-6. Kim tilkæmpede sig et hav af sætbolde, men Frederik fandt det gode spil frem på de rigtige tidspunkter og han holdt serv.

I tiebreaken steppede Frederik ganske enkelt sit spil op og han slog vinderbolde for alvor igen og tiebreaken vandt han 7-4.

Det var måske ikke verdens kønneste tenniskamp. Dertil var den stærke koreaner alt for defensiv i sit spil, men det var en sejr på kontoen. Og det var en Frederik Løchte Nielsen i opadgående form.

Forrige artikelITF Båstad: Simon Friis Søndergaard tabte i gyser mod 5.seedede
Næste artikelFrederik Løchte Nielsen: ”Holdets mand”, men alligevel helt sin egen
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.