Svigtende resultater og sygdom fik Patrik Wozniacki til at spekulere i et karrierestop. Den kommentar var dog på ingen måde afstemt med lillesøster Caroline.

Sygdom, skader og et forestående bryllup.

Tre ting, der på hver deres måde tager en lille smule opmærksomhed fra tennis og resultater. Tre ting, der i årets første halvdel alle har været en del af Caroline Wozniackis dagligdag. Sygdom og skader i så hyppig frekvens, at de både har betydet afbud til turneringer resultater langt fra, hvad man under normale omstændigheder ser fra den danske tennisstjerne.

Det var i forlængelse af den store opvarmningsturnering i Madrid, hvor danskeren trak sig med en skade, at der opstod nye skriverier omkring et forestående karrierestop. Et emne der, med mellemrum, har været til debat siden oktober, hvor Caroline Wozniacki efter sæsonfinalen i Singapore meldte ud, at hun lider af leddegigt. Denne gang blev historien dog pustet ekstra op, da afsenderen af budskabet var hendes egen storebror, Patrik Wozniacki.

– Jeg tror, at hun lægger ketsjeren på hylden inden længe, lød den kontante udmelding fra Patrik Wozniacki til TV2 Sport, hvor han også arbejder som kommentator.

– Med den skadeshistorik, hun har haft de sidste sæsoner, kan jeg godt være lidt bekymret som bror for, hvor længe hun ønsker at fortsætte med at spille tennis. Det ligner, at det lakker mod enden, forklarede Patrik Wozniacki for åben mikrofon på TV-kanalen.

Det er dog tanker, der står for Patrik Wozniackis egen regning. Men når storebror drager de sidste års skadeshistorik med ind i vurderingen, så må vurderingen tages mere seriøst, end blot et rygte. Som bror har han et indgående kendskab til, hvordan tingenes tilstand er hos lillesøster.

– Hun har stresset sin krop i så mange år, og nu virker det til, at den siger lidt fra. Det er næsten mere undtagelsen end reglen, at hun kommer til en turnering uden problemer, siger Patrik Wozniacki.

Dog er det ikke altid, at de to søskende har samme vurdering af den aktuelle status på tingene. Det er der flere eksempler på fra fortiden.

I efteråret forklarede Caroline Wozniacki, at spørgsmålet om karrierestoppet er blevet afløser for det om den manglende Grand Slam. Det der spørgsmål, der bare bliver ved at komme, uanset hvor mange gange man har svaret på det.

Spørgsmålet om den manglende Grand Slam blev på smukkeste vis aflivet, da danskeren sikrede sig den store triumf ved Australian Open sidste år. En måde at aflive spørgsmålet om karrierestop kunne være ved at stoppe. En tanke, der dog ikke er en del af Caroline Wozniackis dagligdag.

– Nej, jeg har ikke tænkt over at stoppe. Hver gang, jeg har været skadet, så har jeg haft det fulde fokus på at komme stærkere tilbage. Tanken har aldrig været der om at trække stikket, forklarer Caroline Wozniacki til Ekstra Bladet.

Årets helt store højdepunkt var finalepladsen ved WTA-turneringen i Charleston, USA. På det amerikanske grus blomstrede danskeren op og var pludselig tilbage i den form, der i 2018 gav hende sejren i Melbourne. I finalen måtte hun give fortabt mod hjemmebanehelten Madison Keys.

Det var og er resultater og præstationer som den i USA, der har været med til at motivere danskeren i dagligdagen. Især på de mange dage, hvor skader og sygdom har holdt hende fra at træne optimalt.

– Når jeg har været i form, så har jeg spillet godt. Jeg har aldrig haft følelsen af, at jeg ikke kan være med på topplan. Jeg føler stadig, at jeg kan vinde over dem alle sammen, når jeg er i form, forklarer hun til Ekstra Bladet.

Derfor har udfordringen i årets første måneder i høj grad også været mentalt. Fordi hun ofte har været sat tilbage af ting, der kun kan håndteres med en stor portion tålmodighed.

– Jeg har prøvet at forholde mig positiv, når jeg har været ramt af sygdom eller en skade. Der er ikke så meget andet at gøre. Jeg har været så heldig gennem de sidste 15 år, at jeg ikke har været så meget syg, så… lyder det fra danskeren.

Svært at kigge frem

Danskeren understreger, at det for en atlet er svært at se langt frem i tiden. Den analyse kommer på spørgsmålet, om hun har tænkt over, hvordan hun på et tidspunkt gerne vil stoppe. I en særlig turnering, ved OL eller på en helt tredje måde.

– Jeg tror, at når man er i det, så er den slags overvejelser svære. Hvis du først har bestemt dig for at stoppe, tænker du nok mere i de baner, men det har jeg ikke gjort, forklarer Wozniacki til Ekstra Bladet.

En ting er sikkert. Med et bryllup forude og en historik om skader og sygdom, der de senere år er blevet mere reglen end undtagelsen, så vil talen om et karrierestop blive ved at være nærværende. Danskeren selv vil dog næppe bidrage til spekulationerne. I Singapore fortalte hun om den alvorlige sygdom for første gang, selvom den havde plaget hende i lang tid. En understregning af, at det danskeren er god til at holde tingene for sig selv. Som hun har fået for vane at udtrykke det:

– Når jeg har noget, jeg vil dele med verden, så skal jeg nok sige det.