Holger Rune indledte sin ATP Challenger debut med sejr, hvorefter han i 2. runde fik en lærerig erfaring til brug for den forsatte udvikling

Efter triumfen ved French Open er de danske medier for alvor begyndt at vise interesse for Holger Vitus Nødskov Rune, men også i udlandet er interessen for det 16-årige danske supertalent så stor, at han med ganske kort varsel fik tilbudt et wildcard til denne uges ATP Challenger turnering Internationaux de Tennis de Blois i Frankrig.

BREAKING NEWS!!! – Holger Rune får wildcard til ATP Challenger i næste uge

I forvejen har Holger allerede tilsagn om endnu et wildcard til en Challenger i Holland, hvor han ugen efter Wimbledon forventes at deltage i endnu en €46.6K turnering i Amersfoort, og ugen derefter har Holger fået tilbudt wildcard til en $25.000 ITF-turnering i Pontedra i Italien.

For Holger, der hidtil har spillet et væld af de største internationale juniorturneringer i både Tennis Europe, hvor et U12 EM for hold og et individuelt U14 EM er blandt højdepunkterne, samt stribevis af sejre og junior-titler hos ITF, skal han til at vænne sig til uvante forhold.

Efter ankomsten til Blois har Holger gjort sig nogle observationer om denne helt nye Verden, hvor der i hans øjne ikke er forskel på spillere og trænere, da begge kategorier af Holger beskrives som “gamle”.
Desuden har Holger bemærket, at de alle sammen spiser pomfritter og dessert om aftenen, og nogle har endda kone og børn med.
Holger har også noteret sig, at de gennemgående spiller langsomt, men han medgiver, at de er rigtig gode boldspillere.

Holgers første kamp blev afviklet mandag, hvor den var placeret i primetime på Center Court, hvor der var mødt ca. 200 tilskuere op, hvilket turneringens referee fortalt Holger kun var for at se ham spille, hvilket Holger selv synes var vildt fedt.

Modstanderen var en “gammel mand” på 32 år, columbianeren Nicolas Barrientos, som var anført med en PR (Protected Ranking), idet han – udover en enkelt kamp ved en ATP Challenger i Anning i Kina i april – ikke havde spillet internationale turneringer siden april året før, og i de 4 kampe i Challenger turneringer i 2018 var det blevet til 4 nederlag, dog efter tiebreaks i de fleste af kampene.

Derfor kunne man fristes til at tro, at det ville være “barnemad” for Holger at sikre en sejr i hans Challenger debut, og 1. sæt tydede da også på, at Holger havde styr på sin modstander, da han – trods en forståelig nervøs start – vandt sættet 6-1 efter en solid og koncentreret indsats med tempo i spillet.

I 2. sæt havde Holger mulighed for at bryde til 3-1 efter at have indhentet 40-15, men da det i stedet blev 2-2, lod Holger sig irritere og mistede både koncentrationen og tempo i spillet samt positionen på banen, hvilket gav modstanderen vind i sejlene og tro på tingene, og columbianeren vandt relativt nemt sættet 6-3.

I 3. sæt genfandt Holger dog sit spil og udviste det fornødne mod, hvorved han bragte sig på vinderkurs ved 4-1.
Et par ukoncentrede partier var dog ved at lukke modstanderen tilbage ved 3-4, men Holger holdt hovedet koldt til sidst, da han bragte sig på 5-3 med et es og en servevinder, hvorefter han spillede sig frem til 3 matchbolde i columbianerens serv, og på den 3. sikrede han sejren 6-1, 3-6, 6-3.

Kampen kan genses herunder.

Stor bevågenhed i franske medier

Kampen fik efterfølgende omtale i flere danske medier, men også i Frankrig var der medieomtale fra kampen, hvor det i la Nouvelle République fremgår, at kampen både viste Holgers forcer og svagheder – en grænseløs entusiasme og en raffineret teknik, men også en lidt skiftende koncentration – samt at de glæder sig til “næste frygtløse kamp”.

Avisen bragte desuden en artikel, hvor Holgers træner Lars Christensen citeres for, at Holgers som 6-årig fortalte, at hans mål var at blive Verdens no. 1, og Lars fortæller til avisen, at hans interesse for Holger er vokset lineært med hans udvikling.

Desuden omtales Holgers flotte performance ved French Open, og Holger citeres for at være meget glad for at være tilbage i Frankrig, da han er vild med stedet, supporterne og hele tenniskulturen, hvor Holger fremhæver, at sporten hyldes og tages seriøst på en helt anden måde i Frankrig, som har flere rollemodeller end det er tilfældet i Danmark.

Derudover nævner Holger, at hans forbilleder er Roger Federer og Felix Auger-Aliassime, og til sidst i artiklen – efter at have fremhævet den flotte ATP Challenger debut – anføres, at Holger er et navn, der vil blive lagt mærke til, og avisen vil spændt følge hans videre udvikling.

Rutinen afgørende i 2. runde

I den næste runde onsdag spillede Holger igen i primetime, og modstanderen var den “halvgamle” 27-årige 10. seedede Constant Lestienne (FRA).
Holger fik en god start på kampen, da han brød franskmanden til 2-1, men med et katastrofalt serveparti med 2 dobbeltfejl og mangel på førsteserver blev forspringet sat over styr.

I det næste franske serveparti havde Holger et par muligheder for at genetablere sit break, men chancen blev ikke udnyttet.
I stedet kom Holger i problemer, da et optimistisk forsøg på en stopbold endte i nettet til 0-30, men Holger spillede sig dog frem til fordel ved 40-30, men efterfølgende gav en heldig netruller fransk break-mulighed, som blev udnyttet efter dansk fejl til 2-4.

Holger fik dog endnu en chance for at bryde frankmandens serv, og denne gang blev muligheden udnyttet, da Holger forudså en stopbold, som blev straffet med en vinder til 3-4.

Førsteserven fungerede fortsat ikke helt for Holger, og han var tæt på at sjuske sit næste serveparti væk med en mindre velvalgt netbold og senere forsøg på stopbold, men det lykkedes alligevel at udligne til 4-4, da det var Holgers tur til at vinde på en netruller.

Lestienne vandt derefter sit serveparti sikkert efter 40-15, og efterfølgende blev Holger brudt rent til 4-6 efter et sæt, hvor Holger havde 5 break-muligheder, hvoraf 3 blev udnyttet, mens Lestienne udnyttede 3 af 4 muligheder.
For få førsteserver kombinere med lidt for mange “gratis” point blev afgørende for udfaldet af sættet, hvor Holger havde sine muligheder.

Det franske momentum fortsatte i 2. sæt, hvor Lestienne bragte sig foran 3-0, inden Holger holdt serv til 1-3.
Franskmanden holdt derefter serv til 4-1, og han havde chancer for endnu et break ved 15-40 i Holgers serv, men Holger afværgede begge muligheder.

Den rutinerede franskmand fornemmede formentlig, at han havde et solidt overtag i kampen, og han fortsatte med at serve stabilt og bragte sig på 5-2, og efter at Holger holdt serv til 3-5, afgjorde Lestienne derefter kampen med et rent serveparti til 6-4, 6-3.

Kampen kan genses herunder.

For Holger kan turneringen være en lærerig erfaring, som understreger nødvendigheden af at være fuldt fokuseret gennem en hel kamp, og med mere rutine er der næppe tvivl om, at Holger vil være i stand til at vinde over modstandere på dette niveau, når han opnår mere erfaring.

Derfor vil det uden tvivl være gavnligt for Holgers videre udvikling, at han i de kommende måneder spiller en blanding af både junior og senior kampe, indtil han har den fornødne erfaring og mentale robusthed til at stå distancen gennem hele kampen.

 

Forrige artikelNy trænerrolle skal gøre Løchte Nielsen til en bedre spiller
Næste artikelBrormand prikkede til debat om Wozniacki karriestop
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.