Sæsonafslutningen for ATP spillerne eller Barclays World Tour Finals er en mere end blot æren der spilles om. Som nævnt i overskriften kæmper verdens 8 bedste om det gigantiske beløb på $6.500.000. Og det også rykke lidt på verdensranglisten blandt de allerøverste. Således er turneringen Roger Federer’s sidste chance for at snuppe førstepladsen fra Novak Djokovic.

Men da turneringen startede var det en helt anderledes turnering. Dengang spillede man en Masters, men sejrene talte ikke til verdensranglisten. Det var nærmest en slags opvisningsturnering for de bedste spillere. Det var ITF der arrangerede turneringen. Da turneringen i 1990 kom ind under ATP (Spillernes forening) begyndte man at tildele ATP points til verdensranglisten. Lidt pudsigt fortsatte ITF med en Masters som nu havde deltagelse af de 8 bedste fra Grand Slam turneringerne som stadig hørte under ITF og iøvrigt gør det den dag idag. Det var i den årrække at der var en kraftig rivalisering mellem ITF (den internationale tennis union).

I 1999 begravede man stridsøksen og arrangerede ATP finalerne som en fælles turnering. Hermed fik turneringen for alvor luft under vingerne og der blev virkelig kamp om hvor den skulle afholdes. London er for nærværende byen hvor ATP’s vigtigste turnering af holdes.

Hvis man ikke lige har den fantastiske mulighed at kunne se turneringen live, så vises turneringen på TV mange steder. I Danmark vises den på CMore Tennis kanalen eller man kan streame på nettet via tennistv.com.

 

 

 

 

Forrige artikelATP Challenger Champaign: Løchte vinder første kvalifikationskamp
Næste artikelATP Barclays World Tour Finals: Kei Nishikori sænkede Englands stolthed
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.