Billede Jimmie48.I den sidste uges tid har der været 3 optaktsturneringer til Australian Open. Det er nye turneringer der alle foregår i Melbourne, og det har noget med sikkerheden omkring spillere og arangementer at gøre i disse Covid 19 tider. De fleste spillere har været i isolation, før de overhovedet kunne træne på en tennisbane, og det er så derfor man har arrangeret disse WTA 500 turneringer – 2 med 64 deltagere og en med 32 deltagere – alle med 470 point til vinderen. WTA 500 turneringerne svarer til Premier før i tiden, og i det sidste års tid har WTA og ATP måderne at rangere turneringer på fundet et fælles leje.

Det har været interessant at følge, hvordan de enkelte spilleres tilstand har været, da mange topspillere ikke har spillet siden Roland Garos i september måned. Nogle har klaret sig godt og andre ser lidt “rustne” ud. Rustne på den måde at nøjagtighed og præcision har trængt til en justering, og andre har som Venus Williams taget lidt på. Konditionen er heller ikke så skarp. så nogle spillere, som fx Iga Swiatek, der vandt French Open, startede fint med godt spil den ene dag og spillede elendigt den næste. Når det er sagt, så har det været fornøjeligt at se en tenniskamp MED tilskuere, og det er også typisk med i de svar, man hører fra de spillere der bliver interviewet – spillerne er sultne.

Efter to af turneringerne har overstået kvartfinalerne, er der nogle træk, der har været fælles. Der har været brug for walkovers og brug for alternative spillere. Tror ikke den taktiske spillemåde, som vi ellers plejer at se, hvor topspillere har en tendens til at trække sig for at spare sig til slamturneringen, har været så udbredt i disse turneringer, selvom jeg har Serena lidt mistænkt for det. Nu følger så lidt om de tre turneringer.

Yarra Valley classic med Ash Barty og Serena Williams som deltagere – her skulle den ene semifinale have stået mellem netop Ash Barty og Serena Williams, men Serena trak sig og Barty er derfor i finalen på en walkover. Serena havde i sin kvarfinale mødt Danielle Collins, der spiller rigtig godt og havde voldt Serena mere besvær end hun åbenbart synes hun kunne fortsætte med, og som sædvanlig kommer der en ikke verificeret antydning af en skade – taktik er min mening om det. Barty således i finalen mod vinderen af nattens kamp mellem ondrousova og Muguruza, begge spillere synes at være i god form til AO.

Gippsland Tropy med deltagelse af bl.a. Osaka og Halep. Halep røg ud i kvartfinalen til Alexandrova, der herefter skal spille semifinale mod turneringens overraskelse Kanepi, der dog også har været lidt heldig med en walkover. Osaka har spillet ret fint i alle sine kampe, men har vanen tro haft lidt problemer med første sæt i et par af kampene. Osaka møder Mertens i sin semifinale. Mertens var ude i en lidt sværere kamp end Osaka, men da de havde “fridag” torsdag, så får det nok ikke betydning for hendes indsats i semifinalen. Tid til et knus – nåh nej det må vi jo ikke.

Grampians Trophy startede lidt senere end de andre to og blev oprettet til de spillere der kom i karantæne,, og den har kun 32 deltagere. Her er man kun nået til kvartfinalerne, der løber over skærmene i den kommende nat. Bianca Andreescu skulle have deltaget, men valgte at vente til Australian Open. Kerber og Azarenka er begge nået til kvartfinalen, men kan ved en sejr tørne sammen i en af semifinalerne. Og der trænes på livet løs – her Azarenka

Så alt i alt et glædeligt gensyn med spillere og tilskuere, men da kvalifikationsspillerne til Australian Open har en del flere kampe i benene, så tror jeg man skal forvente nogle artige overraskelser men det er vel i grunden ikke så galt. Her en af dem der først spiller når AO starter

Forrige artikelITF Villena: Holger Rune vinder kvartfinale i 2 sæt efter fokuseret start mod Forejtek
Næste artikelITF Villena: Holger Rune klar til finale efter 2½ times gyserkamp
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.